Šta je novo?

Club-3D 7600GS

Novi BIOS bi trebalo da reši problem sa Low Power i padom radnog takta, a za zamrljavanje ne znam, možda je neispravna...

nashao sam ovo:
from the club-3d homepage:
1.
Update 2: GeForce 7600GS AGP
2006-10-09

Is FSB and other tweakings are not helping you can modify the windows registry.

Unpack the file and run it from any location. This will de-activate the message and your card will continue to run normally, without reduced clockspeeds.
A new BIOS is currently under test and we hope to release it soon.

Download location:
ftp://Service:[email protected]/

2.
GeForce 7600GS AGP (Power Warning)
2006-09-14

On some mainboards an "Insufficient Power Warning" pops-up many times. This can be solved by increasing the Front Side Bus (FSB) speed of your mainboard with 1 or 2 MHz.

Boot Windows in safe mode (press F8 before windows starts booting)

Open your control panel and click on software. Remove the NVIDIA driver.

Reboot your system and access your motherboard BIOS settings. Increase the FSB with 1 or 2 MHz. Save the changes and reboot again.

After Windows is loaded. A new hardware found message pops up. Press cancel. Download latest drivers from www.nvidia.com. At this moment it is 91.47. Install this driver to your system.

The message should be gone now. We are working to a new BIOS for this card to solve this issue.

Make sure your VGA card is connected to a free powerline from your powersupply and that it is not connected to any other component. This means, a VGA card needs to have a free line for its own.

3.
New driver improves stability and performance.

An insufficient power message may pop-up on some systems combined with performance loss when running 3D applications. This is solved with the new driver 91.33. Remove the old driver from your system first before installing the new one. If you have difficulties removing the driver, start Windows in safe mode and remove the NVIDIA driver.
Click on the link below for the new driver.

Click here for more information.

hope this will sort out your problem

pa cu probati kod ortaka, ali me zanima ako sve to ne sredi, kako da utvrdim da je kartica neispravna?

Fleshuj bios ovim,ali samo ako imas samsung 2.5ns mem cipove na njoj(pise na njima vidi se iz aviona),i to resava problem pop-upova.
Da bi proverio ispravnost samo pusti Atitool 0.25b ako izbaci artifakt na def,salji je na reklamaciju.

edit:Taj fajl sto si gore naveo ne resava nista,samo iskljuci upozorenje iz drivera,i error se i dalje desava.

Prilozi

• 7600GS_AGP_NEW BIOS.rar
    267.4 KB · Pregleda: 45
Poslednja izmena:
@Dule13... da li to sigurno reshava problem kartice?
i drugo pitanje... kako to Atitool na Nvidia kartici?

To je meni reshilo problem,ja imam isto club3d7600gs i sa chiftecom 360w sa 17a mi je izbacivao popup,pa sam stavio lc6550gp sa 18a i opet mi izbaci popup.Posle flashovanja biosa sve je bilo ok,mozda mi ni nije trebalo novo napajanje.Primetio sam da bios koji se flashuje radi overwrite gpu identifikacije,imas uputstvo koju komandu moras za ovo da koristis.

Verovatno programer koji je napravio uvideo da ne treba ogranicavati dobar program samo na ati graficke karte.

Evo, meni mesec ili dva nije izbacivalo to upozorenje za low power i sad je krenulo.. Ide mi na zivce. Moracu da update-jem taj bios, samo prvo da vidim memorijske cipove. Inace poceo je i ventilator na kartici da mi se cuje.. Vec jednom sam reklamirao istu karticu zbog artifakta. Ova za sad radi ok, sem ovih tripova. Nervira me ovaj gpu fan. Inace kartica je stara samo dva meseca

Moj se cuje jace od cpu coolera ... Zar je moguce posle samo 2 meseca? Proslo napajanje mi je islo na k**** (izvinjavam se na recniku) sa tim podmazivanjem na svakih 2 ili 3 meseca. Necu sad i sa ovim da se smaram, a nekako mi je glupo da reklamiram karticu samo zbog gpu fan-a, vec sam jednom zamenio istu pre dva meseca, odmah nakon nedelju dana kupovine, posto mi je pravila artifatke itd ...

Poslednja izmena:
Hm mozda imas tih cpu cooler ,ja imam Neon 8 pro kome sam odsekao potenciometar jer je izazivao crkavanje ventilatora,pa se sad cuje min 50db na 3500rpm,pa sad trazim kako da nalemim neki drugi koji ce da radi.

Pravo da ti kazem nisam znao koliko mi je cpu cooler tih dok nisam trenutno stopirao gpu fan na par sekundi :) Inace cpu kuler nije bas toliko tih pri vecem zauzecu procesora. Gpu cooler se najvise dere pri startovanju masine. Kapiram da drzim otvoreno kuciste, ali posle dva meseca ovako da se cuje... mislim stvarnoo... Imao sam abitov gf3 ti koji sam uzeo polovan ranije znaci za 2-3 godine nisam imao nikakvih problema sa njegovim fan om...

Lako se menja ventilator na grafi,samo se odvrnu 3 stafa u osnovi ventilatora i to je to,moze se staviti drugi npr. 80mm pomocu silikona,on stegne brzo i drzi cvrsto,samo treba da se nadje onaj koji je otporan na visu temperaturu,ja sam nasao neki sto trpi do 150c.

Dobicu uskoro Club3D 7600GS AGP kao zamenu za crknuti 6600GT, zanimam me jel skoro neko kupio pomenutu kartu? Da li su izbacili reviziju sa novim biosom ili se jos uvek javljaju problemi sa low power upozorenjem?

Poslednja izmena:
samo da se javim, ortak je onu falicnu karticu zamenio i dobio drugu koja radi... bez artifakta..

mada, moguce da su joj samo flashnuli novi bios i vrnuli mu je... srpska posla...

Promenio sam malo konfiguraciju pa reko' da se pohvalim novim rezultatima :).
Sada imam Athlon 64 3200+ Venice (OC @ 2200 MHz) - imao sam Bartona 2800+ na istoj frekvenciji na ploci sa KT400 chipsetom,... ostalo u "Moja masina".

Elem, ranije sa Bartonom:

480/900

3DMark 03 - 8605

sada:

3DMark 03 - 9580

Pre par meseci probao sam i VMod i siguran sam da bi sa njim sada presao 10 000!

Prilozi

• 3DMark.jpg
    3DMark.jpg
    123.8 KB · Pregleda: 58
Vracaj vmod..:D Bar na 560-600MHz za GPU.

@Black Adder
Poslusaj Ivicu :d

@Ivica
Ima li negde sema za vmod 7600GS GLH...on ima 1.4ns memoriju trebao bi da bude raspolozen za oc

Poslednja izmena:
@Black Adder
Poslusaj Ivicu :d

@Ivica
Ima li negde sema za vmod 7600GS GLH...on ima 1.4ns memoriju trebao bi da bude raspolozen za oc

Ne znam napamet ali lako se nalaze otpori.
Za lemljenje trimera je sve vec recheno. 6-pin i masa.

Za sada ne planiram Vmod, za ono zasta mi treba graficka apsolutno sam zadovoljan i sadasnjim klokovima. Inace Vmod sam radio po vasim instrukcijama i nemam nikakve zamerke na "uputsvo", sve je bilo tacno u Om kao i kod vas ;-)

Ne znam napamet ali lako se nalaze otpori.
Za lemljenje trimera je sve vec recheno. 6-pin i masa.

A pencil mod?
Ja sam do juce mislio da se alat koji se koristi za lemljenje zove oklagija, tako da mislim da to govori koliko sam vican doticnom zanatu....:d

Vrh Dno