Šta je novo?

Sajt za igre

BuNnY_nIsH

Slavan
Učlanjen(a)
05.10.2005
Poena
320
Jel znate neki domaci sajt koji se azurira stalno, i koji ima opise novih igara i tako to....kao www.sk.co.yu

Pozdrav!!!!

Hvala!!!!!!!!!!!!!!

To ti je sve sto se moze naci na srpskom jeziku a da valja. Jedino sto pcigre.com (uzimam ga kao najboljeg) imaju vesti koje su zivi ocajan na azurnosti. Ne bih da se prepirem sa nekim oko ovoga, govorim cinjenice, jer svaki sajt koji tezi da bude bolji treba da ima minimum 15 vesti na dan. Oni to nemaju ni za nedelju dana. Sto se ostalih rubrika tice - kod nas su najbolji.

To ti je sve sto se moze naci na srpskom jeziku a da valja. Jedino sto pcigre.com (uzimam ga kao najboljeg) imaju vesti koje su zivi ocajan na azurnosti. Ne bih da se prepirem sa nekim oko ovoga, govorim cinjenice, jer svaki sajt koji tezi da bude bolji treba da ima minimum 15 vesti na dan. Oni to nemaju ni za nedelju dana. Sto se ostalih rubrika tice - kod nas su najbolji.

U pravu si da u pcigre.com i nismo bas toliko azurni sto se tice vesti na sajtu u poslednje vreme, pogotovo ako se ima u vidu da se uporedo sa sajtom radi i na magazinu, za koji takodje treba dosta tekstova. Stoga nam treba dati malo oduska, jer se trudimo koliko god mozemo. Takodje me zanima koji to svetski sajt ima bar 15 vesti dnevno??? Ako su ti argumenti neki game spot ili game spy. samo da ti kazem da takvi sajtovi imaju veoma dobre odnose sa veoma mocnim izdavackim kucama i za takve sajtove uglavnom rade ljudi koji profesionalci (citaj placeni su za to) i koji po ceo dan love vesti na netu. dok vecina ljudi sa nasih gaming sajtova to radi iz ciste ljubavi prema video igrama (citaj za dzabe) i postavljaju vesti kad su u mogucnosti jer imaju i druge obaveze ;) . Tako da je ta tvoja izjava po meni pomalo apsurdna.
Nemoj da shvatis pogresno, mi se trudimo da budemo sto bolji i bolji i svaka kritika nam je dobrodosla, ali brate daj malo realnije :D

@ponavljac - Kad se neko isprsi da počne da plaća ljude za to što prave igračke sajtove, onda se javi sa komentarom od "15 vesti dnevno". ;) Treba da ste srećni što takvi sajtovi uopšte i postoje ovde kod nas, a postoje samo zato jer ih pokreću entuzijasti koji se pisanjem članaka bave u svoje slobodno vreme.

Malo je preterao.15 vesti dnevno je mnogo.4 ili 5 bi bilo OK,ipak treba imati u vidu da je sve na tom sajtu dobra volja momaka....

Ne vredi, moram da odgovorim. Kada se nekom javi da zeli da napravi svoj sajt i da isti uspe - on mora mnogo da ulozi u njega. Ako nema novca, mora da ima vremena. Da kazem za ove sto pricaju napamet svasta: nisu sve vesti koje okaci Gamespot i jedine niti dovoljne! Prosecno na dan recimo izadje oko 30 novih vesti (razlicitih). On ce od toga uzeti 2-3 da napise na dan. Kakav je onda taj sajt izvor igrackih vesti? Manje od 10% napisanih?? To se zove sajt koji nema buducnost. Uzecu svoj primer. Jedan od mojih najmladjih sajtova je star samo 5 meseci. Za njega izdvajam svaki dan samo 1 sat vremena (60 minuta) kako bih napisao 50% svih vesti (~10-15) na dan. Vidis, takav sajt ima buducnost i to veoma lepu medju milionima drugih. Dakle, ja sam - jedan jedini pisem 10 vesti na dan i sve stignem za samo 60 minuta! Kako napreduje i funkcionise? Svaki mesec se povecava posecenost sajta za citavih 100% i prosecna posecenost mu je preko 800 ljudi na dan. Vise od pola godine sam samo pravio sajt i analizirao sta je najbolje pre nego sto sam napisao prvi post. Pa ja zaradjujem od ovog malog sajta da mogu da placam dnevno nekog ko ce da mi pise vesti a kamoli najbolji srpski sajt da nema para... :d

Vidite jednu stvar. Pricate kako ne mozete da stignete sve da uradite. Vi hocete i da pisete opise, i vesti, i da imate svoj magazin, i forum, i pozadine i skinove. Sve to besplatno i sami? Da, mozda u vesternu... :) Prijateljski savet, opredelite se samo za nekoliko oblasti, posto za vise ne mozete da stignete ili platite nekog. Da li moze jedno pitanje: koliko, ako nije tajna, donosi mesecnu zaradu pcigre.com sajt? Ako znamo da hosting kosta nekih 70 evra godisnje, a recimo pisac vesti kosta 600 evra godisnje (ako radi 1 sat dnevno) - to je sve jednako 700 evra. Ako pretpostavimo da sajt zaradjuje oko 150 evra mesecno (sto bi inace i trebalo) godisnja cista zarada iznosi oko 1000 evra (+-). Dakle, sajt ekstremno brzo napreduje ako se kategorizuje na pisanje samo vesti i opisa a clanovi neka kace wallpapere i sta sve pored... takodje zaradjuje 1000 evra godisnje u tom trenutku sa, kao sto sam rekao, velikom tendencijom porasta zarade. Ne razumem sta u ovoj racunici ne razumete? :)

Daleko je pcigre.com od dobrog sajta. Vi ste zbog magazina potpuno zapostavili vesti i opise! Ne mogu da verujem. Ili ne znate da radite posao ili ste zauzeti kao svarceneger (sto nije slucaj)... :d I ja ne mogu da drzim 10 jabuka u ruci. Mogu neko vreme, ali posle toga sve padnu. Sajt se pravi da ima neku poentu (ne kazem da doticni nema) i da se razlikuje od 1000 kopija drugih. Mora da bude specifican po necemu. Ja kada procitam vase vesti ovu poruku dobijem: em ih ima malo em su stare. Sada mi recite koja je svrha takvog sajta? Odgovoricu: on nema svrhu pored stotina visestruko boljih. Ocigledno niste analizirali korisnike interneta. Ljudima treba konstantan tok prvenstveno novih vesti. Nije toliko vazno da li su lepo napisane/iskopirane - vazno da je novo i redovno da ima puno!

Ne mogu vise da pisem - smorio sam se. :) Samo da se ogradim, pcigre.com nije los sajt, najbolji je u Srbiji to stoji, i sve sto sam rekao bilo je dobronamerno. Nemam nikakve koristi da ga blatim ili slicno. Prijateljski sam napisao sve.

Poslednja izmena:
znamo da hosting kosta nekih 70 evra godisnje
U pitanju je VPS za koji izdvajamo mesecno dvocifren iznos $, a godisnje je cetvorocifren iznos u pitanju.
Sto se tice hardverskih i softverskih vesti kao i tekstova koje ja pisem trudim se da budu sto svezije.
Ako nije tajna koji su tvoji sajtovi u pitanju? Ako mislis da nije prikladno javno objaviti zbog bilo kog razloga posalji mi email ili PM.

Poslednja izmena:
@Ponavljac - ok, ako ti je sajt tako uspešan, daj link da pogledamo koliko je to zaista kvalitetno ;) (ne kažem da nije, da se ogradim u napred, ali posle ovako velikih reči mora neki dokaz)

@Ponavljac

ako se pcigre.com ne razlikuje od 10000 ostalih sajtova i ako nema poentu kao sto asociras, onda moze citava saradnicka ekipa da skace sa mosta :)

Poslednja izmena:
Ajd red je kad smo prozvani da se kao vodja PC Igre projekta (pcigre.com) oglasim.

Ceo PC Igre projekat je volonterski otvoreni projekat. Volonterski = nema zarade ni za "vlasnika" ni za autore. Otvoreni = moze se prikljuciti svako ko moze da doprinese povecanju kvaliteta sadrzaja.

@cena hostinga: 56$ mesecno odnosno 672$ godisnje. Sto se tice prihoda, jedva pokrivaju rashode.

Mislis da gresimo? Mislis da znas bolje?

Pridruzi se, uvek smo otvoreni za nove ljude. Najvise volim kada nadjem osobu koja nesto zna da uradi bolje i to i pokaze delima i meni ce prvom biti drago ukoliko se neko pojavi i pokaze da ovo ili ono moze i treba drugacije i bolje.

Mislis da se moze napraviti novac? Nema problema, dodji, dovedi sponzore i imaces veci deo za sebe od svakog kog dovedes.

Mi mozemo da ponudimo prijateljski nastrojenu ekipu, vise nego pristojnu citanost (glednost?) svega sto uradis.

Poslednja izmena:
@Ponavljac - ok, ako ti je sajt tako uspešan, daj link da pogledamo koliko je to zaista kvalitetno ;) (ne kažem da nije, da se ogradim u napred, ali posle ovako velikih reči mora neki dokaz)
Kao što sam i mislio... mnogo reči, malo dela ;)

Koliko god to vama smetalo, i, imao taj covek neki svoj sajt ili ne, u pravu je za poruku sto se vesti tice - em ih je malo, em su stare. Poznato je da ako neki sajt zeli da stvori redovnu (svakodnevnu) posetu i vernu publiku, mora da bude svakodnevno azuriran, bilo sa vestima ili na neki drugi nacin. Niko ne sumnja da vi dajete sve od sebe, ali cinjenice stoje takve kakve su. Sa svakodnevnom posetom i odredjenim brojem redovnih posetilaca, verovatno bi se otvorile i mogucnosti zarade kojih sada nema.

Sto se svakodnevne i redovne posete tice, to nije problem jer je prisutna. Mnogo je veci problem nacin razmisljanja vecine oglasivaca u ovoj zemlji... Komentar za vesti stoji i slazem se da treba sto pre promeniti.

Koliko god to vama smetalo, i, imao taj covek neki svoj sajt ili ne, u pravu je za poruku sto se vesti tice - em ih je malo, em su stare. Poznato je da ako neki sajt zeli da stvori redovnu (svakodnevnu) posetu i vernu publiku, mora da bude svakodnevno azuriran, bilo sa vestima ili na neki drugi nacin. Niko ne sumnja da vi dajete sve od sebe, ali cinjenice stoje takve kakve su. Sa svakodnevnom posetom i odredjenim brojem redovnih posetilaca, verovatno bi se otvorile i mogucnosti zarade kojih sada nema.

Nisi u pravu, dovoljno je da pogledaš sam benchmark - jedina stvar koja drži bench sajt živim je ovaj forum. Imate svega par članaka o hardveru mesečno što definitivno ne može da se nazove ažurnim. Jeste da su oni ok, ali ih definitivno nema dovoljno da pokriju ni onu narodnu koja ima veze sa "kvalitet/kvantitet". Da nije foruma, koji jeste kvalitetan zbog količine članaka koji se pišu svakodnevno (u toj količini ima i mnogo korisih informacija), i stare slave sajta, zapitajte se gde bi se sajt danas nalazio? Ukoliko ima zarade kod vas, zahvalite se članovima foruma na redovnoj posećenosti i nadajte se da vam ne dođe konkurencija sa ažurnijim sajtom. Nema uvrede u ovome, ovo je samo činjenično stanje.

Sa druge strane, kvantitet ne podrazumeva i kvalitet kada neko napiše:
Dakle, ja sam - jedan jedini pisem 10 vesti na dan i sve stignem za samo 60 minuta!
Kakve su to vesti? Da li su stvarno kvalitetno napisane, da li su samo maznute i prevedene sa nekog tuđeg sajta, a onda predstavljene kao svoje (bez onog "Izvor: CNN" npr)? Ja bih stvarno voleo da vidim kvalitetan domaći sajt sa originalnim vestima koje se svakodnevno ažuriraju, ali to do sada nisam video nigde sem na sajtu b92.net (a oni plaćaju ljude koji rade na sajtu).

Nervira me ta demagodija i soljenje pameti drugima. :mad: Ako već ima pokriće za svoje reči i ponosan je sa posećenošću i kvalitetom svog sajta i smatra da je postigao dosta sa njim, ja ne vidim razlog zašto onda ne bi ponudio dokaz za svoje reči?!? Ako je to sve kao što je napisao, ja ću bez problema i bilo kakve ostrašćenosti reći "Svaka ti čast!" Ovako... :wave:

Poslednja izmena:
pa ako neki sajt moze da se pohvali dnevnim vestima i azurnoscu to je bench, ne znam odakle ti cela konstrukcija ... nije proisteko sajt iz foruma nego obratno

Vrh Dno