Šta je novo?

Oblivion konfiguracija

jonesba

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2007
Poena
320
E ovako znaci monitor imam treba mi samo kanta...moj komp prodajem za 200e cale daje 1000e posto cu ubrzo da diplomiram tj ostalo mi bezveze laki ispiti...a samo mi je 22 godine!!!
Znaci nesto sto ce da zvace Oblivion u punom sjaju...A da ja se igram samo u 1280*1024 jer mi je to native rezolucija LCD...preporucite neko najbolje resenje...ok moze maximalno do 1350e koje bi bile izvodljive za 2 meseca...
Znate kako kontam da ako tera Oblivion u punom sjaju bice u stanju i sledece igre u naredne 2 godine makar na medium detaljima...

Intel platforma, ona za razliku od AMD ne zastareva posle 2 meseca, u roku od godinu dana AMD izbaci 3-4 vrste socket-a, znaci uzmes lepo core2duo procesor i pratecu plocu i nema problema.
Da ne započinjemo novu raspravu, al' kod AMD-a od kako je izašao K8 šta može da se fizički zabode u ploču to će u njoj i raditi što se za Intel ne može reći, ovde najviše mislim da gomilu ''starih'' s775 ploča na kojima C2D ne radi, tako da ne bi' rekao da je AMD što se toga tiče gori. Takođe sva je prilika da će K8L moći da se zabode u AM2. Ako gledamo bližu budućnost, čak i neko ko sad uzme Kelerabu, za koji mesec će za relativno male pare moći da uzme E4300 koji će biti prava mala aždaja za tu kintu.
Slažem se za 7600GS GLH jer je razlika od ~20e stvarno smešna.

Što se Obliviona tiče obavezno 2GB RAM-a.

Poslednja izmena:
E ovako ljudi uradjen je mali test moje i masine od druga sto se tice Obliviona...FPS i to nisam znao da merim tako da vam mogu reci odokativno

moja masina
sempron 2200+(1.8ghz)Socket A
Epox nf2 ultra 400
2* 256mb ncp ddr 400
Gainward 6600TD 256mb/128bit

drug
barton 2500+(2.1ghz)
asus nf2 400
1*256mb hynix + 1*512mb kingston
Sapphire Radeon 9600pro 256mb/128bit

e sad verovali vi ili ne ali moja masina ga odradjuje bolje u 1280*1024 nego njegova u 1024*768...(podesavanja su na low,sa travom na skoro pola,distant sve)naravno razlika nije velika ali se primeti...kod mene secne s vremena na vreme,znaci svakih 3-4sek dok je kod njega malo brzi slajd sou,jedino kad je iskljucio distant land i travu skroz dostigao je moju masinu...
Ja nemam pojma sta je sad u pitanju,ja i on smo uzimali u isto vreme kompove(ja sam samo posle zamenio graficku sa 5200 na 6600) ali toliko bolje da se ponasa moja jada od semprona...a da ne pominjem da je moj sempron ladan ko led dok njegov barthon ide i do 59 stepeni(moj se drzi na 35-40)
imam jako povoljno da uzmem jos 1gb rama(takodje ncp) i radeon 1650pro...dal bi mi to donelo jos bolje performanse i za koliko...
znate kako je,ja sam sentimentalno vezan za moj sempron a i njega i plocu ne mogu prodati za vise od 50e tako da...
znaci samo da eliminesem to moje seckanje na svake 3-4sek...sta bi to moglo biti

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
moja masina
sempron 2200+(1.8ghz)Socket A
Epox nf2 ultra 400
2* 256mb ncp ddr 400
Gainward 6600TD 256mb/128bit

drug
barton 2500+(2.1ghz)
asus nf2 400
1*256mb hynix + 1*512mb kingston
Sapphire Radeon 9600pro 256mb/128bit

E pa sad ...
porediti 6600TD i 9600pro je malo smesno :wall:

Znaci 6600TD je mocniji od 9600pro...znaci onda mu dodje da je za Oblivion meni potreban samo zver od grafike npr neki 1950pro i jos giga rama i ja sam miran...taj pgrade bi bio nekih 300e mada koliko je to pametno....
Hvala za program

Znaci 6600TD je mocniji od 9600pro...znaci onda mu dodje da je za Oblivion meni potreban samo zver od grafike npr neki 1950pro i jos giga rama i ja sam miran...taj pgrade bi bio nekih 300e mada koliko je to pametno....
Hvala za program
6600 je primetno brža i od 9600XT, tako da je naravno brža i od Pro verzije. Da grafička je primarna stvar, al' po meni je suludo igrati Oblivion bez 1GB RAMa, ja sam se sa 6600GT i 1GB maltene namučio. Ako mene pitaš X1950PRO je preveliko ulaganje u tu konfu, takođe tvoj procesor je preslab da bi mogao da je iskoristi kako treba. Ako ćeš već da uzimaš novu grafičku uzmi 7600GS ili čak GT.

Poslednja izmena:
znaci 6600 je brza i do 9600XT....eeee a meni kad sam kupovao novu grafu govorili kako je 9600XT daleko mocniji od 6600 a i cene su im bile slicne,malo je Radeon bio skuplji...valjda na slavu pro verzije
Hvala sto si mi rekao za tvoje iskustvo sa 1gb ram i 6600gt...ne zelim da se zeznem...nista cekati derivate 8800,jeftiniji C2D i uzeti 2GB ddr2 i bice sve ok....Mnogo mi je da bacim 1300e sada a za prolece izleti povoljna konfa za 800e...500e nije malo ustede...nek se vozim ja jos malo na staroj zveri pa kad ne bude mogao vise da ulozim u nesto pametno...
E da Oblivion mi tera 19FPS prosecno u 1280*1024 ali zna da padne na 11-12 i retko kad predje 20...ali za ovo je dosta

Reko pa poreko...Recite mi koje su mogucnosti po pitanju Obliviona ove konfe...

AM2 3500+
MSI K9N NEO-F
1*1gb TRANSCEND 667mhz
Gainward 7300gt GLH ili 7900GS(u slucaju 7900 isao bi jos jedan modul od gb rama)

Mislim upgrade je smesan...sa 7300GT i 1GB rama samo 400e...a kad mi dosadi grafa lako je mogu zameniti,ne verujem da ce joj cena za pola godine pasti ispod 65e
7900GS i 2GB rama bi bilo dugorocnije resenje recimo do sledece Nove godine....

Reko pa poreko...Recite mi koje su mogucnosti po pitanju Obliviona ove konfe...

AM2 3500+
MSI K9N NEO-F
1*1gb TRANSCEND 667mhz
Gainward 7300gt GLH ili 7900GS(u slucaju 7900 isao bi jos jedan modul od gb rama)

Mislim upgrade je smesan...sa 7300GT i 1GB rama samo 400e...a kad mi dosadi grafa lako je mogu zameniti,ne verujem da ce joj cena za pola godine pasti ispod 65e
7900GS i 2GB rama bi bilo dugorocnije resenje recimo do sledece Nove godine....
Kad si već počeo s onolikim budžetom, nemoj da završiš s nečim, što je da ne kažem loše, ali ne tako dobro. Ako hoćeš nešto što će ti duže trajati onda svakako dual core odnosno Core 2 Duo. A grafičku je posle lako zameniti, čak i ove prve specifikacije 8600GT/Ultra dosta obećavaju.

Uskoro stiže C2D E4300 koji će biti jeftiniji od E6300, a sjajno će se klokovati. Što se memorije tiče PQI 800 je po meni trenutno najbolja kupovina.

Poslednja izmena:
@ Jonesba, covece, kada do te mere pravis te neke blesave kombinacije, uzmi pa kupi bolje Sony Play3 ili Xbox 360, u slucaju da ima za njih Oblivion, i resen problem.

Znaci X1950 graficka na sempron socket A, je smesno.

Koliko god to zvucalo ludo evo sad sam pricao sa drugom na tu temu...Zverinjo komp ili next gen konzola...
Iako tesno preovladao je zverinjo...zasto...jednostavno cena igara i dostupnost....

e da...odlucio sam da cekam...neka se pare kajmace i ja na leto uzimam neki mainstrea, u fazonu C2D E4300 + 1GB DDR2 + 8600GT ili 8300GT a za plocu ce se vec videti...ne verujem da ce sve zajdeno biti preko 600e a kontam da ce odraditi oblivion makar u medium setovanjima...
Za sad je i ova moja kanta dobra...
E sad kad bi bio Oblivion za PSP HA HA HA...znam sta bi bilo

Ha ljudi ja poterao Oblivion na mojoj masini bez seckanja...
Instalirao najnoviji patch....Stavio rezoluciju na 1280*1024 sve je na low sem object fade i item fade na pola,takodje i drva i distant land do kraja....Super sam zadovoljan i jos jedan dokaz da ne treba potrosit 1000e da bi se igrao Oblivion...

Ne sto bi zezao....mislim nije framerate sada 60 ali tu je oko 20-30...secne ponekad ali to je samo u zahtevnim oblastima...mislim ja sam zadovoljan i zadovoljan gameplayom tj nivoom detalja....a sve to s obzirom na kakvooj masini igram de ces bolje...
a i razmislio sam...nisam budala pa da dajem 1000 i vise eura da bih mozda mogao da stavim detalje na high bez AA i AF....
Ocu da kazem da se moze igrati....A ako neko zeli da da 600e za 8800 njegova stvar

Mislim sta to znaci jel to neko prozivanje...Ok cale mi jeste davao 1000e za nesto po mom izboru al recimo da su mi se oci otvorile i da ne zelim ni dinar vise da dajem na igranje na compu...Bacanje para...A uostalom i ako jesam podvojena licnost kao sto kazes to je moja stvar...
A shvati i da ljudi menjaju misljenje...Nadam se da shvatas da koliko god budzio komp Oblivion ce seckati uvek ce moci vise i bolje i ti ces to zeleti...Kad to budes shvatio a i ostali videce i da ste vi "podvojene licnosti"

Ne volim pse vise sam ljubitelj macaka....Ah evo sad ce 23

A je li ljubitelj mačaka video Oblivion u 1280X1024 sa svim efektima ?
Razlika izmedju te i tvoje verzije igranja je veća od zdrave i šizofrene pameti...
🙂
Svi smo mi pomalo Hepo...kocke

PA video sam razliku...sta da kazem vauuu...Ali ti lepi efekti ostaju 1500e...kakav je to vau za novcanik...

@Jonesba: Gde si video razliku?
Drugo rekao si da ti treba konfiguracija za igranje Obliviona i da ti tata daje 1000 eura da je kupis, i sad' najednom ti si postao borac protiv trosenja para na skup hardware. Ljudi su ti davali savete u tom pravcu koji si ti odredio to sto si ti resio da se prozezas malo, ili eto tako cisto da postavis neku temu nema veze bilo je zabavno za sve ucesnike :type:

Nisam se zezao,ne radim to,cale jes obecao kesh ali kad je nacuo od komsije zasta se koriste "jaki" racunari ostadoh ja bez tih para...A razlika je vidjena kod druga na dve uparene 7900GTX i neki Athlon(ne znam koji iskreno...socket 939 ali nije venice) i 2giga rama...svaka cast reko sam i to stvarno lepo izgleda al sam skontao da me Oblivion privlaci zbog price i sto mi nikada nije dosadan stalno budzom likove i ....prica moze da se oduzi...skontao sam da mi grafika nije primarna...
Izvinjavam se svima ako je neko bio uvredjen nije namera...

@Jonesba:, Ma nema frke, nego opet to je preskupa masina, taj Oblivion moze lepo da izgleda i radi i na mnogo jeftinijim masinama, znaci ne mora da se da brdo para napravi se par kompromisa i eto resenja.

Ej ljudi danas uzeo 7600GS Gigabyte i udene ga u moj slot...Detektovao mi settings na high i 1024*768 sa HDR...ja reko nema sanse da to radi kad sam upalio vilica mi do poda pala...Al je dobro...**** me samo u sumi tu mi padne framerate na 15 ali opet za razliku od 6600 ovo je kao high tech za mene...sta li rade tek ove opasnije kartice...
E ljudi kako bi mi pomoglo josh 512mb rama...jel bi mogao on malo da resi seckanja u sumi

Jel' vidis sada da ne treba 1500 eura.
Nece ti resiti problem seckanja u sumi, tu bi ti pomoglo tek 1.5 gb rama, najbolje 2gb, s tim sto ni tada ti ne bi radilo savrseno u sumi, ali bolje u svakom slucaju nego sada. Nadji na internetu, imas i ovde na benchmarku linkove, ka tim fajlovima za Oblivion koji primetno poboljsavaju performanse, a minimalno smanjuju vizuelizaciju.
Samo naravno sva ulaganja u AGP platformu su glupost.

Slazem se da je glupost ulagati u AGP ali posto sam staru grafu prodao za 65e(6600TD Gainward) a kupio za 95e 7600GS mislim da nije puno 30e ulaganje za minimum duplo bolje performanse...
Sto se tice rama moja ploca moze maksimum 1.5gb rama...Mislim ram i nije bacanje para jer se moze lako prodati i ne izgubiti puno na ceni...
Dal bi bio dobar pa lupio neki link za te fajlove...please

Super si utopio tu karticu, tako da ti se to isplatilo, pa dobro ima logike, i za tu ram memoriju, ja licno ne bih smeo tako da rizikujem, ali kada si uspeo da tako lepo prodas tu graficku, verujem da ces i tu ram memoriju, tako da, sto da ne.
Samo s tim ukupnim tvojim ulaganjem ti si mogao da predjes na PCI-E platformu. Prodas tu graficku za 65e, kupis 7300GT za 87-90 eura, a dobijes jacu graficku od tvoje trenutno, jer tvoja je sa DDR2 memorijom, ostalo prodas dodas malo kinte, kupis za pocetak 1gb rama, posle dokupis jos ako mozes i profitiras na polju performansi, garancije, novijih komponenti, i tako dalje, vec mnogo puta prepricana prica na ovom forumu. Idi u forum-Igre, ovde na Benchmarku, i sve ce ti se kazati oko tih zezancija za Oblivion.

Или додај још 512 рама и вози... Дигни мало клок на тој каритици, подеси Обливион (мислим да има линкова на теми о Обливиону у подфоруму Игре). Ја немам проблем са толиким падањем фрејм-рејта, иста картица...

Nazad
Vrh Dno