Šta je novo?

Najbolji FireWall za OS 2003 server?

• Začetnik teme Začetnik teme luci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

luci

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2005
Poena
619
Kao sto glasi u naslovu zanima me koji bi Firewall mogao da instaliram na OS 2003 a da radi
kako treba.
Koristio sam ranije Zone Alarm i ne znam da li postoji verzija za OS 2K3 server?
Bio bih zahvalan za vasu pomoc, hvala!!!
:type:

ja koristim outpost pro 3.5

Ja koristim AtGuard.

Outpost pro je definitivno najbolji firewall. Meni se lično najviše sviđa zbog odličnih funkcija a i na webu svuda pišu da je najsigurniji od svih koji trenutno postoje.

Moze li outpost da bude dobra zamena za ISA server (u smislu firewall-a), i da li radi stabilno na win2003srv sa oko 100 korisnika?

za Windows masine je dobar svaki firewall koji ne radi pod windows-om, veruj mi na rec. Ako ces za firmu, uzmi nesto od onih jeftinih rutera...

ako dobro obezbedis prsitupnu tacku, ne treba ni nikakav firewall u mrezi.

za Windows masine je dobar svaki firewall koji ne radi pod windows-om, veruj mi na rec. Ako ces za firmu, uzmi nesto od onih jeftinih rutera...

ako dobro obezbedis prsitupnu tacku, ne treba ni nikakav firewall u mrezi.

Upravo tako!
Mada ja i pored toga na klijentskim masina za svaki slucaj stavim neki free fw tipa Comodo ili ZA. Sta ces paranoja.😀

A inace ljudi prvo pazljivo procitajte pitanje pre nego sto lupite submit. Ovde se prica o serverskom operativnom sistemu, na kojem vecina ovih predloga (koja su izasla cak pre ovog OS-a) ne moze ni da se instalira.:smash:

Upravo tako!
A inace ljudi prvo pazljivo procitajte pitanje pre nego sto lupite submit. Ovde se prica o serverskom operativnom sistemu, na kojem vecina ovih predloga (koja su izasla cak pre ovog OS-a) ne moze ni da se instalira.:smash:

Koji to od gore navedenih firewall-a ne moze da se instalira na win2k3 server?
Ne mozemo da ih poredimo sa MS Isa servervom jer je on nesto vise od firewall-a, jer je enterprise resenje.

a i covek je pitao za program, uvek mozes staviti neku linux masinu izmedju 🙂

Pitao sam za sofwer posto sam navikao na ZA na OS XP, inace instalirao sam OutpostProInstall na 2003, malo mi treba da se naviknem inace ok je,mislio sam da je komplikovanji!

Koji to od gore navedenih firewall-a ne moze da se instalira na win2k3 server?
Ne mozemo da ih poredimo sa MS Isa servervom jer je on nesto vise od firewall-a, jer je enterprise resenje.

Pa evo dva primera: AtGuard i Kerio 2.x (Kerio za Win2k3 ima Kerio ServerFirewall).
ISA server nisam ni spomenuo.
Ma Outpost 3.x i 4.x vise nego odlicno rade pod 2003 i za kucnu upotrebu su ok resenje (mada nismo culi gde hoce luci to instalirati).

Nazad
Vrh Dno