Šta je novo?

Windows Remote Desktop pitanjce

• Začetnik teme Začetnik teme !rabas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

!rabas

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
619
Dakle, zeleo bih da od jednog starog racunara (PII) napravim download masinu, tj da mi on bude upaljen non-stop i koji ce da svlaci sa neta. Naravno umrezen sa "glavnim". Posto za taj racunar nemam monitor, kapiram da bih mogao njegovom sistemu pristupiti preko Remote Desktopa? Znaci treba mi samo da mu zadam linkove koje ce da skida, i da kasnije skinute fajlove prebacim na drugi racunar? Moze li to RD?

moze

evo jedan mali tutorijal kako koristiti Remote Desktop:

872177444xe.jpg

znaci pomocu njega ce te stupiti u kontakt sa vasim racunarom

predhodne radnje koje treba odraditi su sledece:

1.morate (ako vec niste )postaviti admin password na widows, a to se radi na sledeci nacin:

137330451of.jpg

185173555ab.jpg

295793707jc.jpg

221138835gi.jpg

315305678hq.jpg

kada smo to zavrsili pri svakom logovanju windowsa upisace te pass

2. posto vecina od nas imaju dinamicki IP sto ce reci da se ip adresa menja s` vremena na vreme i to ume da bude problem, jer ne bi znali stalno koji je ip. zato cemo uraditi ovo... uci ovde i napraviti account(sve je a free)

https://www.dyndns.com/account/create.html

kad napravite account onda treba da skinete jedan mali programcic (free) koji ce stalno da uplad-uje vasu ip program skinite ovde

http://www.download.com/DynDNS-Updater/3000-2381-10405775.html?part=dl-DynDNSUpd&subj=dl&tag=button

kad smo to uradili upisemo u programu user name i password od dyndns i nasa ip izgleda ovako na primer: jozek.homeftp.neti umesto da upisujemo ip mi samo upisemo ovo ime i to je uvek nas ip tako da smo od dinamicnog napravili staticni (u neku ruku)ip
kada smo i to odradili prelazimo na sledecu radnju moramo u ruteru otvoriti port 3389 to je port koji koristi remote desktop znaci u ruteru otvorimo port 3389 ako iz bilo kog drugog nama sad nepoznatog razloga port nece da se otvori, mozete ga promeniti u registry-u
evo ovako:
change the port that Remote Desktop listens on, follow these steps.

1. Start Registry Editor.
2. Locate and then click the following registry subkey:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\TerminalServer\WinStati
ons\RDP-Tcp\PortNumber
3. On the Edit menu, click Modify, and then click Decimal.
4. Type the new port number, and then click OK.
5. Quit Registry Editor.

upisemo port koji zelimo da otvorimo i onda ce vasa adresa izgledati ovako: jozek.homeftp.net:10500 (broj porta)
kada smo to odradili spremni smo za spajanje sa nasim pc iz kancelarije iz internet kafe-a odakle god pod uslovom da nam je kod kuce ukljucen.

872177444xe.jpg

912026875rl.jpg

upisemo user i pass i bingo 😀

jos samo treba odraditi ovo

266506598cg.jpg

to bi bilo to. samo da napomenem da tutorijal nije mojih ruku delo.

Poslednja izmena:
NAravno jer su obicno staticke i fiksne ako nemas server podignut sa DHCP-om koji ih dodeljuje dinamicki!
Inace ovo sto ti zelis radi kako ti je objasnio predhodnik vrlo fino preko Remout Desktopa,za taj komp koji ima izlaz na net treba ti samo udzekan kabl eternet u mreznoj karti i da Mrezni adapter bude enejblovan pri podizanju systema(ne treba ti mis,tastatura,monitor)
🙂

Poslednja izmena:
trebalo bi da radi bez dodatnih Ip setovanja u lanu, naravno IP adrese moraju biti upisane.

Poslednja izmena:
Pa da to sam i planirao, bez icega da radi, samo osnovne komponente... Ajde jos jedno pitanjce, nije vezano za softver, ali da ne otvaram dzabe temu u Mrezama. Interesuje me, ako hocu da oba kompa imaju izlaz na net, onda mi treba ruter, jel tako?

ako ti je komp na koji je vezan net stalno ukljucen ne treba, a ako hoces da imas net bez obzira na to koji komp je ukljucen treba ti ruter. cena im je od oko 40 evrica pa navise.

Odlicno objasnjeno, mada mozes i da probas sa programom radmin.

Ja mojoj "download" masini pristupam preko TightVNC-a umesto RD-a. Vise volim da radim na "originalnom" desktopu nego preko neke sesije. 🙂
Takodje radi sa vnc i ono gore sto je odlicno opisao stoske ili jednostavno zapamtis tvoj IP (nekad i 2-3 dana imam isti IP na ADSL-u), pa bilo gde da si upises taj IP u TightVNC i konektujes se na kucni racunar.

Ne da proba, već da koristi Radmin=Remote Administrator i to zbog sledećih razloga :
1. Neuporedivo je brži od svih ostalih programa tog tipa, including RD
2. Instalacija se svodi na nekoliko klikova mišem, ne treba nikakva žongliranja po registry-ju, znači tokom instaliranja se štikliraju i radmin server i viewer ( namena je valjda jasna ) na oba kompa i to je to ( naravno mora da budu statičke IP adrese na oba kompa, mada radi i preko dinamičkih, ali sporije )

Pa dobro, hvala na sugestijama, kada dodje vreme, probacu sa svakim od tih programa, jer trenutno nemam ni sav potreban hardver, a ni premium akaunt na RS😉 Posto sam laJik za ovakve stvari, moze li neko da mi kaze kako se podesava firewall u mrezi? Da li trebam da instaliram fw na svaki racunar (koristicu ruter), ili ne?

Jos jedna preporuka za Radmin, program je extra!

Poslednja izmena:

tnx, u lanu koristim Radmin jako dugo, i program je odlican... jos moj komsija nije ni znao da sam mu doticni instalirao... bilo je dosta smeha 😀

program nije besplatan + kada se radi o pristupu van lana, problem sa dinamickom adresom ostaje(resava se na gore opisan nacin).

Ja mojoj "download" masini pristupam preko TightVNC-a umesto RD-a. Vise volim da radim na "originalnom" desktopu nego preko neke sesije. 🙂

Pa na XP-u radis na "originalnom" desktopu. U lokalu te diskonektuje (ne logoff), a prikljuci te sa strane. Kod Win2003 otvara novu sesiju.
Inace, radmin jeste zgodniji, ali ako imas obicaj da se sa vise razlicitih masina remote konektujes, onda imas problem jer svuda treba da ga instaliras.

Pa na XP-u radis na "originalnom" desktopu. U lokalu te diskonektuje (ne logoff), a prikljuci te sa strane. Kod Win2003 otvara novu sesiju.
Inace, radmin jeste zgodniji, ali ako imas obicaj da se sa vise razlicitih masina remote konektujes, onda imas problem jer svuda treba da ga instaliras.

Nisam ni rekao da pricam o XP-u. Ok, moja greska sto nisam eksplicitno naveo o kom OS-u je rec, posto ja sam se dosad kacio samo na Win2000 i 2003.
Ma sve su ovo uglavnom dobra resenja koja ce mu posluziti za ono sto mu treba.

RealVNC je takodje mnogo zgodan soft. kazu da je malo sporiji od radmina ali radi posao odlicno.

Sto je ovako ocajna grafika u radminu?

Vratio sam se na remote desktop brzinom svetlosti 🙂

mogao si u RAdminu u opcijama za tu konekciju da promenis sa 256 boja na 65k 🙂

a postoji i termserv.dll iz beta verzije sp2 za xp gde otvara novu sesiju na xp kada se logujete preko remote desktopa, tako da trenutno logovanog korisnika ne odlogujete.

Poslednja izmena:
Novi radmin 3.0 je mnogo bolji od 2.2. Ima i 24-bit paletu, moze da prebacuje clipboard izmedju lokalnog i remote kompjutera, moze da umanji remote desktop tako da stane u prozor na lokalnom kompjuteru...

Novi radmin 3.0 je mnogo bolji od 2.2. Ima i 24-bit paletu, moze da prebacuje clipboard izmedju lokalnog i remote kompjutera, moze da umanji remote desktop tako da stane u prozor na lokalnom kompjuteru...
Od tri nove stvari koje si nabrojao, stara verzija može da radi dve. 😉

Najnovija verzija Remote Desktopa (ona koja dolazi uz Vistu) je neshto poboljshana i moze se instalirati na Xp. Ja sam je instalirao preko AutoPatcher-a.
Moguce je izabrati 32-bitnu paletu boja.

Evo i nekoliko uputstva kako uspostaviti konkurenske sesije u Remote Deskopu
Ne remetite rad korisnika na masini (nema ispadanja na welcome screen) ali je potreban josh jedan user nalog.
http://sig9.com/articles/concurrent-remote-desktop
Ovo sa sig9.com radi bez probelema

Evo josh jedne
http://www.andreabeggi.net/2004/03/30/concurrent-sessions-in-windows-xp/

Napravite josh jednog usera i sakrijete (kao shto je i administrator sakriven i ne vidi se u welcome screen-u) ga sa XpUserHide programom a moze direktno preko registry-ja al' zaboravih putanju.

Ovo uputsvo sa gore navednim moze biti mocno za kontrolu udaljene mashine iako je neko vec koristi i nije svestan "uljeza" na mashini sve dok ne proba da ugasi mashinu kada dobija obaveshtenje da ima josh ulogovanih korisnika. Naravno izlazak iz sesije radite sa logout a ne sa disconnect i nema bojazni da vas provale. Naravno da mi sve ovo radilo mora da se sve predhodno podesi na ciljanoj mashini ili preko nekog malicioznog parcheta koda koji ce da pripremi mashinu za prijem "uljeza". :-devil-:
Samo mora se naci nachin zaobilazenja Windows File protection-a bez ulaska u Safe mod, shto je verujem odavno razbijeno.

Al' recimo da koristite ovo u dobronamerne svrhe i kachite se ovako na svoj rachunar ostavljuci ukucanima da i dalje rade neshto na njemu.

Poslednja izmena:
Sve sam ja stavio (24 bit) ali sama rezolucija je bila cini mi se 800x600 ako ne i 640x480, pa nisam nista mogao da vidim. Kada bih razvukao ekran izgledalo bi ocajno.

Mada, one opcije da pokupi clipboard sa drugog racunara i ostale zezalice su korisne, ostavio sam ga pored za slucaj da mi zatreba neka takva akcija.

Nece biti. Kada samo otvorio display properties na remote racunaru, pisalo je 9999x9999 i nista nisam mogao da menjam. Mozda zato sto sam iz tog kompa iscupao grafiku, mada ne verujem da je to razlog, posto remote desktop radi sasvim normalno.

Nece biti. Kada samo otvorio display properties na remote racunaru, pisalo je 9999x9999 i nista nisam mogao da menjam. Mozda zato sto sam iz tog kompa iscupao grafiku, mada ne verujem da je to razlog, posto remote desktop radi sasvim normalno.

Kod mene normalno prikazuje rezoluciju.
Kako to mislis "iscupao si grafiku"? Remote kompjuter nema graficku karticu? Ko zna sta je sve moguce u tim uslovima...

Da, nemam grafiku na remote racunaru.
Ne znam sta je sve moguce, ali znam da remote desktop radi sasvim normalno na rezoluciji monitora sa koga kontrolisem remote racunar.

Upload-ovao sam PDF verziju, sa ipsravljenim text-om. :wave:

Prilozi

Nazad
Vrh Dno