Šta je novo?

koji program za grebovanje tv signala?

• Začetnik teme Začetnik teme marin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

marin

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2005
Poena
319
Dobar dan, dobri ljudi🙂

Imam problem. Hocu da snimim nesto sa TV-a da imam u divx-u ili mpg, nebitno, samo da je kompresovano. Trenutno imam samo program koji je dosao uz karticu (k-world shugavi shepavi...) koji snima samo raw i pravi gigabitne fajlove po minuti🙂 Znaci, mogucnost da prvo snimim film u .raw pa posle kompresujem, recimo u windows movie makeru otpada, jer nemam dovoljno prostora na hdd-u. Molim da neko ko zna napise neki dobar program za gledanje tv programa + snimanje + kompresiju u isto vreme. Hvala!

Ulead Movie Factory, nije besplatan.
Nero Vision, nije besplatan.
Virtual Dub, besplatan, ali zahteva malo više truda.

dscaler

Hvala, nidzo. Mislim da cu probati taj nero. Ulead sam sad gledao i mnogo mi veliki za skidanje. Nego, taj nero vision, da mozda ne postoji u kompletu sa nero 6 ili 7 paketom za rezanje?

Od programa koje sam probao mozes da pogledas:
FlyCap - mali i jednostavan (i besplatan) http://www.asvzzz.com/flycap.htm

ChrisTV - komercijalni program http://www.chris-tv.com
koristim ga trenutno (kartica je Kworld), jedan od najboljih programa za gledanje TV-a. Moze da snima u Mpeg ili DivX (mozes da uzaberes codec od onih koje imas instalirane na racunaru).

WinDVR3 se secam da sam ranije koristio i jako mi se svidelo sto ima bolju sliku od standardnog na cd-u, i moze lepo u realtime-u da kompresuje mpeg. I daljinac je radio!!! Mana je bila sto sporo menja kanale...

Za ChrisTV mi rece neki ortak, njega cu da skinem ovako da probam, za sebe. Samo daljinac da radi...

Ah da, DScaler mi je zavrsio posao jako dobro. Super je!! Jedino smara dok "pronadje" sve kanale.. nekako mi je tu previse "fin", gleda u "sitna crevca" pa traje li traje.. i daljinac.. smrc.. inace bih ga prisvojio za stalno...

Hvala svima na odgovorima!

Poslednja izmena:
VirtualVCR
Potrazi na forumu , vec je bilo reci o ovoj kombinaciji ( KWorld+VVCR) , sa detaljnim podesavanjima
Ja sam zadovoljan.

Ah da, DScaler mi je zavrsio posao jako dobro. Super je!! Jedino smara dok "pronadje" sve kanale.. nekako mi je tu previse "fin", gleda u "sitna crevca" pa traje li traje.. i daljinac.. smrc.. inace bih ga prisvojio za stalno...

Hvala svima na odgovorima!

Kanali se traze JEDNOM...
inace pretrazivanje celog spektra kanala traje 10-tak minuta i zaista to nije strasno.
Odaberi German Cable frequencies.
Dscaler je definitivno najbolji program za GLEDANJE tv-a, a u poslednje vreme je sasvim upotrebljiv i za snimanje (kad se upari sa ok codecom - preporuka picvid MJPEG)

Procitaj malo helpova, pogledaj sta sam ja (a i drugi ) pisali po forumu i extra...

Ranije sam koristio program koji se zvao iuvcr.. nazalost nije besplatan i sa expertom nisam bio zadovoljan rezultatitma... windvr mi deluje tu kao bolji izbor (posebno za mpeg2)
Nekad omiljen software mi je bio i FlyDS, koji se moze naci na www.asvzzz.com, on takodje snima u mpeg2

nerovision, ulead i virtualdub su potpuno neupotrebljivi kao programi za gledanje tv-a...

Skinuo sam Win Dvr 3 krekovao ga i prezadovoljan sam kako radi i kako snima !
Jedina velika mana je ( ne znam iz kog razloga ) ali se program uzasno sporo pali , treba mu bar 30 sec da se ucita !!!
Ne daj ti boze da zuris nesto da snimis sa TV-a mecku bi rodio .

I slazem se da snima u kvalitetnom mpeg2 formatu.

e da ako neko zna kako da u WIN DVR 3 ukinem da mi razdvaja snimnjene materijale preko 4,1 gb neka mi napise pokusao sam ali nigde nema ta opcija. Znaci necu da mi sece snimnjeni materijal jer onda kad ga spojim vidi se presek fale par frejmova.A i vise bih voleo da recimo 2 sata materijala u mpeg2 dobijem u jednom fajlu od recimo 8 gb. Hvala unapred

@ miki81 - setup > record > pa na rezoluciju na koj snimas > modify > system pa na file split size

@ marin - to je bilo pre josh godinu dana da sporo menja kanale, medjutim sve novije (od tada) verzije su super brze. skini novu verziju i probaj

e da ako neko zna kako da u WIN DVR 3 ukinem da mi razdvaja snimnjene materijale preko 4,1 gb neka mi napise pokusao sam ali nigde nema ta opcija. Znaci necu da mi sece snimnjeni materijal jer onda kad ga spojim vidi se presek fale par frejmova.A i vise bih voleo da recimo 2 sata materijala u mpeg2 dobijem u jednom fajlu od recimo 8 gb. Hvala unapred

Sto se splitovanja tice treba da znas da FAT32 ne podrzava fajlove vece od 4GBa, dok na NTFS mozes da stavis neogranicenu velicinu fajla.

Za divx/xvid - VitrualDub (moja preporuka codec Huffyuv), zatim snimljen materijam kompresujes u divx/xvid (recimo program AutoGK)
Za MPEG2 - gore pomenuti WinDVR 3

Sto se splitovanja tice treba da znas da FAT32 ne podrzava fajlove vece od 4GBa, dok na NTFS mozes da stavis neogranicenu velicinu fajla.

hmmm sta to bese fat32 heheh 🙂

Znam da fat32 vidi do 4 gb fajl ali nema veze posto posle fajl prebacujem na divx koji je 700 mb pa ce da radi i na fat16 😉

Za ChrisTV mi rece neki ortak, njega cu da skinem ovako da probam, za sebe. Samo daljinac da radi...

Za daljinac probaj programcic Girder, malo je teze da ga "savladas" ali kada jednom naucis i podesis to je to! Sa Girderom mozes bukvalno svaki program u win-u da kontrolises preko daljinca!
poz`

VirtualVCR
Potrazi na forumu , vec je bilo reci o ovoj kombinaciji ( KWorld+VVCR) , sa detaljnim podesavanjima
Ja sam zadovoljan.

I ja da pohvalim Virtual VCR u kombinaciji sa KWorld-om. Mali, besplatan, odlicno radi.

Koja bi mi setovanja ( za DivX 6.5) preporucili za live capture .
Znaci , od pocetka do kraja , za
Certification Profile
Bitrate
Encoding Mode....

Kod:
Trenutno koristim Unconstrained Profile , 1200kbps , High Performance , Resolution 536*402 ( crop 4*8).
Da li bih nesto dobio
povecanjem bitrate-a
promenom encoding moda u neki sporiji
povecanjem rez u 640*480 ???

Kod:
Trenutno koristim Unconstrained Profile , 1200kbps , High Performance , Resolution 536*402 ( crop 4*8).
Da li bih nesto dobio
povecanjem bitrate-a
promenom encoding moda u neki sporiji
povecanjem rez u 640*480 ???

Za tu rezoluciju (536) sasvim je dovoljno 1200. Ako povecas rezoluciju, sto bi dosta vise opteretilo procesor, morao bi da povecas i bitrate, sto bi opet dalje opteretilo masinu. Mislim da nema potrebe da to radis. Ja crtane filmove za klinca snimam u 512x384 direktno u divx sa divx-ovim deinterlejsingom i sasvim ok se vidi. Mrzi me da svakodnevno rekompresujem iz picvidea u divx.

mislim da je najbolje sniamti u mpeg2 pa tek onda konvertovati u divx. ja koristim dr divx.

I ja bih to radio , da mi je veci HDD

Nazad
Vrh Dno