Šta je novo?

Preporuka za matichnu ?

• Začetnik teme Začetnik teme Pablo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Pablo

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
500
Za sledece komponente sam se vec odlucio:
1.)CPU: AMD Athlon 64 X2 2000+
2.)VGA: Gainward 7300 GT Goes Like Hell DDR3 256 MB
3.)RAM: 2 x 512 MB 667 MHz ddr2

Sad mi je potrebna ploca da ima cetiri ili pet PCI slotova posto vec imam ispunjeno tri ( WiFi, Sky Star 2, Tv+ Fm card ) pa ako cu posle godinu dana da menjam grafichku sigurno ce da bue neka "debela" pa ce da zakloni onaj PCI slot sto je odmah ispod PCI-E slota a ja nisam spreman da se odreknem nijedne od te tri navedene komponente a mozda cu i neki komponent da dodam ( npr. modem, zvuchna ili neshto trece nikad se nezna :d ) I da je neka razumna cena (do 120 e )

pozz :wave:

Za sledece komponente sam se vec odlucio:
1.)CPU: AMD Athlon 64 X2 2000+
2.)VGA: Gainward 7300 GT Goes Like Hell DDR3 256 MB
3.)RAM: 2 x 512 MB 667 MHz ddr2

Sad mi je potrebna ploca da ima cetiri ili pet PCI slotova posto vec imam ispunjeno tri ( WiFi, Sky Star 2, Tv+ Fm card ) pa ako cu posle godinu dana da menjam grafichku sigurno ce da bue neka "debela" pa ce da zakloni onaj PCI slot sto je odmah ispod PCI-E slota a ja nisam spreman da se odreknem nijedne od te tri navedene komponente a mozda cu i neki komponent da dodam ( npr. modem, zvuchna ili neshto trece nikad se nezna :d ) I da je neka razumna cena (do 120 e )

pozz :wave:

1.)CPU: AMD Athlon 64 X2 2000+ .....?????? mora da si se malo za..... Dakle, dvoglavi athlon se pravi kao 3600+ pa na dalje (skoro izbačen i 6000+, ali je skooooop)
2.)VGA: OK izbor
3.)RAM: OK

Koja ploča? Zavisi koji socket hoćeš?
Ako hoćeš AM2 mislim da danas nema teorije da nađeš ploču sa 5 PCI slota, mislim da je 3 plafon, ali neka me neko demantuje.
Ako hoćeš 939 takođe mislim da je 5 slotova ipak preveliki zalogaj.
Rešenje ti je po meni da ili kupiš AIW grafičku ili ploču sa WiFi, jer po meni ploču sa 5 PCI slotova nećeš naći.

1.)CPU: AMD Athlon 64 X2 2000+ .....?????? mora da si se malo za..... Dakle, dvoglavi athlon se pravi kao 3600+ pa na dalje (skoro izbačen i 6000+, ali je skooooop)
2.)VGA: OK izbor
3.)RAM: OK

Koja ploča? Zavisi koji socket hoćeš?
Ako hoćeš AM2 mislim da danas nema teorije da nađeš ploču sa 5 PCI slota, mislim da je 3 plafon, ali neka me neko demantuje.
Ako hoćeš 939 takođe mislim da je 5 slotova ipak preveliki zalogaj.
Rešenje ti je po meni da ili kupiš AIW grafičku ili ploču sa WiFi, jer po meni ploču sa 5 PCI slotova nećeš naći.

Da za..... sam se. ( pisao sam sa posla a kuci imam na papiru upisano 😀 ) Proc je AMD Athlon 64 X2 3600 ( radi na 2.0 GHz )...
Treba mi ploca za AM2 socket......

Ako kazesh da je 3 PCI slota max onda cu valjda uzeti MSI K 9 nForce 4 Ultra..... Jel neko iamo iskustva sa navedanom plocom ( jel se moze overclokovati sa njom )?

Jos mi treba preporuka za neki dobar Cooler za navedeni proc ( za overclock ) po nekoj razumnoj ceni do 25 e ? ? ?

Moja najtoplija preporuka za Asus M2N-E. Neces pogresiti.

Imas za oko 80 evra da nadjes Gigabyte M55plus S3G koja ima 4 PCI slota i 2 ATA133 konektora ima cak i integrisanu grafiku mada ti to nece trebati. Jedina mana sto ploca koristi stariji NF4 cipset, mada to i nije neki veliki hendikep. Takodje sam cuo, i da je jako dobra za overklok.

Koliko sam skontao sa ove slike iz atachmenta ova matichna (Asus M2N-E ) ima 3 PCI slota.

Sad moje pitanje glasi: dali je dovoljan razmak izmedju ovog prvog PCI-E i prvog PCI slota da stane grafichka kartica koja je debela pa na obichnim plocama zakloni onaj PCI slot ispod nje ? Dali cu moci da koristim onaj PCI slot ispod grafichke ? ( ova slika je dosta nejasna )

P.S. Pomoglo bi kad bi neko uploadovao vecu sliku...

Prilozi

• 1181_m.webp
    1181_m.webp
    8.8 KB · Pregleda: 62
Da dovoljno je veliki razmak, jer se izmedju PCI-e 16x slota i obicnog PCI slota nalazi taj mali PCI-e 1x slot. Koriscenjem kartice sa dual slot kulerom zaklonices samo taj mali PCI-e 1x slot, ali on ionako ti nece ni trebati.

Skoro je sigurno sad da cu uzeti Asus M2N-E ali josh samo nesto mi nije jasno....
Dali ona ima jednu IDE granu ? Posto specifikacije mi bash nisu najjasnije....

e6e8a85ce0.png

Sto je sasvim dovoljno za 1 HDD i 1 Rezac ili 2 Rezaca...

+sto je taj jedan ide konekrtor vezan za sam chipset, i nema da brigash sa bagovima, kao kod jmicron kontrolera na 965p cipsetu 😉

Poslednja izmena:
Cuti, muke sam imao oko podesavanja istog...

kazesh da je probirljiva shto se tice memorije ?
Uzecu Transcend pa mi valjda nece praviti probleme ?

Bolje neki geil ili apacer...

Nazad
Vrh Dno