Šta je novo?

Sta zameniti???

BuNnY_nIsH

Čuven
Učlanjen(a)
05.10.2005
Poena
630
Da li bi mogao neko da mi sklopi neku JAKU konfiguraciju za igre, i sta od onoga sto vec imam da zadrzim a sta da pojacam.....

P.S. Cene bi mi dobrodosle.....

Trenutno imam:
Intel Pentium 4 2.8ghz
neku valjda intel plocu
ram 1 gb
GeForce 7300 GT 256mb
200 gb hdd

Reklo bi se da je ovo jaka konfiguracija, ali meni se i dalje desava da mi recimo secne tu i tamo kada igram company of heroes????

Hvala!!!!

Pa osim ako neces da menjas celu konfiguraciju i prelazis na PCI-E, onda promeni samo grafiku, prodaj tu i za 170evra uzmi Gainward 7600GT.

Mozda ce moje podpitanje biti smesno, ali izmedju 7600GT i 7950 GT jel velika razlika, i jel ta recimo skuplja 7950GT zadovoljava sve trenutno aktuelne i zahtevne igre (uz mozda jos 512 ili 1gb ram-a)????

Poslednja izmena:
Pa osim ako neces da menjas celu konfiguraciju i prelazis na PCI-E, onda promeni samo grafiku, prodaj tu i za 170evra uzmi Gainward 7600GT.

Nasao sam Gainward
BP7600GT-256-TV-DD za 160e i pise da je PCI-E, jel ta kartica dobra (za neku buducnost zahtevnih igrica)????
Mada mi ta Gainward nekako dodje najjeftinija varijanta te 7600GT kartice, vidjao sam druge proizvodjace i malo su skuplje, da li je bolje onda neki drugi proizvodjac???

P.S. znam 1000 pitanja odjednom, ali bih stvarno voleo da to reshim ubrzo....

Pozdrav!!!

Poslednja izmena:
Nasao sam Gainward
BP7600GT-256-TV-DD za 160e i pise da je PCI-E, jel ta kartica dobra (za neku buducnost zahtevnih igrica)????
Mada mi ta Gainward nekako dodje najjeftinija varijanta te 7600GT kartice, vidjao sam druge proizvodjace i malo su skuplje, da li je bolje onda neki drugi proizvodjac???

P.S. znam 1000 pitanja odjednom, ali bih stvarno voleo da to reshim ubrzo....

Pozdrav!!!
Manje više svaka 7600GT ima iste performanse i zato je najbolje uzeti što jeftiniju. Imaš u jednoj firmi MSI X1950PRO za ~190e što je takođe dosta dobra kupovina.

Poslednja izmena:
Cu dobra kupovina, pa X1950Pro je fenomenalna kupovina za 190e.

To sam bas hteo da primetim, citao sam neke testove i javlja se ta x1950pro kao interesantna ponuda. Zanima me u poredjenju sa 7600GT karticam koja je bolja, i ako mozes iz iskustva da mi preneses utiske vezane za tu x1950 pro karticu (posto vidim da je imash), kako se ponashaju najzahtevnije igre????

Pozdrav!!!!

To sam bas hteo da primetim, citao sam neke testove i javlja se ta x1950pro kao interesantna ponuda. Zanima me u poredjenju sa 7600GT karticam koja je bolja, i ako mozes iz iskustva da mi preneses utiske vezane za tu x1950 pro karticu (posto vidim da je imash), kako se ponashaju najzahtevnije igre????

Pozdrav!!!!
Nisu ti to kartice za poređenje jer spadaju u različite klase. X1950Pro je od 7600GT dosta brža, ali i skuplja, ta razlika se još povećava ako kažemo da je 7600GT glupo uzimati pored 7600GS DDR3. Konkurent X1950PRO je 7900GS, ATi-jeva kartica je u principu brža, ali ima manji OC potencijal, OC-ovana 7900GS može da bude brža od X1950PRO tako da je po meni najveći faktor cena. Gainward 7900GS sa 1.2ns memorijom košta nešto malo preko 200e, X1950PRO košta slično ili malo više, ako je nađeš po onoj ceni uzimaj obavezno, ako ne manje više odlučuje priklonjenost proizvođaču, al' bi ja ipak dao određenu prednost X1950PRO jer su to sigurne performanse, a OC potencijal 7900GS iako generalno jeste velik je ipak lutrija.

Poslednja izmena:
Nisu ti to kartice za poređenje jer spadaju u različite klase. X1950Pro je od 7600GT dosta brža, ali i skuplja, ta razlika se još povećava ako kažemo da je 7600GT glupo uzimati pored 7600GS DDR3. Konkurent X1950PRO je 7900GS, ATi-jeva kartica je u principu brža, ali ima manji OC potencijal, OC-ovana 7900GS može da bude brža od X1950PRO tako da je po meni najveći faktor cena. Gainward 7900GS sa 1.2ns memorijom košta nešto malo preko 200e, X1950PRO košta slično ili malo više, ako je nađeš po onoj ceni uzimaj obavezno, ako ne manje više odlučuje priklonjenost proizvođaču, al' bi ja ipak dao određenu prednost X1950PRO jer su to sigurne performanse, a OC potencijal 7900GS iako generalno jeste velik je ipak lutrija.

ok, kontam, suma sumaru ako mi nije frka za 200e i ne bavim se overklokovanjem, onda je x1950 prava stvar.....samo jos najbitnije podpitanje. Kakva je buducnost sa ovom karticom, (hoce li ona da ispunjava neke standarde zahtevnih igara bez imalo seckanja trenutno i u nekoj buducnosti????)zanimaju me samo igre??? Najkonkretnije onako laichki receno, jel ce da gura na jakim detaljima najzahtevnije igre do 1024x768 max rez???

Pozdrav!!!

Poslednja izmena:
ok, kontam, suma sumaru ako mi nije frka za 200e i ne bavim se overklokovanjem, onda je x1950 prava stvar.....samo jos najbitnije podpitanje. Kakva je buducnost sa ovom karticom, (hoce li ona da ispunjava neke standarde zahtevnih igara bez imalo seckanja u nekoj buducnosti????)zanimaju me samo igre???
Šta da ti kažem, od svih komponenata grafičke najbrže zastarevaju :-devil-: U sledećih ~godinu dana nema frke, nakon toga već i ne mogu da tvrdim pogotovo kad počnu da se pojavljuju DX10 naslovi, mada sumnjam da ćemo skoro videti DX10 only igre.

Pozdrav!!!!

Evo ovako, generalno utisci su pozitivni, ali kao sto kaze Atila_K oc potencijal nije bas na visokom nivou. GPU ide sa 575 na 625 a memorija sa 1380 na oko 1550. Do sada sam igrao NFS Carbon na 1280x1024, 4xAA, max detalja; HL2 Episode One na 1280x1024, 6xAA, 8xAF, HDR, max detalja; Far Cry na 1280x1024, 6xAA, 8xAF, max detalja i Battlefield 2142, 1024x768, 4xAA, sa nekim opcijama koje nisu na max (mada mislim da mi za ovu igru ipak treba 2GB RAM-a). Sve navedene igre rade veoma tecno i samo ponekad se desi da secne :bottle: :,,:

Hmm covece kakva dilema.....ma deluje mi kao odlicna ali cim uzmem da citam neke testove ili tako nesto odmah neka dilema...e ova je skuplja samo 30e, pa onda od te neka jos bolja samo 25e skuplja i tako se napravi cifra od 300-350e. (evo je sad i neka nx7900GTO ludnica na testovima, a cena 250 - 260).... 🙁

Poslednja izmena:
Xmm da, 7900GTO jeste najbolja kupovina ali ako imas priliku da kupis X1950 Pro za 190 evra onda nemoj uopste da razmisljas. Ipak je to onda vec razlika u ceni od 60-70 evra a razlika u performansama nije tolika. Sa 7900GTO neces moci da ukljucis AA i HDR u isto vreme dok sa X1950 Pro mozes :banana:

Xmm da, 7900GTO jeste najbolja kupovina ali ako imas priliku da kupis X1950 Pro za 190 evra onda nemoj uopste da razmisljas. Ipak je to onda vec razlika u ceni od 60-70 evra a razlika u performansama nije tolika. Sa 7900GTO neces moci da ukljucis AA i HDR u isto vreme dok sa X1950 Pro mozes :banana:

Hehe, problem je u tome sto ja citam razne testove, gledam karakteristike i performanse, a relativno slabo
sve to i razumem....

Ova kartica mi stvarno deluje dobro, i nije toliko problem cena, ALI trenutno slabo sedam za komp, i nije mi
potrebna zamena kartice jer je sve relativno kada ce mi zatrebati za igre. No ipak sam veliki zaljubljenik u igre,
i sada mi se ukazala neka prilika da malo ulozim u komp, a relativo skoro sam ga pojacao na 2.8 intel, 1 gb ram
(dodao bih jos 1gb), 200hdd i jedino mi ta graficka stoji kao "usko grlo". Uzeo bih tu graficku samo me
najjednostavnije zanima DA LI CE ONE NAJZAHTEVNIJE IGRE RADITI EXTRA BEZ IKAKVOG SECKANJA NA TOJ KONFIG SA
HIGH DETALJIMA (NE IGRAM NIKADA NA VISE OD 1024X768 ZNACI NE ZANIMAJU ME JACE REZ).

To je ono, jer ne bih bespotrebno ulagao u tu graf. ako je ona ipak neko prelazno resenje,iako ce tu i tamo da secne
zato kazem, tj. pitam, mozda bih i nasao neki evro preko ali za neko 200% isplativo reshenje.....ili nije potrebno....???

Josh jedna sitnica me zanima, u opisima se pominje kao da treba 2 kartice, ili je ona dupla, ili tako neshto???
Ne razumem, dali treba da kupim 2 takve da bi radilo ili shta?
Na bechmarkovom testu u onim 3dmark programima, igrama i tome sl. su rezultati ove kartice ubedljivo najloshiji u
poredjenju sa "MSI nx7950 gx2, MSI RX1950 XTX, X1950 PRO CROSSFIRE" i to negde za skoro duplo...

Uzgred ta x1950 pro crossfire jel to neka poboljshana verzija (ima dosta dobre rezultate na testovima, i iskreno
ako nije neka razlika u ceni oko nje se ne bih mnogo dvoumio)???

Hvala ljudi na odgovorima!!!
(ja bih odavno izgubio strpljenje sa objasnjavanjem ovako nekome)....

evo ti jedan jednostavan savet ... pokupi lepo rezultate s tih testova , pronađi sve cene , i onda lepo za svaku karticu podeliš 3dm-score sa cenom za tu karticu i dobiješ rezultat u smislu toliko-i-toliko frejmova po jednoj evro-jedinici ... jedino ti preostaje da UOČIŠ gde je najveća brojka ...

evo ti jedan jednostavan savet ... pokupi lepo rezultate s tih testova , pronađi sve cene , i onda lepo za svaku karticu podeliš 3dm-score sa cenom za tu karticu i dobiješ rezultat u smislu toliko-i-toliko frejmova po jednoj evro-jedinici ... jedino ti preostaje da UOČIŠ gde je najveća brojka ...

Ma da da, kontam ja to, ali kada se neko razume kao ja, sve mu je konFUZIJA u glavi....najvishe su me zanimala licna iskustva i znanje ljudi odavde sa foruma, onako narodski recheno ta ti je*e kevu, ova je sra*je itd.....

Pozdrav!!!!

Hehe, problem je u tome sto ja citam razne testove, gledam karakteristike i performanse, a relativno slabo
sve to i razumem....

Ova kartica mi stvarno deluje dobro, i nije toliko problem cena, ALI trenutno slabo sedam za komp, i nije mi
potrebna zamena kartice jer je sve relativno kada ce mi zatrebati za igre. No ipak sam veliki zaljubljenik u igre,
i sada mi se ukazala neka prilika da malo ulozim u komp, a relativo skoro sam ga pojacao na 2.8 intel, 1 gb ram
(dodao bih jos 1gb), 200hdd i jedino mi ta graficka stoji kao "usko grlo". Uzeo bih tu graficku samo me
najjednostavnije zanima DA LI CE ONE NAJZAHTEVNIJE IGRE RADITI EXTRA BEZ IKAKVOG SECKANJA NA TOJ KONFIG SA HIGH DETALJIMA (NE IGRAM NIKADA NA VISE OD 1024X768 ZNACI NE ZANIMAJU ME JACE REZ).

Naravno da hocje neko vreme, ali nemoj da ocekujes da cje se sa jednom karticom igrati 3 godine na maksimumu detalja.

To je ono, jer ne bih bespotrebno ulagao u tu graf. ako je ona ipak neko prelazno resenje,iako ce tu i tamo da secne
zato kazem, tj. pitam, mozda bih i nasao neki evro preko ali za neko 200% isplativo reshenje.....ili nije potrebno....???

U danasnje vreme svaki deo hardvera je prelazno resenje :smash: 😛 Posto su se vec pojavile DX10 graficke kartice onda je sudbina svih DX9 kartica jasna :-devil-: Naravno postavlja se i pitanje da li je i koliko isplativo uzimati DX10 graficku kartu u ovom trenutku (po meni nije)...Ima tu mnogo stvari o kojima treba razmisliti ali ja sam ti vec rekao svoje misljenje. Znaci uzmi sada recimo X1950 Pro, ili ako imas 50-ak evra vise uzmi 7900GTO i uzivaj u narednih godinu dana u svim DX9 naslovima koji se pojave, a onda uzmi neku aktuelnu DX10 graficku kartu.

Josh jedna sitnica me zanima, u opisima se pominje kao da treba 2 kartice, ili je ona dupla, ili tako neshto???
Ne razumem, dali treba da kupim 2 takve da bi radilo ili shta?
Na bechmarkovom testu u onim 3dmark programima, igrama i tome sl. su rezultati ove kartice ubedljivo najloshiji u
poredjenju sa "MSI nx7950 gx2, MSI RX1950 XTX, X1950 PRO CROSSFIRE" i to negde za skoro duplo...

Rec je o dve slicne tehnologije. ATI svoju naziva Crossfire, a nVidia svoju SLI. Fora je u tome da kupis plocu koja ima 2 graficka PCI Express slota pa da ubodes 2 srodne kartice i na taj nacin dobijes extra performanse.

Uzgred ta x1950 pro crossfire jel to neka poboljshana verzija (ima dosta dobre rezultate na testovima, i iskreno
ako nije neka razlika u ceni oko nje se ne bih mnogo dvoumio)???

X1950 Pro je Crossfire ready, sto cje recji da na odgovarajucjoj ploci mozes da koristis dve takve kartice u CF rezimu.

Naravno da hocje neko vreme, ali nemoj da ocekujes da cje se sa jednom karticom igrati 3 godine na maksimumu detalja.

U danasnje vreme svaki deo hardvera je prelazno resenje :smash: 😛 Posto su se vec pojavile DX10 graficke kartice onda je sudbina svih DX9 kartica jasna :-devil-: Naravno postavlja se i pitanje da li je i koliko isplativo uzimati DX10 graficku kartu u ovom trenutku (po meni nije)...Ima tu mnogo stvari o kojima treba razmisliti ali ja sam ti vec rekao svoje misljenje. Znaci uzmi sada recimo X1950 Pro, ili ako imas 50-ak evra vise uzmi 7900GTO i uzivaj u narednih godinu dana u svim DX9 naslovima koji se pojave, a onda uzmi neku aktuelnu DX10 graficku kartu.

Rec je o dve slicne tehnologije. ATI svoju naziva Crossfire, a nVidia svoju SLI. Fora je u tome da kupis plocu koja ima 2 graficka PCI Express slota pa da ubodes 2 srodne kartice i na taj nacin dobijes extra performanse.

X1950 Pro je Crossfire ready, sto cje recji da na odgovarajucjoj ploci mozes da koristis dve takve kartice u CF rezimu.

THNX na iscrpnom odgovoru!!!!

Nazad
Vrh Dno