Šta je novo?

ATI Catalyst i starije kartice?

rmush

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2004
Poena
309
Naime, od verzije driver-a ATI Catalyst 6.6 pa sve do ove poslednje(7.1 ako se ne varam) na starijim karticama (konkretno seriji 9200) driver-i se ne mogu instalirati (poruka je nesto kao driver-i nisu kompatibilni sa hardverom i jos nesto slicno).
Pa zna li ko razlog tome posto recimo Nvidijini drajveri se uglavnom "lepe" i na dosta starijim serijama.

Razlog je sto su obustavili podrsku za starije serije kartica zato sto su zastarele i noviji drajveri pomazu samo novijim serijama sa PS2 i PS3 podrskom.

na sajtu ATI-ja, meni za model 9000 pro, su kao zadnji drajveri preporučeni 6.11, imas tačno za koju karticu ide koji drajver

na sajtu ATI-ja, meni za model 9000 pro, su kao zadnji drajveri preporučeni 6.11, imas tačno za koju karticu ide koji drajver
greska na sajtu ati-ja - to kaze za sve radeon-e pre 9500 iako nije tako
rmush lepo kaze: sve posle 6.5 ili 6.6 nece raditi

Poslednja izmena:
Ja na 9550 drzin 6.4. To su poslednji neproblematicni, iako nisam probao 7.x, ali sumnjam da su ispravili "bag" vezan za kombinaciju VIA + 9550/9600 + catalyst 6.5+.

jesi li probao neke omega imas ih na guru koliko god hoces eksperimentisi

Poslednja izmena:
mislim da se sve verzije omega drajvera baziraju na odredjenim verzijama official ati drajvera i ne dodaju podrsku za nepodrzane chipove (sto ce reci da verovatno svi omega drajveri posle official catalysta 6.koji_vec ne rade sa 9200)

ali nista te ne kosta da probas
cim ne skodi znaci da koristi

jesi li probao neke omega imas ih na guru koliko god hoces eksperimentisi
Ma ne samo Omega vec sam do skora uglavnom "rabio" DNA ali ih vec unazad 10-ak meseci ne modifikuju(po meni su bili najboji modified driver's), tako da su bazirani na Catalyst verziji 6.1 ili tako nekako, trenutno sam na Ngo koji su sasvim solidni a probao sam i DHzer0point i uglavnom dajem glas za tweak drivere.

I Omega bazirani na Catalyst 7.1 odlično rade na 9550.

@RazbojNick
U cemu je problem sa 9600 i catalyst 6.5? Inace koristim NGO 6.4 pa sam mislio da skinem neke novije drajvere ali posto sam da dial-up da ne skidam bez veze ako imaju bug.

Do pre par dana koristio sam ATI Catalist 6.12 drajvere za R9550 na VIA KT400 ploči.
Nisam primetio bilo kakve probleme u radu kompjutera.

ja takođe na radeonu 9000 pro koristim 6.11 drajvere i jedini problem koji sam primetio, inače je prisutan i kod svih ranijih drajvera je, da posle promene rezolucije (npr. izlazak iz igre) neće da radi Tv aut.

Ja mislim da vas pola ne zna drajvere da instalira kako treba, vec su vam ostali stari...
Za 9550 i jace nema problema, samo starije ne rade:

IMPORTANT NOTE:
Starting from Catalyst 6.6 and up, the following cards/chipsets (including Mobility) are no longer supported by the ATI or Omega Drivers:

7000 Series
7200 Series
7500 Series
8500 Series
9000 Series
9200 Series
9250 Series

For these cards please use the Omega Drivers v3.8.252 or older, thank you.

Jos me zanima zasto bi iko koristio nove drajvere za bajatu karticu kad time bash nista ne dobija? Novo sto nam donose novi drajveri se uglavnom odnosi na najnovije kartice i najnovije igre, a ni jedno ni drugo vam ne treba...

Poslednja izmena:
Ja mislim da vas pola ne zna drajvere da instalira kako treba, vec su vam ostali stari...
Za 9550 i jace nema problema, samo starije ne rade:

IMPORTANT NOTE:
Starting from Catalyst 6.6 and up, the following cards/chipsets (including Mobility) are no longer supported by the ATI or Omega Drivers:

7000 Series
7200 Series
7500 Series
8500 Series
9000 Series
9200 Series
9250 Series

For these cards please use the Omega Drivers v3.8.252 or older, thank you.

Jos me zanima zasto bi iko koristio nove drajvere za bajatu karticu kad time bash nista ne dobija? Novo sto nam donose novi drajveri se uglavnom odnosi na najnovije kartice i najnovije igre, a ni jedno ni drugo vam ne treba...
Ovakav IMPORTANT NOTE: ces naci na verzijama 6.4 i 6.5 pa ipak hoce da "legnu" sa starijim curicama!!!
A zasto bi koristili novije drivere za starije kartice pa eto tek onako za probu !!!

Da li je neko primetio da se sa omega driverima dobija manji skor u grafickim testovima?? Evo ja imam 9800pro i sa originalnim catalystom uvek imam vise poena nego sa omeginim driverom! Znam da to nije neka velika razlika, ali cisto me zanima...neko je vec pricao o ovome, ali ne mogu da nadjem.

Ne mogu sad tacno da se sjetim ali cinimi se da NGO daju bolje rezultate od catalysta a trebali bi i Omega. Inace citao sam negdje test drajvera i Omega drajveri su bili dobri samo u OpenGL-u a NGO u DX i OpenGL-u.

Ja se apsolutno slažem sa tim da ne treba preterivati sa novim verzijama drajvera. Jednostavno sam probao da rešim problem TV izlaza, što i danas ne radi sa nijednom verzijom drajvera koju sam probao, ako neko zna u čemu je problem molio bih za pomoć, inače kartica je sapphire radeon 9000 pro, meni sasvim dovoljna i još uvek ne bi menjao

Vrh Dno