Šta je novo?

Kako da spustim titl?

dr.Tiristor

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
379
Da ne bude na slici, vec ispod, i lakse je za citanje, i bolje.
Kako to da izvedem?
Paznja na sliku:

bscap001kn5.jpg

Ako je nalepljen na sliku, ništa od spuštanja... U suprotnom, to se radi u opcijama plejera. Čime vrtiš taj film? Na kompu (čime)? "Standalone" plejeru?

To ti je u recimo BS Playeru dva klika misem, ali ipak reci koji program koristis.
I da, kao sto Sasa rece, ako je titl "zalepljen", nema ti pomoci

MV2Player-u samo ga misem svuces na dole.

Jeste samo stavis misa prema levoj ili desnoj ivici ekrana u visini prevoda i vuces na koju visinu hoces. Ali ovo je izgleda nalepljen prevod na film, tako je ripovan moraces tako da ga gledas.

Pozdrav.

To zavisi da li je DViX ili DVD.Ako je DVD zaboravi jer je nemoguce pomeriti titl.

Ja se izvinjavam sto nisam naveo detalje, bio sam u zurbi. Da napomenem da nisam sisao vesla, vec tranzistore, u vezi nalepljenog titla 😉

Nisu titlovi lepljeni za film, skidam ih posebno, kada skinem film, mada to nije ni bitno.

Koristim bs plejer, i to sto vidite je to, nize ne moze sigurno.
Znam za opcije i te varijante, ali ne moze, ne bih ja dzabe ovde pitao, zar ne?

E sad, kako da objasnim... Film je te rezolucije 640x352. Kada se fullscreenuje izgleda kao na slici. kontam da treba titl da se svuce ispod filma. A to ne moze. Bar ne iz bs-a, a da koristim neki drugi, bas mi se neda, ali ako se mora nije tesko.

Jos predloga?

Ako je u pitanju gledanje na TV: draw subibtles to overlay surface.

Čovek ti je već rekao. U MV2 Playeru drži miš s leve strane monitora i vuci gore dole. Isto tako, tu imaš i opciju za povećavanje i smanjivanje prevoda.

Edit: u BS playeru kad pustiš film, desni klik: subtitles --- subtitles properties --- custom position i postavi prevod tamo gde ti odgovara 😉

Poslednja izmena:
Edit: u BS playeru kad pustiš film, desni klik: subtitles --- subtitles properties --- custom position i postavi prevod tamo gde ti odgovara 😉
A-a. Nemere. Nece ispod toga sto vidite. Ne mogu da ga svucem na tu crnu pozadinu. Jel vi mozete? Bas neko probao? v136.825

Kod mene je: BS Pro 2.12, Build 941 i sve radi ok 😉

Doktore, nisi probao moj savet.

Ukljuceno je overlay, mada ionako ne gledam na tv-u vec na monitoru.

Jednostavno ne moze custom position, subtittle offset spustim na mulu i dobijem ono sa slike. Nema sanse, sve sam probao.
Glupo ako ne moze.

EDIT: U MV2 radi kako treba, default po instalaciji. Ali mora u BS-u da radi. Sad cu da skinem tu dvojku, ovo sto ja imam je poslednje verzija bez spajvera, a i gore onaj bar kada se gurne mis.... Ne volim mv2.

Poslednja izmena:
bsplayer provereno radi, shift + strelice gore-dole

Reinstalirao sam bs plejer, subtittle nije hteo u -offset, sad hoce.
Ne znam sta mu bi.

Hvala svima na pomoci
Poz. :wave:

Poslednja izmena:
Aj da ne otvaram "new topic", vec samo da priupitam jednu stvar vezanu za titlove...
Naime, imam AVI i imam titl (u kojem god hoces formatu).
Problem je sa uskladjivanjem filma i titla.
Titl kasni nekih 5 sekundi.
Ono sto bi meni trebalo je neko programche da "zalepi" titl od pocetka filma i da ide realno kroz ceo film do kraja.
Neka ideja ?

imas ih mali milion i vise puta je diskutovano o takvim programima

ukucaj u pretragu subtitle

ja koristim SUbtitleTool i/ili Subtitle Workshop, kako kad
vise o ovim programima (za prvi navedeni nisam siguran sto se benchforuma tice) ces saznati pretragom

..Titl kasni nekih 5 sekundi.
Ono sto bi meni trebalo...

Ja za tu svrhu koristim SubEditFX. Jednostavan je, kratak... Ucitas titl koji je u ovom formatu ('bem li ga, ne znam koji je to format):

Kod:
{3185}{3287}Govoriæe da sam prolivao krv nevinih.
{3331}{3437}Za šta je krv, ako ne za prolivanje?
{3478}{3538}Sa mojom kukom umesto ruke...
{3546}{3648}...rasporiæu te od prepona do guše.
{4145}{4197}Došao sam...
{4204}{4247}...po tebe.

...upises za offset broj frejmova za koliko hoces da pomeris unapred, ili sa prefiksom "minus" unazad i to je to. Snaci ces se 😉

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Prilozi

Najlakše bi ti još bilo da uzmeš KMPlayer i imaš mislim da je shift+[ ili ] pomeranje prevoda 5 sec unapred/nazad ili samo tasteri [] po 0.5 sec. Imaš takodje opciju pod subtitle da mu odmah promeniš fps ako je problem do toga.

Imam problem sa BS 2.15 Pro ... tek sam ga instalirao i šta se dešava

1.Film koji je urađen u 16:9 formatu i tako se i vidi na Monitoru ... BS šalje na TV u Full-u u 4:3 MOdu ... i Popizdeo sam pokušavajući da ga vratim u 16:9 i NIŠTA

2.Stari BS 1.38 valjda, sam naterao da kada startujem film da mi on startuje i DirectVobSub jer sa njim puštam titlove ... Zašto sa njim ?? Zato jer neću titl na Overlay Površini preko filma jer je čitljivost najbolja ako ga VobSub baci na crni deo TV Ekrana i još žuta slova ... super se vidi ... Dakle VobSub mi treba zbog TV Out-a, ali ga novi BS 2.xx nikako ne pokreće automatski iako mu je opcija Enable VobSub Support Čekirana

Dakle CILJ je Titl na TV-u ali ne u Overlay-u nego na CRNOM delu ispod Filma
KAKO ??????

Nazad
Vrh Dno