Šta je novo?

C2D i Vista Overclock

playerPA

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2003
Poena
650
Kako ove dve stvari rade kod vas?

Kod mene nece Vista da se instalira ako nije sve na default - zamrzne instalacija??!? WIndows XP SP2 radi savrseno sa proc podignutim na 3.0Ghz (prime, OCCT, SUperPI, 3DMArk06) Probao sam sve zivo po BIOS-u da "cackam" i nista, samo hoce da se instalira kada je sve na default

MB: Biostar Tforce 965PT
CPU: E6300
RAM: 2 x 512 Kingmax DDR2 800
GPU: 7900GTO
PSU: Enermax 385AX

Jesi li siguran da ti je sve stabilno?

Jesi li siguran da ti je sve stabilno?

Pa ne znam kako bih definisao drugacije posto prolazi Orthos "przenje" preko 9 sati, a OCCT sam ostavio negde oko 3 sata... Vista jednostavno "zakuca" pri butovanju (ona crtica samo se zamrzne). Uspeo sam da pokrenem instalaciju i da je instaliram kada u BIOSu podesim auto overclcocking opicju na V12 i tada CPU radi na 2.0Ghz. Instalacija tada prolazi i Vista radi bez problema. Kada vratim rucno OC sve preko 2.0Ghz rezultuje kucanje pri dizanju Viste. Napominjem da pod XPom sve savrseno radi (masina nije nijednom zakucala)

Ubacio sam sada 2x1024Mb Kinxmax Mars DDRII 800Mhz i grafiku Gainward 7300GT umesto 7900GTO

Sistem drzim na FSB 430Mhz, memorija 533 u BIOSu (860Mhz pravih), Voltaza cpu 1.352v (dizao sam do 1.5v, nema nikakve razlike), memorija na 2.03V (prolazi mem test bez greske tako da nije ni do nje). Northbridge 1,25v u BIOSu (probao i 1.35v - pravih 1.47v i isto se ponasa).. Cudan neki problem.. Ajde vlasnici BIOSTAR ploca da vidim kome radi Vista sa procesorom preko 2Ghz (dual core naravno):whip:

Isto se i meni desavalo ali ne sa finalnom verzijom koju jos uvek nisam instalirao !!! Instalirao sam i RC1 i RC2.
Meni se zamrzne pri kraju instalacije kada je CPU overklokovan a cim se sve vrati na default prodje instalaciju bez problema. Jeste da nije u pitanju C2D ali eto cisto da se zna....

Poslednja izmena:
@playerPA

jel si probao da pustis dva prime-a svaki na po jedno jezgro i u pozadini da se vrti 3dmark05
i tako ga ostavis nekih 2 sata

ma bre ljudi shta vam je?
Lepo vam kaze dechko da je pustio orthos (orthos je u stvari dual prime)
@PlayerPA
Koju verziju viste imash?
Ortaka 64bit edition zeza,dok 32bit final radi ko zmaj...

@sh0ne
meni zablokira odma pri pocetku instalacije cim krene onaj boot screen (crtica sto seta), a vezija Viste je ona cuvena Bil Gates-ova Build 6000 RTM :)

@cof
evo sad ga "prime-ujem" na oba jezgra pa javljam da li prolazi test (cini mi se da je ORTHOS to isto kao i prime95 samo sto podrzava dual core procesore)

@animaN
32bit

Poslednja izmena:
ok ;)
jel final?
tek sam sad vido da si napisao da nije final :D
pa nishta probaj sa final ;)

Poslednja izmena:
ok ;)
jel final?
tek sam sad vido da si napisao da nije final :D
pa nishta probaj sa final ;)

kako nije final? pa vidis da je sam Bil Gates potpisao i poslao u proizvodnju ;)
Salu na stranu, ako je radila ta ista Vista na AMD-u iz potpisa takodje lepo OC ne znam sto ne bi radila i na Intelu E6300 (radi do 2Ghz)? U ostalom to je ta ista Vista sto je u prodaji, ispravite me ako gresim

jesi li probao da je instalirash Vistu pa da onda overklokujesh?

ma bre ljudi shta vam je?
Lepo vam kaze dechko da je pustio orthos (orthos je u stvari dual prime)
@PlayerPA
Koju verziju viste imash?
Ortaka 64bit edition zeza,dok 32bit final radi ko zmaj...

mnogi su na ovom forumu napisali da se stabilnost na core 2 duo testira sa dva prime-a i 3d mark-om u isto vreme pokrenutim

kako nisam video da je decko napisao da je pokrenuo orthos i 3dmark, zato sam to i napisao...

Gde su ostali ljudi sa Core 2 procesorima? Da li je moguce da niko nije instalirao Vistu, bar iz znatizelje? :)

probacu ja za par dana ;)
btw kakva ti je to opomena 1 i poen 1?
Jesam li neshto propustio na forumu?

Kod mene c2d 6300 radi na 475x7 bez dizanja napona, 2x1GB Kingston 800, jedino što nije Biostar nego Gigabyte ;)
Ne mogu da se setim na koliko sam instalirao Vistu, mislim na 450.

Provukao sam Vistu na OC ( 2.8GHz+ 500/1400 )makini bez problema.
Vista je original sa normalnom aktivacijom.

Evo i meni iz cista mira nece da podigne Vistu kad je masina klokovana. Zamrzne se na drugom "crvicu". Vratim na default i sljaka najnormalnije.
Inace Vista je instalirana dok je procesor bio OC. Orthos sljaka vec sat vremena na XP-u 430x7 i sve je OK.
Vista je RTM, ako ima kakve veze.
...e vala necu je voziti na defaultu, pa makar imala 3 aera i jos sto kila sminke :)

Poslednja izmena:
Evo i meni iz cista mira nece da podigne Vistu kad je masina klokovana. Zamrzne se na drugom "crvicu". Vratim na default i sljaka najnormalnije.
Inace Vista je instalirana dok je procesor bio OC. Orthos sljaka vec sat vremena na XP-u 430x7 i sve je OK.
Vista je RTM, ako ima kakve veze.
...e vala necu je voziti na defaultu, pa makar imala 3 aera i jos sto kila sminke :)

Mozda je problem u Biostaru? Da nisi u medjuvremenu flesovao BIOS? Meni nece ni instalacija da se pokrene ako je masina OC.. Isto je u pitanju RTM verzija

edit:
kako si stavio diskove u RAID na Biostar965PT ploci?!?!?

Poslednja izmena:
@medans: Cak sta nize.

@PlayerPA: Koja crna znatizelja pa svakome je valjda jasno sta je i kakva je ta Vista i da ce tek biti upotrebljiva za godinu dana, jedno obicno sareno s..... i tako dalje...

Poslednja izmena:
NOVI MOMENTI:
Pomocu VistaBootPRO 3.1 programa sam uspeo da forsiram Vistu da koristi 1 CPU i sistem se digao na 3030Mhz. Znaci definitivno je nesto do CPUa.. Cudno je sto pod XPom savrseno prolazi sve testove (vrteo sam Orthos preko 18 sati),a f*ckin' Vista puca pri dizanju (dok setaju "crvici" :))

meni vista sasvim normalno radi na 3ghz (e6300)

NOVI MOMENTI no.2:

Pokusaj instalacije Viste preko Vmware-a pod XP-om i gle cuda prosla instalacija i sve radi na 3030Mhz!?!?! Ko je ovde lud? :) Naravno rade OBA jezgra! Normalna instalacija kada se pokrene da butuje sa DVD-a zablokira odmah na pocetku kada je sistem OC, a iz Windows-a prijavljuje da su corupted files na instalaciji?!?!?:wall:

Prilozi

• vista.jpg
    vista.jpg
    453.7 KB · Pregleda: 140
A da li moze da se koristi clockgen da se po dizanju Viste oc procesor? Ovo bi bilo resenje, kakvo takvo.

A da li moze da se koristi clockgen da se po dizanju Viste oc procesor? Ovo bi bilo resenje, kakvo takvo.

Ne znam, nisam pokusavao da OC preko clockgen-a. Sve vise mislim da je problem do Biostar-a, odnosno do njegovog BIOSa

Ne znam, nisam pokusavao da OC preko clockgen-a. Sve vise mislim da je problem do Biostar-a, odnosno do njegovog BIOSa

...Vazno da su turili onaj Vista logo na kutiju :)

Ne znam kako drugima, ali meni se desavalo na Visti (dok je jos radila) da mi pokazuje pogresnu brzinu procesora. Cak je i CoreTemp ili CPU-Z (jedan od ova dva, ne secam se) brljavio i pokazivao mnozilac 6 umesto 7 i srazmerno manju brzinu.

Pre mesec i po sam instalirao Vistu 32bit. (ne znam koja verzija) i sve je proslo najnormalnije. Procesor je E6400 @ 3080Mh, memorija Transcend PC800 @ 962Mh, Asus P5B-Deluxe.

playerPA: probaj sa onim biostarovim o/c utility-jem, mozes sa njim da klokujes iz windowsa, a mozes i da podesis da ti se klok popne po ulasku pri dizanju windowsa.

clockgen radi na 965pt, licno sam probao, ali nisam instalirao vistu, fali mi prazna particija na disku za takav eksperiment.

Poslednja izmena:
playerPA: probaj sa onim biostarovim o/c utility-jem, mozes sa njim da klokujes iz windowsa, a mozes i da podesis da ti se klok popne po ulasku pri dizanju windowsa.

clockgen radi na 965pt, licno sam probao, ali nisam instalirao vistu, fali mi prazna particija na disku za takav eksperiment.

nece da se klokuje preko clockgena iz Viste - zakuca sistem. Sto se tice onog sra*a, Biostarovog OC utility-a, katastrofalno radi i iz XPa - pomera mi megaherz u 2 sekunde (treba mi pola sata kliktanja ko ***** da dignem fsb za 100Mhz)

nece da se klokuje preko clockgena iz Viste - zakuca sistem. Sto se tice onog sra*a, Biostarovog OC utility-a, katastrofalno radi i iz XPa - pomera mi megaherz u 2 sekunde (treba mi pola sata kliktanja ko ***** da dignem fsb za 100Mhz)

sto se clockgen-a tice, moras da povecavas klok u porcijama ne vecim od 10MHz inace ce da ti zakucava, bez obzira na hardver koji imas.

Vrh Dno