Auu brate al' izbija mrznja prema ati-ju ono kao morali smo da ih kupujemo jer su bili povoljni ali sad je dosao trenutak osvete. Koliko je kasnila nvidija za r9700 ? Ne bih voleo da vidim ni jednog konkurenta sahranjenog.
Ne radi se o bukvalnoj sahrani. Niko ne može tek tako da propadne na tržištu. Ono što je poenta jeste da Nvidia nudi daleko bolja rešenja, a da ATI prodaje mooda za bubrege u srednjoj klasi već nekoliko generacija, još od X600 generacije prema nekima, a prema mom mišljenju još od Radeona 9600, jer su od tog proizvoda krenuli da reklamiraju stvar koja je gora za kupce kao bolju za kupce u odnosu na prethodnu verziju (9500), da bi sebi smanjili proizvodne troškove. To tako traje već nekoliko godina. Uz ubeđivanje kako je PS 3.0 nepotrebna stvar i nije vreme za njega i tako dalje i tako dalje.
Kada je vreme za prodaju nv79xx kartica? Sada, za metar dana. Ljudi sa 700gt nisam odigrao ni 4 dobra naslova, a vec je za djubre. Koje bi pare ustedeo da mi je prvi valjani upgrade bio sa 486 dx2/100 na c2d.
Apreterujmo™. Vreme za prodaju nv79xx karti će biti kada se zaista pojave neke igre sa dx10, što će biti sredinom sledeće godine, minimum. Možda čak ni tada. Ne vidim potrebu za time. Treba odvojiti ovo šta pričaju novinari i testeri kojima je svaka nova karta do jaja brža jer daje 47% više poena u marku, 73% više kad se klokuje, a u igrama daju 5, odnosno 7 frejmova više, i to "kad se upali AF 16x i AA 16x jer samo to se priznaje, sve ostalo je krš"
🙂
Pa zar 6800GS nije bio sa 256bitnom magistralom?
Zar 7900GS nije bio sa 256bitnom magistralom?
Sve su to kartice namenjene mainstream klasi!
Moja poenta je bila da su pojedinci zdravo za gotovo uzeli ono sto je VR-Zone objavio, iako taj info u pojedinostima nema smisla!
LOL, "da sahrani" i "treba tako"! Kaze "novinar" i covek koji se par puta isticao svojim antimonopolskim i antimicosoftovskim stavomima. Ti mozes da zelis to, ali se to nece desiti. Kvartal dva "kasnjenja" u globalnoj slici ne znaci apokalipsu za jednu kompaniju.
Otkud ti to da ATi forsira 1600 i 1300 kao "idealno" resenje na duge staze?
7900GS i 6800GS nisu difoltna srednja klasa. U pitanju su čipovi izbačeni pred kraj svoje generacije da bi se rasprodali zaostali čipovi. Ovde je reč o direktnom mainstramu koji će da košta 150-180 dolara. Dozvolićeš, 6800gs je povučen mnogo pre nego što je došao do te cifre, a ista će priča biti i sa 7900gs. A ovim kartama će još i padati cena. Poenta je da će u srednju klasu prilikom njenog samog predstavljanja ući 256-bitna magistrala kao standard. I na tome svaka čast Nvidiji. To je mnogo bitnije i bolje nego da su ostavili 128-bitnu memoriju, a digli joj takt.
Što se tiče pristrasnosti - mene ne interesuje propagiranje jedne kompanije i ograničavam se isključivo na jednu klasu. To što je neko bolji u nekoj klasi ne znači da ja neću uzeti proizvod te iste kompanije koja je u nekoj drugoj klasi bolja. Pogledaj šta sam odgovorio na početku otogruntu, a potom osmotri i da si pobrojao 256-bitne karte srednje klase koje su takođe Nvidijina rešenja
🙂 Mene lično iritira što ATI kaska za Nvidijom u srednjoj klasi već veoma dugo i to je činjenica. Te sakate svoje dobre karte da bi uštedeli a ubeđuju korisnike da je to dobro za njih, pa izostave pixel shader 3.0, pa izbacuju karte koje su na nivou performansi Nvidijinih rešenja prošle generacije. Onda angažuju Fuda i njemu slične da mrsomoode zašto ovo ili ono, iako je to sve besmisleno skoro svakome i ne donosi ništa bolje korisniku. Što ne znači da ja ne bih rado uzeo X1950XTX sa njegovih 48 pixel shader procesora jer je tehnologija daleko prilagodljivija najboljoj igri vaseljene, Oblivionu
🙂