Šta je novo?

7900GS, memorija

rodiger79

Čuven
Učlanjen(a)
17.04.2004
Poena
619
Moja oprema  
RAM
A-LAMA-LAMA-LAMA, DING-DONG RAMA-LAMA-LAMA-LAMA, DING
Evo da se i ja pridruzim OC zajednici.
Imam Club3D 7900GS 256MB ddr3, uspeo sam da je klokujem samo do 528/1600 i to iz vise programa, njegovog iz systray-a i rivatuner-a. Slider od memorije je zakucan na maximumu dok je GPU negde na sredini. Video sam da na vecini modela ide oko 600 bez problema pa me zanima kako da i ja to izvedem i ako mogu jos malo da poguram video memoriju.
Ostatak konfiguracije:
Athlon64 3000+ Venice @ 2386MHz(265x9) (core 1.55v)
MB GA K8N-SLI
memorija 2 x kingston 512 pc3200 dual channel (Kako da podesi memoriju?)

Na sve ovo dobijam 8190 u 3Dmark05 pa me zanima kako da dobijem jos.

Memorija samo 1600... Ja toliko izvlacim iz moje 7600GS GLH... Probaj iz control panela da klokujes (coolbits)!

Mogao bi vmod-om d dobiješ oko 650Mhz za GPU ali gubiš garanciju i treba da neđeš neko ko će to da zalemi...

U stvari mogu ja da vozim jos memoriju na Rivatuneru ali mi prijavljuje da cu da ostetim cipove tako da nisam probao. Znaci treba mi vmod da bih dobio vece klokove.

@coola : tvoja mem je 1.4ns a moja 1.2ns, kapiram da ne mogu da izvucem nesto vise od tvoje, zar ne?

Ma pusti ta obaveštenja, ako nema grešaka u prikazu na 1600 ti stavi na 1625... Sve dok se ne pojave greške u prikazu...

evo sad je na 537/1640 i imam 8250 na 3d marku. Nije bas neki rezultat, probacu malo da cackam latencije.

NE! Nemoj s time da se igras tek tako. Polako. Jesi bas zapeo da juris neki skor? Clock-ni malo i CPU. Ipak je razlika Venice na 2.4 i C2D na 3GHz recimo. Mozda i celih 1000 poena koliko tebi fali. Sebi igraj nesto, batali markove

Ne zezaj se sa latencijama, ljudi su tako unistavali kartice...

Tvoja kartica bi mogla teorijski bez problema da radi na 1700!

Ok necu cackati memoriju. Probacu malo cpu i vram ako moze i to je to. fala :wave:

Poslednja izmena:
Sve zavisi od kartice do kartice. Iskreno mislim da ti je klok skroz OK. Naravno postoje karte koje idu i vise, ali su po pravilu sa brzom memorijom i sa boljim hladjenjem za GPU ;)

Vrh Dno