Šta je novo?

MSI 7900GTO memory vmod >920Mhz

• Začetnik teme Začetnik teme topuz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

topuz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.07.2004
Poena
650
Dakle, kupio sam od Ivketa 🙂wave: ) ovaj divni GTO, i posto sam perfekcionista, primetio sam da kartica u stvari nije stabilna na 700/800Mhz kao sto svi kazu, vec memorija udara u zid na malo vise od 720Mhz. S obzirom na to, odlucio sam da uradim pencil mod, nista komplikovano, kao na slici u attachmentu.
Default vdimm za GTO je oko 1.85V (mereno unimerom), a posle saranja, nesto preko 2V, sto je opet ispod defaulta za GTX, tako da mislim da ne moze da smeta.
Ono cemu se nisam nadao je overclock koji sam dobio. Sa 730Mhz koliko je bilo apsolutno poslednje stabilno za artifact-free 3DMark05, frekvencija je skocila na 920Mhz, potpuno artifact-free, verovatno moze i vise, ali mrzi me dalje da probam... Skoro 40% overclocka za memoriju.

Evo, zakacio sam i screenshot, ali mislim da nema poente uporedjivati posto mi se Win raspada, a i procesor nije neka azdaja...

BTW, sve hladjeno stock coolerom.

Prilozi

• Vmem mods and read point.webp
    Vmem mods and read point.webp
    139.1 KB · Pregleda: 237
  • GTOVmod.webp
    GTOVmod.webp
    118.1 KB · Pregleda: 227
Super rezultat topuze.... Fin mod.... Moze da se obrise i kartica ko nova ima garanciju :smash:

Ja jas nikako da se poigram sa mojom kartom. Vmod uradjen posle 2-3 dana posedovanja iste. Pisao sam u nekom threadu o tome... Ali nema jos potrebe za bilo kakvim clockovanjem, GTO je i dalje zverka :smoke:

lepo bogami svaka cast!sad' jos samo vcore mod i eto azdaje stvarno 😉
btw veci klok memorije imas nego ja na 8800gtx-u :wave:

lepo bogami svaka cast!sad' jos samo vcore mod i eto azdaje stvarno 😉
btw veci klok memorije imas nego ja na 8800gtx-u :wave:

Pitanje: jel mora da se radi i volt-mod za core jer sam primetio da u Nibitoru moze da se 'softverski' podigne napon?
Tj. sta se dobija jednim a sta drugim dizanjem napona?

Pitanje: jel mora da se radi i volt-mod za core jer sam primetio da u Nibitoru moze da se 'softverski' podigne napon?
Tj. sta se dobija jednim a sta drugim dizanjem napona?

ne moze softverski (nibitor) mora lemilica u ruke

Ivke, BTW, zanima me da li je kod tebe stvarno radila memorija bez problema na 800Mhz?

Ja jas nikako da se poigram sa mojom kartom. Vmod uradjen posle 2-3 dana posedovanja iste. Pisao sam u nekom threadu o tome... Ali nema jos potrebe za bilo kakvim clockovanjem, GTO je i dalje zverka :smoke:
Sta bre nema potrebe... ako znas da moze vise, i ako je stvarno tako lako uciniti da karta "poleti" - NARAVNO DA IMA POTREBE! :d

Zasto da radi sporije... kada moze brze? 😉

Ivke, BTW, zanima me da li je kod tebe stvarno radila memorija bez problema na 800Mhz?

jeste,samo nikada nisam testirao u ati tool-u na artifakte nego u f.e.a.r. combat-u i po sat vremena "pikanja" nije davala artifakte.problem je sto mozda kasnije posle nekog vremena hoce da prikaze artifakte ali ja nista preko sat vremena i ne igram (jedino guild wars 😛 a on me smorio odavno )

jeste,samo nikada nisam testirao u ati tool-u na artifakte nego u f.e.a.r. combat-u i po sat vremena "pikanja" nije davala artifakte.problem je sto mozda kasnije posle nekog vremena hoce da prikaze artifakte ali ja nista preko sat vremena i ne igram (jedino guild wars 😛 a on me smorio odavno )

Ma Ok, samo me zanima.
Meni se na primer ponasala ovako: na 800Mhz radi Oblivion bez greske, ali je NFS Carbon odmah izbacivao teske artefakte, a 3DMark05 samo u poslednjem testu tu i tamo bagovao. U ATiToolu gomila artefakata. Tek posle moda radi stabilno u svim situacijama na 800Mhz.

BTW, sad je drzim na 720/880Mhz everyday. :banana:

Aj da ne otvaram novu temu za ovaj problem:meni je 7900GTO radio 'skoro' artefact-free(samo sam u Gothic 3 primetio artefakte),i ja resio da je flashujem sa GTX biosom u nadi de ce bagovi i tu nestati.Nije pomoglo vec je bilo jos gore(bagovi u svim igrama),i kad sam vratio stari bios(onaj koji sam snimio sa kartice),odjednom nece vise uopste da radi memorija na 1600Mhz.U Riva tuneru vise ne prolazi test za memoriju ni blizu 1600 vec maksimalno 1450.Kad iskljucim test i stavim memoriju na 1600 bagovi prste na sve strane.Probao sam sve verzije GTO biosa,probao sam i da smanjim latencije pomocu Nibitora ali ni to nije pomoglo.
Pomoc drugari,jel neko moze ovo da mi resi 🙁

Ufff, gde si to nasao da radis bez konsultacija sa nekim... Jos si posle dirao i latencije... Meni se to desilo za fx5900SP kada sam joj stavljao bios sa 5950! i posle toga memorija nije htela da radi na default vrednostima... I dan danas radi na 400/650 (umesto na 400/700)!

ma pricao je covek samnom i dao sam neki bios da proba... Vratio je original backup-ovam bion bios i kaze nece vise na onim clockovima da radi. Meni nista nije palo na pamet sta moze da bude uzrok. Ja sam sve to radio i posle vracanja biosa sve radi isto kao i prvog dana 🙁

Veruj mi da ne znam... Kao sto rekoh moja 5900SP radi i sad na 400/650 jer ima artefakata na 700... Cudne stvari mogu da se dese...

@das
Probaj flash na GTX, pa stavi frek ispod defaulta, pa onda vrati stari bios...

Ja licno mislim da su nekako "ostale" zategnute latencije i da sad nece da ih vrati na original GTO.

Probaj preko original biosa opet da flashujes original. 😉

Treba potraziti i komande flashera.... Mozda ima neka komanda koja ce nasilno da uflesuje original onakav kakav jeste.... ono -5 -6 itd... Ne znam kako ide jednom sam to radio i nista nisam dobio na toj karti 🙁

@Coola Nisam radio bez konsultacije,radio sam kako su mi rekli i kako sam citao na netu.Uostalom,sta tu moze da se zezne(izgleda da nesto ipak moze 🙁 ),postupak je jednostavan.A to sa latencijama sam radio tek kasnije da pokusam da povratim staro stanje i nisam se izivljavao vec sam iskombinovao najopustenije latencije GTX i GTO biosa(slicno sto mi je [SAJ]ber dao).

@topuz To sam i ja mislio pa sam se dohvatio nibitora ali ne vredi.Mislim da je cak isti stepen bagova sa opustenim latencijama.

@BigJoe I to sam pomislio ali nikako da provalim koja bi to opcija nvflasha mogla da bude(ako uopste postoji).Mora da na kartici ima jos jedna 'kopija' fabrickog biosa koja ne moze da se menja.

Hvala vam na pomoci,aj probacu ovo sto ste mi preporucili pa cu da vam javim.

Sta bre nema potrebe... ako znas da moze vise, i ako je stvarno tako lako uciniti da karta "poleti" - NARAVNO DA IMA POTREBE! :d

Zasto da radi sporije... kada moze brze? 😉

zato sto je CPU limited i dobice ***** i kasiku 😛

@Coola Nisam radio bez konsultacije,radio sam kako su mi rekli i kako sam citao na netu.Uostalom,sta tu moze da se zezne(izgleda da nesto ipak moze 🙁 ),postupak je jednostavan.A to sa latencijama sam radio tek kasnije da pokusam da povratim staro stanje i nisam se izivljavao vec sam iskombinovao najopustenije latencije GTX i GTO biosa(slicno sto mi je [SAJ]ber dao).

@topuz To sam i ja mislio pa sam se dohvatio nibitora ali ne vredi.Mislim da je cak isti stepen bagova sa opustenim latencijama.

@BigJoe I to sam pomislio ali nikako da provalim koja bi to opcija nvflasha mogla da bude(ako uopste postoji).Mora da na kartici ima jos jedna 'kopija' fabrickog biosa koja ne moze da se menja.

Hvala vam na pomoci,aj probacu ovo sto ste mi preporucili pa cu da vam javim.

uradi pencil vmod kao iz prvog posta. BIOS ti se zaglupeo. Vmod ce mu dati dosta struje da ne baca artifakte , a ako neces da vmodujes idi na http://www.mvktech.net/component/option,com_remository/Itemid,26/func,selectfolder/cat,4/

nadji svog proizvodjaca karte i bios koji ti treba za tvoju kartu i fleshuj ponovo. Moguce da nibitor nije dobro snimio ceo bios, ili ni ne snima dobro ceo bios, skini odande i flasher za tvoju kartu (downloads sekcija) pa forsuj flesh sa biosom (original koji skines odande) tvoje karte. javi sta si uradio 🙂

uradi pencil vmod kao iz prvog posta. BIOS ti se zaglupeo. Vmod ce mu dati dosta struje da ne baca artifakte , a ako neces da vmodujes idi na http://www.mvktech.net/component/option,com_remository/Itemid,26/func,selectfolder/cat,4/

nadji svog proizvodjaca karte i bios koji ti treba za tvoju kartu i fleshuj ponovo. Moguce da nibitor nije dobro snimio ceo bios, ili ni ne snima dobro ceo bios, skini odande i flasher za tvoju kartu (downloads sekcija) pa forsuj flesh sa biosom (original koji skines odande) tvoje karte. javi sta si uradio 🙂

Evo skinuo sam sve biose za GTO,ima 4 revizije.Koju reviziju da koristim? Da probam sve?
I koji je flasher za moju kartu?
Ovde ima nekoliko razlicitih flashera: http://www.mvktech.net/component/option,com_remository/Itemid,26/func,selectfolder/cat,6/

Koristi nVflash i poslednji bios za svoju kartu :wave:

@topuz :

sorry 🙁 I ja sam dva dana cupo kosu cak i topik ovde otvorio kad sam uzeo x1900xt i dobio ~9300 markova u 2005-ici, (default clocks) a pre toga gledao na netu i video da karta baca oko 11000...posle sam skontao (a i rekli su mi) da je to na X2 CPU-ima i c2d-ovima itd...pomiris se sa time i picis dalje...

Koristi nVflash i poslednji bios za svoju kartu :wave:

@GX-X Jel tako? Sta si mislio pod ovim "skini odande i flasher za tvoju kartu" i ovim "pa forsuj flesh sa biosom" ?
Koji je to flasher za moju kartu?
I kako da forsujem flash sa biosom?

@topuz :

sorry 🙁 I ja sam dva dana cupo kosu cak i topik ovde otvorio kad sam uzeo x1900xt i dobio ~9300 markova u 2005-ici, (default clocks) a pre toga gledao na netu i video da karta baca oko 11000...posle sam skontao (a i rekli su mi) da je to na X2 CPU-ima i c2d-ovima itd...pomiris se sa time i picis dalje...

Kako je neko vec ranije rekao: "3DMarkovi se ne mogu igrati" 😀

Probao sam one biose i nije pomoglo,i dalje isto.
Kako se radi pencil vmod? :-devil-:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno