Šta je novo?

Nvidia GF 8600 i 8300 info

Jos da se uskoro pojave kod nas 8800GTS(320Mb)sa cenom ne vise od 310e i ima da se furaaaa....

Poslednja izmena:
necu da te omalovazavam, ali ne vidim kakve ces ti koristi imati od toga ? pa tvoja cela konfa kosta malo preko 350e...

Pa, zato postoji apgrejd...🙂

necu da te omalovazavam, ali ne vidim kakve ces ti koristi imati od toga ? pa tvoja cela konfa kosta malo preko 350e...
U pravu si ali uskorooo prelazim na novu plocu,C2De6600,2gbrama.....😛 i naravno na neku DX10 graabulju:banana:
A ti beci ocima:zgran:

Poslednja izmena:
Joj ja sam jos uvek na DX8... vec 5-u godinu sam na istoj verziji DX-a... ko da imam konzolu 😀

U pravu si ali uskorooo prelazim na novu plocu,C2De6600,2gbrama.....😛 i naravno na neku DX10 graabulju:banana:
A ti beci ocima:zgran:

svaka cast, zaista, ja ne bi izdrzao da toliko cekam, ali eto, strpljenje se isplati. Siguran sam da ces biti veoma zadovoljan upgrejdom 😛 Zapravo verovatno ces ti beciti oci 😀 Onako sa zadovoljnim smeskom na licu 😉 Sve najbolje 🙂

Eh sta ti je biti srbin. Ljudi i ne naprave nesto a mi to vec imamo u prodaji.😛

Da, ali se prvo rasprodaju GTX... 😉 Nego, s tim u vezi pitanje: 2x 8800GTS/320MB SLI koštaju sada koliko jedna 8800GTX/768MB. Procena odnosa performansi?

a mene bi interesovalo 320 vs 640MB GTS performanse, ako ima neki uporedni test (pheh, sad se sjetih: kako da ga bude, kad kartica jos nije zvanicno predstavljena :lupko: )

Da bi poredio 8800GTS 320 vs 640MB treba ti Vista sa kulturnim driverima, sigurno neces nju da kupujes zbog DX9 na XP, a nisam siguran koliko je ram bitan u DX10 (da li trazi dosta vise vrama, opet mnogo vise stvari odradjivace se u samoj grafickoj, van ostatka sistema), da ne bude opet koliko para toliko muzike...

Da, ali se prvo rasprodaju GTX... 😉 Nego, s tim u vezi pitanje: 2x 8800GTS/320MB SLI koštaju sada koliko jedna 8800GTX/768MB. Procena odnosa performansi?
Pa narucite malo vise od 10 komada pa da vidimo kako se rasprodaju...

ne rece nam stize li nesto iz value klase skoro novo za agp?

2 GTS-a u SLI-u su brzanego jedan GTX, ali SLI za sada ne radi pod Vistom, a kad ce ne zna se!

Da bi poredio 8800GTS 320 vs 640MB treba ti Vista sa kulturnim driverima, sigurno neces nju da kupujes zbog DX9 na XP, a nisam siguran koliko je ram bitan u DX10 (da li trazi dosta vise vrama, opet mnogo vise stvari odradjivace se u samoj grafickoj, van ostatka sistema), da ne bude opet koliko para toliko muzike...
Još dugo nećemo videti DX10 only igre, takođe ne može se očekivati da će se prelazak na Vistau obaviti preko noći tako da stvarno ne vidim zašto po tebi ne vredi kupiti 8800GTS 320MB za igranje u XPu 😛 Za sad DX10 je nažalost manje više samo ''cool feature'' 8x00 serije, ono što je daleko važnije je sirova snaga i bolji prikaz slike.

Poslednja izmena:
jos dugo? Pa na prolece stize DX10 patch za Company Of Heroes, koji ce ovu fantasticnu igru uciniti jos detaljnijom! A na leto stize Crysis... do kara godine bice jos DX10 naslova. Postojace one i u DX9 izvedbi, ali ce vlasnici Viste biti motivisani da predju na DX10 akcelerator, kad se ovi naslovi/patchevi pojave.

Strpite se jos malo.. NVidia je objavila 100.54 drivere za developere, a predvidjeno je da objavi zvanicno drivere krajem januara. Novi driveri jos ne podrzavaju SLI pod Vistom.
Postoje glasine da ce NVidia objaviti i SLI2.0 na CeBit-u. Za sada niko nezna sta je SLI2.0 mada neki smatraju da je to mogucnost da se koriste kartice razlicitih klasa u SLI modu (npr 8800 i 8600) i multi GPU konfiguracije (do 8 kartica u SLI modu).

Da, i ja sam nešto oko toga "načuo", mada vezano samo za povezivanje različitih kartica u SLI, kao i mogućnost automatskog forsiranja SLI-ja u igrama koje još nisu podržane... to za n kartica mi zvuči suludo - programirati drajvere za tako nešto, a ploče sa više od dva PCIE slota su izuzetno retke...

jos dugo? Pa na prolece stize DX10 patch za Company Of Heroes, koji ce ovu fantasticnu igru uciniti jos detaljnijom! A na leto stize Crysis... do kara godine bice jos DX10 naslova. Postojace one i u DX9 izvedbi, ali ce vlasnici Viste biti motivisani da predju na DX10 akcelerator, kad se ovi naslovi/patchevi pojave.
Ja sam mislio na DX10 only igre, znači one koje nikako neće moćin da rade na DX9 hardveru. Takođe nikako nisam hteo da kažem da nema smisla uzimati Dx10 karticu već sam samo odgovorio na po meni glupu tvrdnju da je 8800GTS glupo uzimati za DX9 i XP, pa treba nečim terati i Oblivion i R6 Vegas :d

A DX10 podrška je samo još veći plus jer se nećemo ni nagledati DX10 igara, pogotovo Dx10 only dok se ne rasprostrani neophodni hardver. Al' nažalost ima ljudi koji imaju neki glupi negativni stav prema takvim novim tehnologijama samo zato što trenutno ne mogu da ih iskoriste.

ja nisam bas siguran, ali koje su to uopste dx10 only igre, makar i u najavi?? I crysis ce da radi na dx9 kartama...

Citat:Citiram korisnika: joriq
ja nisam bas siguran, ali koje su to uopste dx10 only igre, makar i u najavi?? I crysis ce da radi na dx9 kartama...

kolko ja znam takva igra ne postoji ni u najavi.
Ako se i pojavi u skorije vreme bice to nesto sponzorisano od nvidije ili ati-ja. Niko se nece odreci 95% trzista.

Kada se ne odreknu i omoguće kompatibilnost unazad onda se kuka kako koče tehnologiju i kako se ne napreduje. Kada se odreknu i naprave rez onda se kuka kako su jadni i kako hoće da uvaljuju novu tehnologiju po svaku cenu 🙂

Trenutno DX10 igara nema ni u najavi, i to je fakat...

Nazad
Vrh Dno