Šta je novo?

Sezam i P2P?

Zekiyu

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2002
Poena
620
Imam 256 ADSL flat i naravno skidam avi fajlove u dosta vecem procentu od ostalih, 10 ak sati dnevno, i naime sve je to odlicno funkcionisalo ALI vec neko vreme (nekih 10-15 dana) emule se "neverovatno usporio"! Ni jedan fajl nece da skida brze od 1Kb/s. Da li je moguce da neko filtrira i ogranicava protok p2p konekcije?
Poz

Daj više informacija:
  • Koliko ljudi šeruje?
  • Gde si na njihovim listama?
  • Da li ti ograničavaš upload (mislim na programe za ograničenje protoka)?

Skoro sam nešto skidao preko eMule i išlo je OK brzinom s obzirom da nije bilo puno ljudi koji su šerovali taj fajl. Isto sam na Sezamu.

Poslednja izmena:
I meni torrenti na Sezamu idu sporo u poslednje vreme, počinjem i ja da sumnjam da i oni nešto muljaju sa filtriranjem. Nemojte me držati za reč, nije još provereno, ali ako pustim dva torenta i oni se vrte oba oko 1 kB/s, a posle 10 sati vidim da idu punom brzinom, pa onda opet padnu na par kB/s - tu nešto smrdi. Primetio sam i da mi se dešava da torrent krene relativno brzo, 15-20 kB/s, a posle nekoliko minuta padne na 1-2 kB/s. Opasno liči na ono što su ljudi opisivali kod neobee.

Sezam ADSL, sadašnje vreme, DC++ radi punom brzinom.

I meni sad torrent radi punom brzinom. U tome i jeste stvar, što isti torrent nekad radi OK, a onda odjednom počne da se 10-15 sati vuče na par kB/s.

Sezampro , ne filtrira portove. Probaj drugi P2P clijent.

Na Sezamu sam i koristim flat home 512 paket

Do sada nema nikakvih problema, download se krece od 46 do 52kb/sec.
Dnevno skinem oko 4 do 4,2 gb :D

@Wiz011 probaj da ogranicis upload, koliko shvatam imas 256 vezu. Dok sam bio na 256 u utorrentu mi je upload bio neogranicen, ali sam koristi net limiter i ogranicio sam upload na 2kb, sto mi je mnogo povecalo download.
S druge strane zavisi sa kog trackera skidas torrent, koliko ima seedera, leechera i najbolje bi bilo da se registrujes na neki privatan tracker.

Poslednja izmena:
Sezam 512 flat. uT, eMule, LW i Strong DC++ sve radi OK. Na 512 maks do koga mogu da limitiram upload, a da ne utice na dl, je 7-8 KB/s, dok je na 256 to bilo 6. Pokusaj da kombinujes npr. uT i mulu.

Na znam o cemu se radi, jer imam HighID, serveri su uredno updetovani.... ali kad trazim nesto za sta znam sigurno da ce izbaciti 300+ rezultata, on mi daje samo 10-20ak!
Mozda kod mene nesto ne stima, - a da to nije do sezama!?

Da li imaš neki firewall? Da li su ti zeleni i ED2K i KAD?
Na koliko si ograničio upload?

Dijagnostika na daljinu je zeznuta stvar, naročito ako nam ne daš bilo kakve podatke. ;)

Sve je zeleno, nista van emulea nije ograniceno, imam Outpost v4.xx firewall, i cini mi se da on zeza iako sam ga staviu u trusted app.; jer recimo u logu vidim da je blokiran zbog, kako kaze, "referer to block port 4662, xxxx, xxxxx, itd"!

Evo o ovome pricam, ne znam zbog cega blokira emule ako je u trusted bloku?
I jos jedna stvar, nikako mi nije jasno koji je ovo proces n/a?

Neko resenje?;)

Prilozi

• outpost.png
    outpost.png
    98.7 KB · Pregleda: 113
Možeš naći odgovore na Outpost-ovom forumu (http://outpostfirewall.com/forum/)

Unesi u Search: emule packet to closed port
i tu ćeš naći threadove vezane za Taj problem, kao i neke vezane za n/a proces.

Koliko sam skapirao, Packet to closed port ti se javlja jer ti je Max Half opened connections na niskoj vrednosti. Sad je tu pitanje da li si ti postavio na veću vrednost, ali nisi primenio LvlLord’s Event ID 4226 Patcher?
Može da se dogodi da zbog toga sistem ne može da "svari" toliko broj konekcija i jednostavno ih odbija. Meni se dešavalo dok nisam stavio taj Patch da mi se zaglupi ADSL veza i jedino što mogu da uradim je disconnect, pa ponovo connect.

O tome je već dosta puta bilo reči na forumu.

p.s. Evo i linka koji objašnjava kako podesiti uTorrent. Tu je i link ka Patchu koji sam pominjao
http://www.johntp.com/2006/04/19/how-to-increase-download-speeds-of-utorrent/

Nadam se da će ti linkovi pomoći.

Poslednja izmena:
Imam proverenu informaciju da SezamPro nece stavljati filtere i ogranicavati protok :type:

Ok, hvala svima na odgovorima, nesto kod mene u Xp-u ne stima sa emuleom (ne radi ni kad ugasim firewall), tako da sam morao da prebolim cudo nedovrsenih fajlova! Instalirao sam mulu na Visti i sve je OK!
POz

Ja sam na Sezamu 256flat vec 10-ak meseci i nisam do sada imao nikakvih problema. Medjutim pre mesec dana, torenti su poceli da rade jako slabo, dl nije isao preko 5kbs, a veza je pucala svakih par minuta cim bi' ukljucio Bitcomet. Ta agonija je trajala do pre dva dana, a onda sam izbrisao Bitcomet i instalirao utorrent, podesio ga i sad sljaka k'o lud! Prosek dl-a je 22-23kbs, u zavisnosti od torenta, a veza nije pukla vec 37 sati. Ko je imao ovakav problem sa Sezamom, mozda bi utorrent mogao da mu resi problem.

Koristim sezampro ADSL flat 768k, delim link sa jos 2 racunara, a ovaj racunar sluzi kao masina za p2p leeching.

Uglavnom skidam torrente (95% slucajeva), danju (13h-01h) sam stavio ogranicenje na 512k, dok u ostalim casovima koristim pun link.

Iskoriscenje neta nije uvek 100%, mada ima dana i kad jeste. sa torrentima nikad to ne treba ocekivati. to nema veze sa provajderom nego sa torrentom.

Evo ga mali ss (vidi attachment)

Za sad sam zadovoljan sezamom, a narocito teh. podrskom koja mi je izasla u susret u par situacija i kad nisu morali.

Jedino im zameram sto ne salju mailom notifikacije kad ce link biti down (mozda jednom u nekoliko meseci na sat-dva), vec samo okace vest na sajtu.

Prilozi

• netlimiter-stats.png
    netlimiter-stats.png
    12 KB · Pregleda: 95
Poslednja izmena:
Ja sam na Sezamu 256flat vec 10-ak meseci i nisam do sada imao nikakvih problema. Medjutim pre mesec dana, torenti su poceli da rade jako slabo, dl nije isao preko 5kbs, a veza je pucala svakih par minuta cim bi' ukljucio Bitcomet. Ta agonija je trajala do pre dva dana, a onda sam izbrisao Bitcomet i instalirao utorrent, podesio ga i sad sljaka k'o lud! Prosek dl-a je 22-23kbs, u zavisnosti od torenta, a veza nije pukla vec 37 sati. Ko je imao ovakav problem sa Sezamom, mozda bi utorrent mogao da mu resi problem.

I meni je cesto pucala veza sa Bitcometom. A za ovo u vezi iskoriscenosti veze, po meni je najbolje kombinovati uT i mulu. Uvek pici maksimalno :)

Nazad
Vrh Dno