Šta je novo?

Verat i gubitak paketa!

sikivela

Slavan
Učlanjen(a)
17.04.2006
Poena
319
Na veratu sam skoro 2 godine i izgubljenih paketa do skoro nije bilo...medjutim pre 2 meseca gibitak je veliki...ehhh verate verate upsss telekome telekome :)

Centrala je vozdovaz (kumodraska).
Jel ima jos korisnika koji imaju problem??

Samo da te malo ispravim. Verat ima svoje linkove ka inostranstvu, tako da ako ima problema nije u pitanju Telekom.

moj slucaj: u poslednjih godinu dana preko vikenda mi sve cesce posta ne odlazi/dolazi, sve su manje pouzdani...

za sikivela: jesi li probao adsl nekog drugog provajdera na tvojoj liniji? ;)

za kalimero: gde ti zivis, covece? sta mislis preko cega ide adsl? dzabe svi linkovi ovog sveta, kad je adsl infrastruktura iskljucivo telekomova

za zokish: zar neko jos uvek koristi mailove domacih provajdera, pored zivih yahoo-a i gmaila?

Ko je pominjao ADSL. Verat ima svoje (Wireless).

da i meni i ortaku adsl verat u spicu se gube paketi vec vise od nedelju dana do 30%. Centrala zarkovo, sada niko drugi na ovoj centrali nema taj problem samo mi sa verata

Kakav provajder, takva i usluga :p

za Kalimero: Nazalost nije tako, sve ide preko Telekoma (naravno) inace nebi dobijao odgovore tipa "zao nam je nije do nas nego do telekoma"

za sale99: Bio sam jedan od prva tri korisnika ADSL-a u BGD-u na Beotelu ali je tada sve bilo u fazi probe pa mi je veza 512/128 sa direktnih linkova vukla 15Kb...Ja sam im bio nesto kao test na kome su pronalazili probleme koji su se vremenom resavali, ali posto ja nisam mogao da cekam to resavanje presao sam na VERAT koji je do pre dva meseca radio kao sat...

za Kalimero: Nazalost nije tako, sve ide preko Telekoma (naravno) inace nebi dobijao odgovore tipa "zao nam je nije do nas nego do telekoma"

za sale99: Bio sam jedan od prva tri korisnika ADSL-a u BGD-u na Beotelu ali je tada sve bilo u fazi probe pa mi je veza 512/128 sa direktnih linkova vukla 15Kb...Ja sam im bio nesto kao test na kome su pronalazili probleme koji su se vremenom resavali, ali posto ja nisam mogao da cekam to resavanje presao sam na VERAT koji je do pre dva meseca radio kao sat...

da i meni i ortaku adsl verat u spicu se gube paketi vec vise od nedelju dana do 30%. Centrala zarkovo, sada niko drugi na ovoj centrali nema taj problem samo mi sa verata

Isti problem...Od 21h-00h je nemoguce igrati bilo sta...cak i download koji bi bez obzira na ping (koji bi trebao da nadoknadi svaki izgubljeni paket) u to vreme secka sto samo dokazuje ogroman gubitak paketa i cinjenicu da verat ima grdnih problema.

Isti problem imamo drugar i ja. Centrala je Krunski venac i od nekih 20:00 do 24:00 pa i duze gubitak je oko 30% i latency u online igrama oko 800+ ms.
Mislio sam da samo jedini, ali na zalost vidim da to nije slucaj. A do pre mesec i po je sve bilo perfektno.
Tehnicka podrska isto vidi problem u to vreme sa gubitkom, ali su me uputili da se javim u prepodnevnu smenu, kada problema nema, pa ne vidim koliko ce oni tada pomoci.

Isti slucaj preko dana radi normalno kada dodje spic nastaje pakao

Poslednja izmena:
I ja se javljam sa istim problemom. Preko dana radi korektno, a uvece igranje brzih igara tipa CS i sl. postaje nepodnosljivo. Inace ping do gugla mi je ispod 50ms.

22:45

pingovanje gateway-a verata

Ping statistics for 85.222.161.17:
Packets: Sent = 41, Received = 23, Lost = 18 (43% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 15ms, Maximum = 20ms, Average = 16ms

43% gubitak :wall: :wall: :wall: :crash:

Na veratu sam skoro 2 godine i izgubljenih paketa do skoro nije bilo...medjutim pre 2 meseca gibitak je veliki...ehhh verate verate upsss telekome telekome :)

Centrala je vozdovaz (kumodraska).
Jel ima jos korisnika koji imaju problem??

Jesi li mozda dobio od Verata Telekomov test nalog? Kako se u tom slucaju ponasala veza? Jel i dalje bilo izgubljenih paketa?

kalimero je napisao(la):
Samo da te malo ispravim. Verat ima svoje linkove ka inostranstvu, tako da ako ima problema nije u pitanju Telekom.

Koliko ja znam, Verat ima link i od Telekoma. Medjutim, nebitno je da li je u ovom slucaju nadprovajder Verata Telekom ili neki strani provajder kada je ocigledno problem do Telekomove infrastrukture preko koje se realizuje Adsl, kao sto je Sale99 vec rekao...

Da neotvaram novu temu kako se zove program za merenje signala na wirelessu ???
net(nesto).......... nemogu sad da se setim :(

thanks Bad MF ! ! ! ;)

Vidim da nisam jedini...
Koliko ja znam svi se mi do Verata kačimo preko naših centrala..... Ja isto imam gubitke paketa koji se kreću od 2% pa čak do 50%, što je tragedija.... Cela priča počinje onog trenutka kada Telekom kreće u proširivanje svojih kapaciteta tako da Verat nije kriv dok se drugačije ne dokaže. Kada pingujem pingujem sam verat i to www.verat.net, i tu se javljaju gubici , nema potrebe da pingujem nešto dalje jer bi priča bila ista ili još gora znači problem je do verata... pošto oni nemaju direktan link prema meni ostaje samo Telekom koji je između nas.

Od telekoma sam dobio odgovor da je problem u fizičkom delu. Oni stvarno misle da smo mi svi fijuknuli pa da baš toliko nismo upućeni..... Ispravite me ako grešim.... ako je nekom noga slomljena i znači ima fizički problem onda ga ima ceo dan a ne samo uveče.....

Prema tome ja smatram da je TELEKOM jedini krivac i to na linku prema veratu....... ili na nekom od čvorišta prema provajderu koje su sj&&&&& kada su krenuli da čačkaju....

Nadam se da nisam dosadan..... inače centrala je konjarnik.

Duško. :mad:

Kontaktirao sam Verat (po ko zna koji put) i pozdravili su nas sve posto prate ovu temu :)..
Poslat je jedan veliki zahtev Telekomu da se problem resi i da je sve vise korisnika koji imaju ovu situaciju, pa cemo da vidimo dal ce ovaj put uroditi plodom. Definitivno moramo sto vise da smaramo Verat :banana: kako bi oni smarali Telekom..
Sta nam drugo preostaje

Meni se onaj "spic" malo produzio do 01:00... Videcemo veceras pa cu da okacim ss..

Jesi li mozda dobio od Verata Telekomov test nalog? Kako se u tom slucaju ponasala veza? Jel i dalje bilo izgubljenih paketa?

Imao sam test nalog od 30.12 - 02.01 ali je ping isti (95-120) sa izgubljenim paketima.

Evo ping prema veratu u 22:45

Prilozi

• ping.jpg
    ping.jpg
    48.1 KB · Pregleda: 80
cekaj, cekaj....
samo da budem siguran: imao si telekom test nalog i sa njim si takodje imao problema??

onda, svi znamo sta je...

cekaj, cekaj....
samo da budem siguran: imao si telekom test nalog i sa njim si takodje imao problema??

onda, svi znamo sta je...

da da, imao sam telekom test....

ja cekam spic sutra pa cu da probam ovaj test..nisam ni znao za ovo!
Jel neko vec ovo probao u spicu?

verat
Ping statistics for 85.222.161.17:
Packets: Sent = 100, Received = 73, Lost = 27 (27% loss),
Minimum = 15ms, Maximum = 21ms, Average = 17ms

ja nemam vise strpljenja otkazacu ovo kod verata ovo se ne isplati uopste davati pare za nista

evo sada sam se logovao na ortakov adsl kod mene. On je na beotel-u
znaci moja linija ) 0 %

Ping statistics for 212.200.23.156:
Packets: Sent = 100, Received = 100, Lost = 0 (0% loss),
Minimum = 15ms, Maximum = 454ms, Average = 109ms

takodje i na eunet test nalogu 0 % sa 100 paketa

cao cao

Poslednja izmena:
Stvari se ne popravljaju jos uvek, isti problem je ostao samo u vecernjim satima ( jutros ping www.verat.net -n 1000, 0% loss, a sinoc 37% :mad: ).
Momci iz podrske su zaista upoznati sa problemom i nadam se da su ga preneli nadredjenima, ali ukoliko se to ne resi ubrzo i ja razmisljam da promenim providera. Jedino sto mi mozda predstavlja problem jeste to sto ne znam da li cu morati da neko vreme budem bez neta-ADSLa (mada imam opciju za IKOM cable - bili su krs ranije, ne znam kako sada to funkcionise). A ne znam ni na kog ADSL providera...
O tom potom.

Svako dobro.

isti problem je ostao samo u vecernjim satima

Mala ispravka, 18:06 :

Ping statistics for 217.26.64.130:
Packets: Sent = 100, Received = 83, Lost = 17 (17% loss),
Minimum = 61ms, Maximum = 93ms, Average = 68ms

:wall:

takodje:
s# ping -q -U -f 85.222.161.17 -c 1000
PING 85.222.161.17 (85.222.161.17 ) 56(84) bytes of data.

--- 85.222.161.17 ping statistics ---
1000 packets transmitted, 924 received, 7% packet loss, time 14543ms
rtt min/avg/max/mdev = 13.199/20.291/120.529/13.101 ms, pipe 8, ipg/ewma 14.557/18.486 ms

Vrh Dno