Šta je novo?

cas se dize a cas nece :-)

LaMar

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2006
Poena
304
Masina je:
Athlon 64 3000+
Gygabyte GA-K8NF-9
1GB RAM
200GB HDD
TV kartica,stampac,kablovski...za slucaj da zbog tih silnih drajvera sporo ucitava...cesto povezivanje sa pocket PC-jem ASUS,lap-top-om,citacem kartica,10ak usb flash-a...i tako dalje...

XP media centar a pre njega je bio profesional i isto se ponasao,dakle nekad po ukljucenju se sistem podigne odmah a nekad mu treba neznam koliko jer odustanem na dva-tri minuta i kada nece moze da se radi sta god hoces ali on nece dok ne prekinem dotok struje u kuciste i ponovo ukljucim i tek onda hoce da podigne.
Probao sam (kada nece) i LAST KNOWN GOOD... i SAFE MODE (takodje nece) i sve ali nece pa nece dok mu ne prekinem dotok struje

Sta moze da bude?

ako sam shvatio i posle reinstalcije OS i dalje je ostao isti problem? u tom slucaju hard disk je najsumljiviji sa takvim ponasanjem...ako imas garanciju na njega odlicno

da znas da je vrlo moguce jer mi ponekad prijavi kao da ne postoji hard
TNX

Prvo fleshuj bios na ploci, a ako to ne pomogne, onda kreni redom da proveravas komponente. Proveri memoriju sa memtest-om, probaj sa drugim napajnjem, mada nista nebi falilo da ocistis kontakte (gumicom za brisanje) od memorijskih modula kao i svih ostalih kartica koje imas zabodene u plocu.

Probaj ovo pa javi kakvi su rezultati...

Prvo fleshuj bios na ploci, a ako to ne pomogne, onda kreni redom da proveravas komponente. Proveri memoriju sa memtest-om, probaj sa drugim napajnjem, mada nista nebi falilo da ocistis kontakte (gumicom za brisanje) od memorijskih modula kao i svih ostalih kartica koje imas zabodene u plocu.

Probaj ovo pa javi kakvi su rezultati...

Flash BIOS-a i provera RAM-a bi trebalo da rese problem, ali to se nikad ne zna.

Probaj pa javi.

Na nekim NF4 pločama ( konkretno MSI K8N Neo3-F NF4 i Gigabyte GA-K8NE-RH NF4 ), ne znam da li se tako sve ponašaju, ukoliko se postavi druga frekvencija memorije pri boot-u, znači ako se stavi 133 ili 166 umesto defautnih 200, neće da upali iz prvi put, tj zahteva prekid dotoka struje, i to samo prvi put, posle može da se resetuje ceo dan i startovaće se uvek.
Pri defaultnom taktu memoprije- 200 - sve je u redu

Nazad
Vrh Dno