Šta je novo?

Sve povoljniji telefoni

DeuS.Mikelle

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2004
Poena
349
Nesto gledam ovih dana ponude mobilnih na potpisivanje dvogodisnjeg ugovora i stvarno mi je krivo sto sam potpisao jos pre 3 meseca ... Sve su bolji telefoni u ponudi i sve je bar na izgled jeftinije. Ova sad ponuda za "dan zaljubljenih" je ludilo, dve nokia 6288 za 4720 din uz najmanje bel 200 .....

Sve ce biti bolje i bolje, nego jedva cekam da udje nov operater tj treci po redu , Mobilkom, koji od samog starta nece imati ni jednog korisnika (Telenor je imao preko 1 000 000 kad je krenuo)
ima da budu damping cene i verovatno ce biti ekstra ponude ....

Pa sve je sracunato u kontextu potrosackog drustva, ne znam sta je tu "povoljnije"...Ovoga je uvek bilo i bice. Osim toga, cena impulsa u mobilnoj telefoniji je stara nekoliko godina - da li negde pise u ugovoru da garantuju sadasnju cenu razgovora? :d

P.S. Tri godine sam na postpaidu i ne pada mi napamet da potpisujem ugovor jer ne volim vezivanje.. A telefon imam koji radi pa dok ne crkne :)

Poslednja izmena:
Nesto gledam ovih dana ponude mobilnih na potpisivanje dvogodisnjeg ugovora i stvarno mi je krivo sto sam potpisao jos pre 3 meseca ... Sve su bolji telefoni u ponudi i sve je bar na izgled jeftinije.
Gledaj to ovako-za dve godine ce biti jos mnogo povoljnije nego danas pa ces po isteku ugovora moci da uzmes jos bolji telefon nego sto bi uzeo sad :D
Ja sam vec 3 godine na postpaidu i zasad sam uzeo dva paketa,jos godinu pa cu i treci Strpljenje:smoke: :bottle: .

Najvise mi je drago sto ce za (nadam se) vrlo kratko vreme da propadne vecina prodavaca mobilnih telefona kakve sada imamo. Prevaranata i lopova koji polovne, prepakovane , popravljane, ocerupane od bilo kakve opreme, u onim *****skim kutijama, i kvazi uputstvom na toalet papiru, telefone prodaju kao nove, bez fiskalnog racuna uz garanciju od 6 meseci na SOFTWARE, ejjjjj!!!!

Ima da odes ko gospodin chovek u prodavnicu potpises ugovor, platis sta treba i dobije telefon koji ti sigurno prvi put koristis, nov sa svom pratecom opremom, originalnim uputstvom na srpskom jeziku i garancijom od godinu dana.

Srbija nezadrzivo srlja u progres! :d

Najvise mi je drago sto ce za (nadam se) vrlo kratko vreme da propadne vecina prodavaca mobilnih telefona kakve sada imamo. Prevaranata i lopova koji polovne, prepakovane , popravljane, ocerupane od bilo kakve opreme, u onim *****skim kutijama, i kvazi uputstvom na toalet papiru, telefone prodaju kao nove, bez fiskalnog racuna uz garanciju od 6 meseci na SOFTWARE, ejjjjj!!!!

Ima da odes ko gospodin chovek u prodavnicu potpises ugovor, platis sta treba i dobije telefon koji ti sigurno prvi put koristis, nov sa svom pratecom opremom, originalnim uputstvom na srpskom jeziku i garancijom od godinu dana.

Uvek sam voleo da menjam telefone, kakvih sve prica imam, ali i meni je bar to drago, dosta mi je vise da gledam onaj polusvet kako mi objasnjava sta i kako treba ...

Znam da oni sve naplate i to debelo ali mi se dopada ova kombinacija sa potpisivanjem ugovora, samo jos da nam pojeftine cene ....
A sto se cena tice, mogu samo da budu jeftinije kako vremem prolazi, a pogotovo kad uleti novi operater, a sto se mene tice ja sam potpisao ugovor na pro200 pa da li ce cene rasti ili padati meni se isto vata, paket mi se ne menja ! POzZ

p.s Osecam da ce danas biti takva navala da je to strasno na ponudu Telekoma za 'Dan Zaljubljenih " , rekose mi da po prodajnim mestima nece biti puno telefona oko 80 komada, pa ko zgrabi ... Inace telefoni su iz ComTrade-a

Poslednja izmena:

al isto tako te iste telefone vise nikome neces moci da prodas ;)

Zasto ne bi mogao da ih prodas, pa nece svi da se obavezuju na dve godine... a i ne odgovaraju svima pospaid paketi... Uostaom kada kupujus tel preko njih dobijes original (ne skidanu sa meze) i stvarno novu a ne prepakovanu stvar .... tako da, bar po meni, mnogo lakse i moze da se proda, Ja bi licno pre kupio od nekog ko je uzeo na taj nacin bilo preko Telenora ili Telekoma, nego u bilo kojoj prodavnici koje vecinom daju garanciju 6 meseci !?

Na zapadu ti telefon daju za DZ i to uz ugovor na godinu dana, tako ce biti i kod nas kada dodje na Mobilkom.

Na zapadu ti telefon daju za DZ i to uz ugovor na godinu dana, tako ce biti i kod nas kada dodje na Mobilkom.

To zavisi od samog telefona. Dobar deo modela se i placa, a samo su low-end modeli ili u posebnim akcijskim ponudama malo jaci modeli "free".

Poslednja izmena:
Tako će biti ovde tek kad prosečna potrošnja na mobilni poraste: viši standard, manje se gledaju impulsi, telefon se koristi za (isplativ) posao i ne štedi, pa nove usluge (3G, video, prenos podataka, plaćanja računa s mobilnog, animacije, muzičke želje i čestitke, ovo-ono...). Moji mesečni računi su sada 250-300 din, teško da im se isplati da mi bilo šta ponude... ;)

Uzgred, priča se da Mobilcom Austria počinje da radi u junu, koristiće 061 pozivni...

Da trebalo bi Mibilkom da krene sa radom u junu ali videcemo ....

Kod nas je jedna od najskupljih cena usluga mobilne telefonije, razne zemlje ni ne koriste fiksni jer im je jeftinije da koriste mobilni .... verovatno ce cene pasti kad dodje Mobilkom, ali onima koji su potpisali ugovor, cena i paket ostaju isti .... Bedak

Sto se tice dzabe telefona imate Mobilkom u Hrvatskoj pa ne vidim da ih tamo daju za 0 kuna, bar ne one koji valjaju.Pa ne bih rekao da smo bas najskuplji jer za 1060 dinara sto je oko 13 € imam 200 minuta i 200 poruka.

to da smo najskuplji je cista glupost... tesko da tje cene pasti...

Shta se deshava u sluchaju da npr. uzmem kod mts-a (ili telenora nebitno) telefon sa nekim ugovorom od 24 meseca u medjuvremenu..recimo posle 6 meseci i sl. isto kod mts-a se pojavi u ponudi josh neki bolji telefon koji zhelim da uzmem a zelim da zadrzim broj koji sam vec imao...da li moram da isposhtujem ovaj prvi ugovor do kraja znachi da sachekam da prodje svih 24 meseca ili mogu da uzem taj novi telefon i opet da potpishem na 24 meseci ugovor?

Poslednja izmena:
Niti se na zapadu telefoni dele džabe niti smo mi najskuplji, to su najobičnije priče ala "nemci peru ulice deterdžentom"...

Čisto poređenja u USA se plaćaju i dolazeći pozivi i dolazeće poruke, a ni "cimanje" nije besplatno... naravno nađe se tu i tamo neki paket koji ima nešto od ovoga besplatno i to je ono "woow" :)...

PS. I nek ne pokušava bilo ko da kaže da je njihov "standard" bolji ;)...

Shta se deshava u sluchaju da npr. uzmem kod mts-a (ili telenora nebitno) telefon sa nekim ugovorom od 24 meseca u medjuvremenu..recimo posle 6 meseci i sl. isto kod mts-a se pojavi u ponudi josh neki bolji telefon koji zhelim da uzmem a zelim da zadrzim broj koji sam vec imao...da li moram da isposhtujem ovaj prvi ugovor do kraja znachi da sachekam da prodje svih 24 meseca ili mogu da uzem taj novi telefon i opet da potpishem na 24 meseci ugovor?

Moras da ispostujes ugovor. Ispostovaces ga tako sto ces ili do kraja biti na njemu ili npr tih 18 meseci sto ti je ostalo ( 24 - 6 ) isplatiti odmah sto bi bilo npr paket pro200 ( 1080 din x 18 meseci = 19440 din ) .... respect my authority ! :whip:
Jer kao sto kaze izreka posle hebanja nema kajanja ;)

Ja sam cuo da u telekomu posle godinu dana moze da se uzme jos jedan telefon, ali moze samo uz novi broj.

Nazad
Vrh Dno