Šta je novo?

Cudan Konflikt

Markosmi

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2004
Poena
725
Ovo, po meni jako zanimljivo desavanje resih da podelim sa vama...

Dakle, konfa je iz potpisa, a da dodam jos da su u komp ushtekane sledece stvari:
USB (na ploci): Mish, BT dongle, USB HUB, i kablovski modem. Na HUB su povezani sledeci uredjaji: Card Reader, Lexmark printer, USB>mini USB kablic.
Neki dan pre nove godine, uzmem da pocastim sebe i kupim Logitech Media Elite tastaturom http://www.itsvet.com/Logitech-Media-Keyboard-Elite/p-comp_comp_keyboard-31-164

Tastatura je USB sa adapterom na PS/2 i fensi softver za upravljanje MM tasterima. Posto je meni stara tastatura bila na PS/2, svi zadnji USBovi zauzeti, steknem adapter i ubacim u PS/2.
Ukljucim komp, a na moje cudjenje, na monitoru se ne pojavljuje cak ni POST!!! Samo izbroji graficku memoriju i zapuca se. Par reseta uradim i uz cudjenje, jer sam samo drugu tastaturu shteknuo, iscupam novu, vratim staru tastaturu, sve u redu. Stavim opet novu, reset, nista. Pocupam sve kablove sem (nove) tastature i monitora, sve OK! Aha, znaci, negde se nesto svadja sa tastaturom...
Metodom eliminacije otkrijem da je uredjaj koji se svadjao sa tastaturom bio WebStar kablovski modem povezan na USBu! Da poludim! Prvo mi prodje kroz glavu da cu morati da se odreknem tastature, jer je modem no-no stavka, a onda se setim, iscupam kucnu mrezu, na mesto mreze ukljucim kablovski i sve radi!!! Sad sam ostao bez mreze, ali radi i modem i tastatura. Ovih dana uzecu mreznu kartu pa ce mi i mreza proraditi, tako de nije neki problem, ali me i dalje zanima sta se tu desilo. Neka ideja?

probaj da ubacish tastaturu u usb. Mene je logitech mish zezao sa adapterom. kad sam ga stavio u usb lepo je klizio.

Ista situacija je bila i sa PS/2 adapterom i sa USB. Nekako, kao sto rekoh modem je "ometao" tastaturu.

Ako imas prednji usb portovi spoji tastaturu na neki od njih. ili probaj drugaciju raspored uredjaja na usb portovima.

Ako imas prednji usb portovi spoji tastaturu na neki od njih. ili probaj drugaciju raspored uredjaja na usb portovima.

Zašto bi to čovek radio kad bi opet bio isti efekat.

A ovako je i brže. Meni taj Webstar modem (SBB kable), od početka radi preko mrežne.
A mrežna kartica će ga koštati kao, malo skuplja kesa kikirikija (čitaj GUD).

@ Niksy: Tacno.

@memberix: Probao sve moguce i nemoguce varijante, bezuspesno. Mislim, sve sad radi bez problema kao sto sam i napisao, samo me zanima sta se tu desilo...

@ masterchief: GUD je odvratan ;) Elem, vec sam se resio da uzmem mreznu karticu za kucnu mrezu, tako da je to resena stvar...

Ali gremlini ostaju...

Moguce da se to desavalo jer su i modem i tastatura uredjaji preko kojih se racunar moze ukljuciti,kakve to veze ima sa POST-om?Nemam pojma,pretpostavljam da je to predstavljalo problem.Inace nije GUD tako los,pa sta ti jedes onaj inostrani kikiriki iz konzerve?:D

hm... To za ukljucivanje mi nije palo na pamet da proverim... Videcu.

Ma jok! Florida-Bel kikiriki u ljusci i peceni u opni. Zakon!,)

Poslednja izmena:
Vrh Dno