Šta je novo?

Pitanje u vezi C2D

Polakote ljudi, 2.6HT=2.6*1.2-1.25=3.12-3.25 realnih MHz, u app koje to koriste (btw Vray koristi 0.28%!!! kod HT od fizickog CPUa)
tako da cene i jesu realne+FSB 800

al se koljete :D
Nego meni je je zapao za oko E6600 ako dojde do najavljenog pojeftinjenja.
On bi u toj varijanti mogao kod nas (jednog dana) biti oko 250e.

Sta mislite o OC E4300 versus OC E6600 , naravno ako se kao najbtniji faktor uzmu
ulozene pare kako za njih same tako i za prateci hardver, nasparam dobijenih performansi?
ili ti cuveno - ko daje vise za manje para? ,)

Kupio bih onaj koji ima ravan ekran i osvezavanje od 100Hz.
Mada kad bolje razmislim kupio bih nek LCD TV, dosta mi je ovih CRT ekrana.
Inace koji je TV ovde E4300, 72 ili 82 cm ?
Poredjenje nije dobro, razlika u dijagonali ekrana izmedju 2 TV treba da iznosi tacno 3.66%.
Eventualno "slabiji" od televizora ne treba da ima 2 scart izlaza (virtuelizacija) pozadi ...
Dakle pitanje treba da glasi: bi li ti uzeo TV od 74.6352cm ili 72cm po istoj ceni, a nema apsolutno ...
Mozda da probas sa poredjenjem kola ili protocnih bojlera ?
Mislim da cu preci na sijalice ili kroasane... ili knjige, zbog bukvalista...

Jos jedno pitanje : koliko si u zivotu video Athlona 1400 ?
Pitam posto je to bio manje vise jako redak procesor ...
Jedan. Koliki je potreban broj da se kvalifikujem?
Kakve veze ima da li je bio redak ili ne? Poenta je da je bio jevtiniji od XP1600+ dok su se prodavali paralelno. Nekom fale instrukcije, nekom brzina, kesh i sl. NIje vazno sta, ali ako fali, mora da spusti cenu.

Hoces da kazes da su SSE instrukcije isto tako nebitne po performanse procesora kao
sto je virtuelizacija nebitna ?
Athloni sa FSB-om od 100Mhz su nekim ljudima bili bitniji procesori jer nisu morali da menjaju
stare Via KT133 ploce...
Ja i sada znam ljude koji bi platili vise 1.4GHz Athlona nego XP1600+ jer im drugi nece
raditi na ploci ili ce raditi na gurku kao 1050Mhz unknown procesor
U ovom slucaju na onoj ploci na kojoj radi 6300 radi i 4300....opet poredjenje nije dobro
Koliko su tacno bitne - pojma nemam, ali ne toliko bitne ogromnoj vecini ljudi.
VIA KT133 ploce su mogle da koriste 133 (sa upgradeom BIOSa neke i 150 MHz) FSB, kao sto im ime kaze. Problem je bio u nekim modelima koji se i pored promene BIOSa nisu slagali sa procesorom, isto kao sto su neke druge normalno radile. Ja licno sam imao prvu varijantu, gde je moj XP1600+ radio na tih 1050 MHz, ali da sam stavio Athlon 1400 sa FSBom 133 MHz, radio bi na punoj brzini. Samo zbog drugog jezgra.
Ko prica o ploci? Ja poredim same CPUe. Osh' bolje poredjenje? Evo nesto svezije: AM2 S64 3000+ i A64 3000+.

Nego meni je je zapao za oko E6600 ako dojde do najavljenog pojeftinjenja.
On bi u toj varijanti mogao kod nas (jednog dana) biti oko 250e.

Sta mislite o OC E4300 versus OC E6600 , naravno ako se kao najbtniji faktor uzmu
ulozene pare kako za njih same tako i za prateci hardver, nasparam dobijenih performansi?
ili ti cuveno - ko daje vise za manje para? ,)

I pored toga sto e4300 i e6600 imaju isti mnozioc a razliciti fsb i kolicinu kes memorije mislim da je e4300 bolja kupovina. Posle tog pojeftinjenja ce razlika u ceni biti oko 1:2 dok ce razlika u performansama biti reda nekoliko % (kada se OC, naravno)

Poslednja izmena:
I pored toga sto e4300 i e6600 imaju isti mnozioc a razliciti fsb i kolicinu kes memorije mislim da je e4300 bolja kupovina. Posle tog pojeftinjenja ce razlika u ceni biti oko 1:2 dok ce razlika u performansama biti reda nekoliko % (kada se OC, naravno)

+ sto bi svaku razliku direktno gurao u graficku i ako je stvarno nekolio % razlike onda je E4300 stvarno bolji izbor. Cisto sam razmisljao zbog 4mb kesa i toga sto E6600 ima visoku marginu OC. Ako bi radio OC to bi sve bilo bez dizanja napona i dodatnih hladjenja a tu je E6600 u startu u prednosti par stotina Mhz...mada ako bi mi E4300 u takvim uslovima radio na 3Ghz, nebih (da li se ovo pise zajedno? : necu, nisam, nemoj i koja je cetvrta?) razmisljao, uzeo bi ga pre!

Poslednja izmena:
Evo Tarmi ima e4300 i vec je napisao kako ga je bez problema poterao na preko 3Ghz. Jedina preporuka je da razmisljas o nekom kvalitetnijem hladjenju. Nije obavezno ali ko to jos overklokuje sa box-om :d

....

Meni je ovo zanimljivo i pokusavam malo da se zezam ... nije valjda da se sve shvata 100%
ozbiljno ... ipak sam samo ja u pravu :d :d
Daleko da su mene pogodile neke "teske" reci ... ako su nekog drugog pogodile ... onda
je on "bukvalista" (ili sam to ja rece RazbojNick)

Evo Vuk je u pravu za neke razlike u cenama, tako je i RazbojNick u pravu
da je 1400 jeftiniji od 1600+ i sta sada ...
To sto su dva gospodina u pravu obavezuje Intel da Vam spusti cenu procesora ...

"Deda Mraze/Bozic Bato, hocu za Novu Godinu da bezobrazni Intel spusti cenu E4300 procesora
za 15 eura"

Daj Boze da poskupe Core2 Duo procesori :d :d :d :d

@ RazbojNick : Da li si mislio na kroasane sa sunkom ili sa sirom ...

....Jedan. Koliki je potreban broj da se kvalifikujem?
Kakve veze ima da li je bio redak ili ne? Poenta je da je bio jevtiniji od XP1600+ dok su se prodavali paralelno. Nekom fale instrukcije, nekom brzina, kesh i sl. NIje vazno sta, ali ako fali, mora da spusti cenu.....

3+ i ne mora da spusti cenu ako nece ...

Poslednja izmena:
Vrh Dno