Šta je novo?

Skljockanje.....

RAF

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2006
Poena
304
Izludjuje me komp. Uzeo sam extra komp pre nekih 4 meseca i od tad me izludjuje.
Da ne navodim sad celu konfg ali dao sam skoro 1000e za konfg i to bez monitora. E sad svako normalan bi pomislio da kad sam vec dao tolike pare da necu morati da se akam sa tim kompom ali iskreno ja non stop imam probleme. Znaci probao sam razlicite verzije win xp i sa svakom se isto ponasa. Najvise me izludjuje sto kada pokrenem bilo koju igru jednostavno komp se resetuje posle nekog vremena. (komp se ne pregreva i RAM mi je ok)
Ali ajde nisu igre ni bitne. Problemi su sledeci.
Kada probam da instaliram VISTU:
-kao upgrade xp-a odmah me izbaci i prijavi error 0x0
-kao clear instalaciju, uvek zaglavi negde pred kraj instalacije

A ujedno primetio sam da mi HD nesto cesto skljocka.
Maxtor 200GB DiamondMax 21 (M3200820A), 7200rpm, 8MB buffer, UltraATA 133MB/s,

Sa obzirom da mi je sve pod garancijom, zanima me dal iko zna ista o ovom problemima i dal ovo skljockanje podleze garanciji jer ne verujem da je to normalno stanje.

Hvala puno svima koji daju bilo koji savet...

Nisi naveo koja je konfiguracija.

Napajanje, HDD,maticna, ram (ili nesto peto) moze da bude tvoj problem. S obzirom da je sve pod garancijom - iskoristi to pravo i reklamiraj. Restartovanje nove masine nije ispravan rad.

Daj napiši

Izludjuje me komp. Uzeo sam extra komp pre nekih 4 meseca i od tad me izludjuje.
Da ne navodim sad celu konfg ali dao sam skoro 1000e za konfg i to bez monitora. E sad svako normalan bi pomislio da kad sam vec dao tolike pare da necu morati da se akam sa tim kompom ali iskreno ja non stop imam probleme. Znaci probao sam razlicite verzije win xp i sa svakom se isto ponasa. Najvise me izludjuje sto kada pokrenem bilo koju igru jednostavno komp se resetuje posle nekog vremena. (komp se ne pregreva i RAM mi je ok)
Ali ajde nisu igre ni bitne. Problemi su sledeci.
Kada probam da instaliram VISTU:
-kao upgrade xp-a odmah me izbaci i prijavi error 0x0
-kao clear instalaciju, uvek zaglavi negde pred kraj instalacije

A ujedno primetio sam da mi HD nesto cesto skljocka.
Maxtor 200GB DiamondMax 21 (M3200820A), 7200rpm, 8MB buffer, UltraATA 133MB/s,

Sa obzirom da mi je sve pod garancijom, zanima me dal iko zna ista o ovom problemima i dal ovo skljockanje podleze garanciji jer ne verujem da je to normalno stanje.

Hvala puno svima koji daju bilo koji savet...

Cijelu konfiguraciju! Najvjerovatnije te muči napajanje!!

Dao si veoma ozbiljan novac, za nesto sto ne radi 100% kako treba, pa i samo skljocanje bez da se desava ista drugo je razlog previse za reklamaciju. Moj savet ti je da im odneses racunar na reklamaciju i obavezno stavis zamerku na test konfiguracije, jer je vise nego ocigledno da su ti samo nagurali komponente bez provere kompatibilnosti i stabilnosti sistema.

napomena

cista da napomenem sve je kupljeno u IMTEL-u pa da svi znate sta moze da se desi. Mada sam do sad kod njih kupio 2 konf (ova je treca) i sa prve dve nije bilo problema ali ova treca (koja definitivno nije sreca) me razbija.

Napajanje sam kupio kvalitetno, nezavisno od kucista, i neko holandsko je, placeno preko 50e.

conf je
Intel Core2Duo E6300 (Dual) Box, LGA775, 1.866GHz, FSB1066, 2MB cache, 64bit, SSE4, Allendale dual-core

Gigabyte GA-8I965P-S3, S775 (Core2Duo ready), P965ex/ICH8, PCIex16, DDR2-800 DC, SC7.1, 6xSATA II, PATA, G-LAN

2GB DDR2/667MHz Apacer AM1, 240-pin, PC2-5300, CL5, OEM pack

Maxtor 200GB DiamondMax 10 (6V200E0), 7200rpm, 8MB buffer, Serial-ATA2 300MB/s

evo je precizno koja je conf

malo sam se zeznuo kada sam gore napisao koji je HD

Poslednja izmena:
Slazem se sa Boban712 mada ne bi bilo lose da istestiras hdd full testom iz PowerMAX-a i ako ti tu prijavi da je je hdd nije uredu salji ga odma na reklamaciju, sa druge strane ako je ispravan postoji mogucnost da te zeza nesto drugo npr. maticna ploca, memorija ...

Maxtori skljocaju sa znj napajanjima, takodje i to restartovanje je mozda do njega! Probaj da promenis napajanje!

P.S Izabrao si najgoru Gigabyte C2d plocu!

Najgoru???? Pa platio sam je skoro 150e.....

@RAF

Fleshuj BIOS obavezno. Poboljshava oc i ispravlja probleme sa upravo AM1 modulima.
Ja sam imao dosta problema sa AM1 pre flesha bios-a ali posle je radilo kao zmaj.

Problem je shto plocha previshe zategne memoriju sa latencijama i ona puca. Zato ne mozesh ni vistu da instalirash.

Odfleshuj najnoviji bios. Idi na gigabyte-ov sajt.

Poslednja izmena:
OffT.:

P.S Izabrao si najgoru Gigabyte C2d plocu!

Navedi makar jedan argument za ovakvu tvrdnju (naravno, bez price o ovakvim i onakvim kondenzatorima koji ce mozda procureti kroz par desetina godina) ? Ako vec nesto tvrdis, red je i da das neko objasnjenje, po mogucstvu iz licnog iskustva. :trust:

OnT.:

Ja bih im lepo vratio i trazio od njih da rese problem (ako ne pomognu gore pomenuti predlozi), definitivno nesto nije u redu, i po meni ima razloga za reklamaciju. Nisi napisao da li u kompu imas jos nesto, ako imas izvadi sve sem osnove pa probaj, i naravno na default vrednostima biosa.

Poslednja izmena:
Koliko se vidi iz opisa masine - ona radi na default setovanjima. Ja i dalje predlazem da reklamiras - to je najpametniji od svih saveta.

Lose hladjenje, non-solid kondisi koji ce da procure za 10 godina! Slabije se klokuje... Za 10-15e doplate ima da se uzme DS3...

P.S Mozda sam preterao, nije najgora, ali je tu negde :)... Za manje pare je mogao da uzme mnogo bolju (Biostar 965PT)!

Solid kondishi jesu bolji ali bre za 3 godine ima da promeni josh barem jednu plocu tako da ovi nece ni stici da riknu. Uzgleda solid-i su stavljeni i na S3 model oko procesora gde je i najbitnije.

Biostar je mozda bolja za oc ali meni se ne svidja zbog VIA PATA kontrolera umesto Jmicron kod gigabyte-ovog.

Ima i gorih gigabyte plocha za c2d od ove, one sa 945 chipsetom.

Poslednja izmena:
znaci flashovao sam bios, i vise nista ne skljoca, bar za sada, ali i dalje mi se resetuje u sred igara i i dalje nece da instalira VISTU.
wtf se ovde desava....
znaci ram nije, testiran je, bios je sredjen, napajanje je sigurno dobro, ostaje ploca ili eventualno se graficka pregreva jer ipak ima pasivno hladjenje...sta mislite o tome?
I ono cak i da odnesem na reklamaciju, sta ce oni da urade i testiraju sto ja ne bih mogao ovde?
neki savet?

Proveri ti napajanje, tek da budes siguran! A posle u servis!

A postoji i šansa da je to onaj fanjtomski slučaj, sve komponente u redu pojedinačno, a zajedno užas (ne vole se :) ). Sve u svemu :
!!! REKLAMACIJA !!!
!!! REKLAMACIJA !!!

Možda je do harda, nisam neki ekspert, al' mi se skoro desilo to skljocanje sa hardom, i random restart i posle mesec dana mučenja, hard mi je crkao.
Tako da, možda je do toga.
Hard je bio kupljen u imtel-u, i zamenili su ga bez problema (al' tek kad je crkao, dok sam se žalio na škljocanje, pravili su se ludi)

I ja sam imao isti problem i to sa potpuno istim hardom, samo sam ja bio malo dosadniji pa sam dobio nov i pre nego sto je crkao!

Mome komšiji škljoca već oko 5 godina ali radi i dalje bez ikakvih problema.

A što se tiče ploče za 150e reću ti samo da si mogao uzeti mnogo bolju stvar za te pare al sad je kasno. :S:

??

cista da napomenem sve je kupljeno u IMTEL-u pa da svi znate sta moze da se desi. Mada sam do sad kod njih kupio 2 konf (ova je treca) i sa prve dve nije bilo problema ali ova treca (koja definitivno nije sreca) me razbija.

Napajanje sam kupio kvalitetno, nezavisno od kucista, i neko holandsko je, placeno preko 50e.

Koje?? Kog proizvođača i koliko watti??

Ma hajde ljudi, ta konfiguracija, i za te pare mora da jede Vistu, a o restartovanju i da ne pricam. Ne smaraj se nego pod misku, i na reklamaciju.

par komentara...

ovako...hard kada je prazan tj kada je manje od 50% pun onda ne skoljcka..kada predje 50% onda postaje sve bucniji...

sto se instalacije viste tice, ovako stoje stvari, znaci svi koji imaju plocu kao i ja, imaju jedan hm problem...iako na ploci pise da je vista ready ona to zapravo nije. Znam da zvuci cudno ali istina je tako da je to samo prevara. Nasao sam na zvanicnom sajtu Gigabyte da mora pre nego se instalira vista da se podigne sistem sa sistemske diskete i da se onda pokrene neki fajl da bi se nesto na ploci podesilo.....
Koliko sam skapirao problem je oko mrezne kartice...ali nigde nemam detaljno objasnjenje sta taj fajl radi...
OKacicu ovaj podatak kao posebnu temu za sve one koji planiraju da pazare ovu plocu...

Sada je vista instalirana i radi ceo komp ko zmaj...samo jos da vidim dal ce i dalje da se resetuje u sred igara....

Da odvalim i ja nesto.
Kad si pominjao pregrevanje graficke nesto mi pade na pamet sto bas dovodi do izbacivanja igara na desktop ili u gorem slucaju do restarta.
Ljudi nekad zaborave da prikljuce onaj dodatni kabl iz napajanja u graficku karticu,pa se kartica brzo pregreje i onda se iz predustroznosti komp restartuje.Moj drug je imao ovakav problem.
Ja ne znam jel i kod tvog modela grafulje mora ovo napajanje da se prikljci ili ne ,ali ne skodi i ovo da uzmes u obzir i ako cenim da 99% ovo nije problem. ;)

Poslednja izmena:
1 hard
2 napajanje

Tesko da moze biti ista drugo, ako ti skljoca kad treba nesto da ucita onda je hdd- reklamiraj odma

Nazad
Vrh Dno