Šta je novo?

Koja ploca za Sempron2800+ (overclock)

• Začetnik teme Začetnik teme Siroce
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Siroce

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2003
Poena
619
U velikoj sam dilemi oko ploce za semprona, ploca koje su pre bile dobre sad ne mogu da nadjem (mislim na epox 8kda3i koju sam pre hteo).. Vazno mi je da ploca ima AGP, ako znate za neku koja iole valja za klokovanje slobodno kazite (moze i za AM2 samo da nije neka bitna razlika u ceni). Graficku ne planiram da menjam.

Na Gigabyte GA-K8NS sam citao da moze da se klokuje ali samo sempron 3100+ jer podrzava QnQ tako da moze da se menja napon na procesoru. Na zalost 3100+ ne mogu nigde da nadjem 🙁 pogotovo kad ne radi pcberza 🙂

hvala unapred!

p.s. Mislio sam da stavim kingmax pc4000 ddr500 memoriju (50eura 512mb), sempron 2800+ 40eur

Hvala, ta ploca mi se cini ok, samo ne znam da li moze da se poveca napon na 2800+ procesoru 🙁
p.s. jel znas mozda gde mogu da je nadjem? Ima gomila ASUS K8N modela ali ne vidim nigde deluxe...

Poslednja izmena:
Tesko da ces naci bilo sta za S754 sada a da valja i da je dobro za oc... Najbolje resenje su bile stare Epox i DFI ploce, ali toga vise nema... Nije losa Asus K8N (bez E jer je to nf4 sa PCI-E slotovima), znaci to je klasicna nf3 ploca, ima neka osnovna podesavanja za memoriju, malo dodatne voltaze, jer ti ni za Sempron ni za taj Kingmax ne treba vise od +0.1V tako da ces moci sigurno da ga poteras na 2400Mhz sa tom plocom i memoriju na 240Mhz sto nije bas maximum ali nije ni lose. Osim toga ta ploca kosta samo oko 40-50e...
A sva AM2 podnozja su za PCI-E...

Jel moze da se podigne napon za procesor na toj ploci (K8N)?
Ona Deluxe kosta duplo vise nego obicna.

Asus K8N za razliku od deluxe verzije nema samo silne prikljucke koji deluxe ima u sustini je sve isto. Taj sempron ide do 2.4 GHz sigurno a moze i vise zavisno na kakav si primerak naisao, inace ploca je prilicno jeftina 50e.
Vec dva dana isprobavam tu plocu i extra sam zadovoljan s obsirom kolko kosta, moj predlog

Jel moze da se podigne napon za procesor na toj ploci (K8N)?
Ona Deluxe kosta duplo vise nego obicna.

Na k8N-e ne moze.
Na k8n-e Delux moze.
Iz licnog iskustva ti pricam.
Burazeru sam sklopio masinu prvo sa K8N-E, pa sam zamenio sa K8N-E Deluxe i
u biosu su se pojavile dodatne opcije za klokovanje, voltazu itd.

Zasto sve mora da bude tako komplikovano.. 🙁 smrk.. ona deluxe kosta duplo vise, a glupo mi je da kupim onu jeftiniju jer cu da se nerviram svaki dan sto mi procesor radi na default naponu 😡
Nije valjda da nema bas ni jedne druge ploce, oni dodaci na 'deluxe' varijanti mi ne znace apsolutno nista...

Jedino sto jos moze da se nadje od Nf3 ploca
ASRock K8Upgrade-NF3 42.48 €
Abit NF8-V 101.69 €

Ili varijanta Asus K8N4-E ona je 60-tak € + PCI Express grafika ili Gigabyte GA-M55PLUS-S3G AMD Athlon 64 3000+ 1.8GHz Box 90nm AM2

K8N-DL ima u pakomu, alitiju i imtelu!

pogledaj abit kv8 pro. oko 80 E i klokuje se sjajno.da da ... to je via chipset sa agp slotom 🙂...ali je napravljena za over. Bios ima sve sto pozelis... uostalom vidi malo po netu ima slika biosa itd
moj 754 semp 3000+ sam terao i do 2583 mhz.

Zelim da se zahvalim svima na dobrim i korektnim savetima, uspeo sam da nadjem epox 8kda3i (za male pare). Hvala posebno crossfire-u koji mi je rekao gde ima epox-a. 🙂
Lepo je videti postove gde nema "ma nemoj to da uzimas..." i slicnih stvari 🙂
Ako jos neko hoce da kupi plocu neka se javi na pm...
poz` :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:

p.s. Napisacu i kako je proslo klokovanje 🙂

Poslednja izmena:
Zelim da se zahvalim svima na dobrim i korektnim savetima, uspeo sam da nadjem epox 8kda3i (za male pare). Hvala posebno crossfire-u koji mi je rekao gde ima epox-a.
Lepo je videti postove gde nema "ma nemoj to da uzimas..." i slicnih stvari 🙂

p.s. Napisacu i kako je proslo klokovanje 🙂

Vidis da nisi "Siroce" 😉 .

Igrom slucaja ja sam prije par dana uzeo tu plocu i Sempron 2800+. Posto imam relativno dobru graficku (AIW X800XT) imao sam namjeru da je zadrzim. Dule13 mi je rekao kako je podesio parametre za 2.6 GHz. Ja sam k'o od sale dobio 8X300 i dalje nisam ni probao. Prodao sam plocu i CPU drugaru i zaradio 20eura :smoke: . Zamalo je uzeo i grafulju za 135eura, al' ne dade mu zena :smackbum: 😀 :d 😀
Posto nisam bio prodao Socket A plocu i CPU, sada sam opet na staroj platformi.

Sad se opet "mucim" i ganjam brata da mi kupi plocu i CPU :d (ovaj put AM2). Nisam normalan!

BTW, za te pare nema bolje AGP S754 ploce i kakav bre Abit kv8 pro za 80E???

Pozdrav,
:wave:

Via chipset i overclock... Pfffff. Ja imam prelepa iskustva sa K8n, bez problema radi na 8x300 i HT 3x300!

Evo slicice za sada... Jel zna neko kako da namestim HT multiplier na 2.5 na ovom epoxu? Cim odaberem 2 nece da se upali, a u biosu nema ponudjeno 2.5 (ima samo celih brojeva 🙂)

Prilozi

• a64info-slika.png
    a64info-slika.png
    16.1 KB · Pregleda: 82
Nije ne meni jasno, pogotovo sto pise da bios podrzava 2.5x a nemoz' da namestis 🙂 Mislio sam da vec postoji neki utility za tako nesto iz windowza.

chaintech zenith nf3 250gb

Ma kakav crni chaintech pored gore navedenih ploca...

Jeste, bilo koja nF4 je bolja od nF3!

Epox 8KDA3j.
Ja sam sa Sempronom 2800+ 64bit isao skoro do 2.8ghz, sa box cooler-om i temperatura je bila oko 65 stepeni.

Posto puno ljudi zanima gde sam kupio plocu, kako se ponasa, i slicno, napisacu ovde.
Ploca je kupljena u "Sea&Sky", kostala je izmedju 45 i 50 eura 🙂 Tamo sam kupio i sempron 2800+ za 40 eura. (nisu imali 3100+ nigde). Na procesor je garancija 3 godine, a na plocu je 1 godina, mada su meni napisali na papiru za oba zajedno 3 godine i lupili pecat preko toga (bas me zanima da li je greska ili stvarno i na plocu imam 3 godine)...

Memoriju sam uzeo kingmax ddr500 za 50eura, zadnje 2x256mb 🙂 Rekli su da vise nece da ih uvoze.

Sto se tice klokovanja, procesor radi na 2400mhz stabilno, i to je po meni zlatni presek. (kao na slici). Napon za CPU je povecan cak za 0.275V (radi na ~1.7V). Moze da se podigne fsb na 315 stabilno, ali sa povecanim naponom na procesoru do zla boga 🙂 Mislim da tu nema neke prakticne svrhe. Memorija radi potpuno stabilno na 240mhz (sa sledecim podesavanjima: fsb:300, dimm volt:AUTO, mem:ddr333(166mhz), chipset_volt:1.7V).
Moze i ovako: fsb:240, cpu_volt:+0.1V, dimm_volt:2.8. Tada je brzina procesora 1920mhz, povecanje napona za samo 0.1V, memorija radi na 275MHz, chipset_volt povecan (ne znam za koliko bese)...

Temperatura procesora je sada 45 stepeni. VirtualDub kompresuje skoro sat vremena. Brzina je 2400MHz.

Ako neko ima jos neku kombinaciju za klkovanje, neka postuje.

Pozdrav!

Prilozi

• cpu_a64info_bris.png
    cpu_a64info_bris.png
    14.9 KB · Pregleda: 62
Nazad
Vrh Dno