Šta je novo?

Tumačenje rezultata?

mojo_jojo

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2002
Poena
619
Moće li neko da mi rastumači rezultate sa slike?

Rezano je na Verbatimu DVD-R 16x brzina rezanja 8x. Kada režem ove diskove na nominalnoj brzini pucaju, uvek na istom mestu.

Da li je u pitanju loš drajv ili diskovi?

TIA

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    75.2 KB · Pregleda: 71
Najverovatnije drajv,cuo sam jos za neke pioneer-e sem tog tvog da pomahnitaju prilikom rezanja,naravno samo pojedini primerci.Najverovatnije elektronika,ali sto ne ides sistemom eliminacije,imas samo dva osumnjicena pa zvuci logicno,zar ne?

Najverovatnije drajv,cuo sam jos za neke pioneer-e sem tog tvog da pomahnitaju prilikom rezanja,naravno samo pojedini primerci.Najverovatnije elektronika,ali sto ne ides sistemom eliminacije,imas samo dva osumnjicena pa zvuci logicno,zar ne?

Da li bi mogao neko da mi kaže koji je kvalitet diska sa grafikona, pod uslovom da je drajv u redu?

Kvalitet diska sigurno nije 98 kako Nero kaze. Najvise zabrinjava taj veliki peak kod PI Erorrs na kraju diska. Disk se vidi da je sada dobro citljiv ali sa tekom vremena bi moga postati necitljiv. Mogao bi scan-irati disk i sa neki drugi rezac, mozda Pioneer 108 i ne daje bas tacne rezultate, ali kolika i da bude razlika u rezultatu taj peak na kraju ce vjerojatnije opet bide puno veci od 280 koliko je i dozvoljeni maksimum.

Poslednja izmena:
posto je firmware 1.2 tesko je presuditi .... .... ja imam isti problem sa LG 4163b ... kada mu stavim 8x+ silver mediju rezultat je vrhunski ... kao prvog dana kad sam ga kupio ... ... ali kada mu stavim 16x+ mcc 004 rezultat je isti kao i tvoj ... ogroman skok pred kraj ili pucanje diska .... licno mislim da je problem negde izmedju kvaliteta medije koja dolazi kod nas i podrske za tu vrstu medije ....

ono sto ti takodje mogu reci je da se i najnoviji uredjaji ne proslavljaju mnogo sa tom medijom .... jedino sto nemaju takav skok na kraju .... ipak juzevsi cenu u obzir ne znam da li mozes kupiti bolju ....

Vrh Dno