Šta je novo?

Klokovanje 7600gt.

• Začetnik teme Začetnik teme raci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

raci

Čuven
Učlanjen(a)
11.03.2002
Poena
619
Imam Leadtek kartu.za klok koristim winfox program koji sam dobio sa kartom .Zanima me sta znaci 2d turbo i 3d turbo alati za klok,oba imaju klok procesora i memorije. Tako da sve moram duplo uraditi.
Kako se 2d i 3d klok najoptimalnije podesava? Poz.

batali to, koristi rivu ili coolbits

Lepo ti Kibla rece 😉 A fora je da 2D clockove ne diras uopste jer ne zelis da ti se grafika greje i na desktopu. Znaci dizes clockove samo za performance 3D! Coolbits ti je registar koji ti otkljucava opcije koje imas u properties. Imas dugme detect optimal frequencies, to ti zavrsava posao 😉 Ti si trazio...

Samo kada kliknes detect optimal frequencies,to zna i da pretera. Tako da ti to istestiraj obavezno i ja bih ti savetovao da prvo klokujes gpu pa memoriju (memorija moze da se greje pod uticajem gpu-a koji siri toplotu preko pcb-a!)

ili
Otvori Regedit pa HKLM\Software\Nvidia
Corporation\Global. Dodaj novi ključ pod nazivom NVTweak. Posle toga dodaj novu DWORD vrednost pod imenom CoolBits. Dvostrukim klikom na CoolBits dodaj heksadecimalnu vrednost "3".

Uđi u svoj software za grafičku karticu i naći ćeš opciju Overclock Frequencies!

Ajd napisi koliko ti ide taj Leadtek, ovaj moj je raspolozen za memoriju, ali GPU nece preko
600 . Zanima me da li je do kartice ili do napajanja .

Mozda je i do hladjenja 😉

ja imam pasivno hladjenu msi, jel to bolje il losije resenje, kad je oc u pitanju? podignem je na 600 al je ne drzim. inace ume da se zagreje al konam da moze ona i na t=90.

Dodaj jos neki vent pored da duva po njoj ako mislis da je clockujes. Pasivno i overclocking ne idu u istoj recenici 😀 Odgovor na tvoje pitanje je NE.

Dodaj jos neki vent pored da duva po njoj ako mislis da je clockujes. Pasivno i overclocking ne idu u istoj recenici 😀 Odgovor na tvoje pitanje je NE.

Potpisujem....
Ali ovakva pitanja se stalno ponavljaju....vise se niko ni ne trudi da koristi search...

Nazad
Vrh Dno