Šta je novo?

nadogradnja

• Začetnik teme Začetnik teme iMilan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

iMilan

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2006
Poena
375
Ovako trenutno imam ovu konfu:
cpu:intel celeron 2.4GHz
ram:256MB
mb:asus p4s800
hard disk:maxtor 80GB
graficka:geforce 4 mx440

Hteo bih da malo obnovim komp,ocu da uzmem 1GB RAM-a,hard od jedno 200GB i neku graficku do 100e.I ako moze sve da bude do jedno 300e.Ja sam napravio neki spisak,a da cujem vas 🙂 inace sta mislite da li cu kad budem uzeo sve to moci da poteram neke bolje i zahtevnije igrice.

Mozda ovako

Asus K8N - 55e
AMD Sempron 36e
MSI 7600GS - 125e
1 Gb Corsair 110e

Imas jos kesa od prodaje stare maticne procesora i graficke

A mozda i ovako:

DFI Nf4x Infinity -55e
AMD Sempron 2800+ 36e
Gainward 7300GT GLH - 90e
1Gb Corsair DDR400 - 110e

Sto ti je najbolja varijanta, dobijes ogroman skok u performansama i 64bit procesor!

Najbolje bi ti bilo da nadjes u oglasima polovnu Grafu 6600gt agp koja se krece oko 70e a moze se i naci za 60e
PQI 1gb ddr400 110
Samsung 250GB 7200rpm 8M 120GB P 8.9ms nesto manje od 90e
Sve ukupno oko 260-270e
I preporodices komp veruj mi i ja sam imao slicni

Poslednja izmena:
CooLa,ti mislis da obnovim celu masinu,*** nemam sad para za to,svidja mi se ta tvoja ponuda ali onda izvisim za hard,a on mi je medju najbitnijima jer mi je bas ponestalo mesta.Ja sam mislio da kao uzmem sad najvaznije,a posle da jos nesto ubacim.Posle maticnu i procesor,ajd razmislicu jos o ovome.Nego kad posle uzmem novu maticnu da li cu ostalo moci da se stavi na tu novu?
Atila K tnx na pomoci
Br@n@c,e o tome sam i ja mislio da uzmem 6600GT(ili polovnu ili novu) Da li se isplati uzeti polovnu ?

Rekao si 300e

Moja kombinacija 290

Imas 10e, evo cene za prodaju komponenti
Cpu: 20e Ploca 20 Memorija 20-25, Graficka 10 Sve u svemu oko 70e... I onih 10! Imas odlicnih sata diskova za 80e!

Poslednja izmena:
Odlucio sam da promenim sve,znaci tvoja preporuka mi se svidja,ova druga i mislim da cu tako i uraditi.Videcu sa prodavanjem mojih komponenata prodao bih CPU i mb i graf,ali cu ostaviti memoriju nek ostane od viska glava ne boli.E sad mene zanima kako se uopste pokazao ovaj AMD Sempron 2800+ i zasto mu je tako niska cena nesto mi sumljivo,da li cu onda uspeti sa ovom konfiguracijom da pokrenem i uzivam u NFS Carbon,Oblivion i novijim igricama.I da na koliko radi sempron 2800+ bez OC,a koliko moze najvise da izvuce sa OC

Trebalo bi da hoces.Meni npr na mom sempronu 2200+ tipa Hitman 4(mi je dosta usporavalo,jer je trazila malo jaci proc)dok drugi koji si imali bas taj 2800 isao im je odlicno + su imali manje memorije .Sa
Asus K8N - 55e
AMD Sempron 2800 36e
MSI 7600GS - 125e(bolje bi bilo uzti GT Ali je i ovako ok)
1 Gb Corsair 110e
Moci ces da igras lepo, igrice kao sto su doom3,HL2,Prey ces moci igrati lepo na dobrim(Vise max nego med) detaljima.Dok ce ti i Oblivion ici sasvim ok,npr meni na ovoj mojoj ide Oblivion sasvim zadovoljavajuce sa HDR,1024/768,Texture max,a sve ostalo spusteno na min/medium.FPS mi ide od 35 do najmanje 10.Moci ces i da igras FEAR,posto na ovoj mojoj ide tu i tamo ok sa vise mediu m nego max i izgleda odlicno.U svakom slucaju preporodices komp sa tim naslovima.Ali nemoj nista ocekivati od najnovijih naslova sa DX10 pogotovo od Crisisa itd..Verovatno ces moci da ih pokrenes na low i pitanje je kako ce ti ici...
Carbon nije bas najbolje optimizovan al ces ga poterati.
Poz...:wave:

Poslednja izmena:
mislio sam da uzmem ovako
DFI Nf4x Infinity
AMD Sempron 2800+ 36e
MSI 7600GS ili Gainward 7300GT GLH ili Gainward 7600GS/GT ne znam ni ja ajd preporucite koju sad me to zeza,jel da uzmem MSI ili Gainward ili neku drugu,takodje da li 7300 ili 7600,negde sam video da je mnogo bolja 7600 po testovima,a negde 7300

Vise bih ti preporucio Gainwarda od Msi, Znatno im se pogorsao kvalitet izrade svih komponenti, (Interesuje me da li ce se ostali sloziti), narocito vga u poslednje vreme, deluju nekako jeftinije i manje sigurno. Sto se tice razlike izmedju 7300gt i 7600gs, kolika je razlika u ceni, tolika je i u performansama, ne previse velika. Mislim da ti je novac ogranicavajuci faktor, ako mozes, kupi brzu tj 7600 mada 7300GT zasluzuje savrsenu preporuku jer daje stvarno puno za novac koji kosta.

Uzmi Gainward 7300GT DDR3 GLH ili ako budeš imao ~20e više 7600GS DDR3 istog proizvođača, 7600GS DDR2 se ne isplati jer je 7300GT DDR3 od nje brža, a jeftinija.

Ne brini se za Semprona, OK je on proc, još kad se klokne. Stvar je u tome što je on samo dno ponude odnosno sada najjeftiniji model, a što je još važniji on je s754, a AMD će uskoro prekinuti s proizvodnjom procesora za ovaj socket.

Poslednja izmena:
Za relativno male pare prelazis na mnogo brzu varijantu... A posle kada budes skupio malo vise parica, moci ces da predjes na C2d... Evo ovako:
Imas 300+70e
Kupi sledece

DFI Nf4x Infinity - 55e - Tehnicom PC Outlet
AMD Sempon 2800+ - 36e - Eurolink Team
Gainward 7300GT GLH - 90e - Korisnik Flight
Corsair ValueSelect DDR400 CL2.5 - 116e - Imtel
WD 200GB SataII - 70e - Pin Computers

Sve u svemu 367! Casti se pivom i pljeskom za kusur :d...

Ovo ti je najbolja kombinacija za te pare... A kada kupis masinu, recicemo ti kako da ga kloknes na 2GHz i da dobijes solidno povecanje performansi... (Necemo preterivati pa da idemo na 2.4 🙂)

hehe ok hvala ti CooLa,samo da kloknem na 2GHz ja razmisljam o 2.8GHz 😀 :d ne salu na stranu video sam da je postignu rezulat 3.1GHz sa sempron 2800+ E da jos jedno pitanje da li cu moci barem da probam windows vistu,ovako sam video kako izgleda interfejs uz pomoc raznih trasnformation packova 😛 Hvala svima na pomoci

znaci to je ova graf graficka,a naleteo sam na ovu temu http://www.bench-market.com/forum/showthread.php?t=104331 i na te dve slice ispada da je 7300GT bolja od 7600GS(sad vidim da je to neka galaxy verzija koja je bolja)

Poslednja izmena:
Ne, 7300GLH ne može da bude nikako bolja od 7600GLH (manje pp i vp). Na tom kompu vista će da radi kako treba...

Nazad
Vrh Dno