Šta je novo?

Prodaja preko eBay-a

• Začetnik teme Morska-zvezda
  • Datum pokretanja
M

Morska-zvezda

Guest
Nista ne shvatam.Na eBay-u su me prihvatili kao seller-a.
Sada sam u problemu,imam kupca ali ne shavatam da li to znaci da on uplacuje automatski na moj racun ili ja nesto trebam da uradim.:wall:

Hitno pomagajte da ne zase...:S:

Morash da ustanovish na koji nachin ce ti neko platiti. Moze paypal, a moze i western union, ali ovaj drugi nije bash popularno reshenje na zapadu.

Poslednja izmena:
Ako mi eBay primio Visa EFG Banke da li ja mogu da naplatim preko pay pal-a?

Mozesh ako ti na paypalu prime tu Visu, shto je malo verovatno.

Uspela sam i da posaljem racun od eBAY-a kupcu i za to su me pustili,ali ne znam da li kupac moze da li kupac moze da mi uplati pare na Visa karticu.Da li od eBAY-a treba da stigne neki izvestaj kada mi kupac plati?

Poslednja izmena:
Nishta ne razumem shta si uradila, i mogu samo da ti kazem da ne moze da ti uplati na karticu. Moze da ti uplati na paypal, i za to ce naravno da ti stigne ne jedan nego vishe mailova sa potvrdom da je uplaceno.

Da bi pare koje su ti poslate na PayPal racun mogle da se prebace na racun za koji ti je vezana kartica ce ti trebati da potvrdis da je taj racun bas tvoj (a to se radi unosenjem broja bankovnog racuna) a to ces tesko uraditi jer ti se kartica verovatno vodi da je u austriji. Tako da naplatu preko PayPal-a izbegavaj vec trazi da ti posalje preko WU.

Moze da se uplati na kreditnu, ali to mogu valjda samo firme, tj. entity registrovan da posluje kreditnim karticama (tako vracaju recimo VAT kad se izadje iz EU, ili refunduju).
A za eBay, mislim da ces morati da se odlucis da ti plate preko wire trasnfera. Ako ti treba PayPal nalog, zamoli nekoga ko ima vec koriscen Paypal nalog da ti ucini uslugu. (hint, vozac :D)

Jel zna neko kad ce kod nas biti moguce normalno koriscenje Paypal-a bez cimanja rodbine u inostranstvu...

Koristi www.moneybookers.com rade sve nase kartice ( osim Dina :) ) registracija brza... kad oces da povuces pare na karticu ides na withdraw i to je to... Samo je pitanje da li hoce kupac da radi preko moneybookersa...

Nista ne shvatam.Na eBay-u su me prihvatili kao seller-a.
Sada sam u problemu,imam kupca ali ne shavatam da li to znaci da on uplacuje automatski na moj racun ili ja nesto trebam da uradim.:wall:

Hitno pomagajte da ne zase...:S:

Placanje na racun na ebayu nije preterano popularno osim ako se nalazis u nemackoj i imas nemacki racun i prodajes Nemcima. Ostali narodi koriste PayPal koji je nama tesko dostupan. Cak i ako dobijes PP nekako, ne mozes izvuci pare na nas racun

Koliko sam ja shvatio,a molim ljude koji su to vec isprobali samo da potvrde sledece:Ja imam nalog na e-bay-u ,imam pay pal nalog, naravno registrovan sam kao austrijanac, rajfajzen revolving kartica je u pitanju, i sada ako ja nekome prodam nesto i on to hoce da mi plati preko paypala,to i moze , samo cu ja da puknem par evra od te sume za paypal proviziju i te pare necu moci da prebacim na karticu ali cu moci njima da platim nesto drugo koristeci paypal jer su mi te pare ustvari na paypal racunu? Uh , nadam se da ste me ukapirali?

WU Vs Moneygram

Samo jedna mala obzervacija, nisam siguran da li u Srbiji postoji mogucnost placanja moneygramom ali je mnogo jeftinije od Western Uniona. Meni su na primjer za transakciju od 800 americkih dolara uzeli 15 dolara i sitno provizije za 10 minute service (novac je u korespodentskoj banci za 10 minuta). Inace znam da imaju poslovnice u citavoj USA...

pozdrav:)

Poslednja izmena:
Jel ima neko iskustva sa bidpay-om? Naleteo sam na ebay-u na tipa iz Zemuna koji prodaje nase knjige i raznorazne medalje i odlikovanja, pez figurice i ostalo djubre :) E sad video sam da ima kao nacin placanja samo bidpay naveden, zato pitam...

Pa ako je iz zemuna, shto mu ne platish keshom na ruke ? :)

Ja razumeo da hocesh od Zemunca da kupish neshto :D

Ma sve sto on prodaje imas kod gancija ispred buvljaka na nbgd-u :)

Poslednja izmena:
niko nece da shalje u Yugoslaviju :(, driveru jel bolje da ih pitam tek poshto dobijem aukciju ?

Poslednja izmena:
misterx, a sta im pise gde salju? gde god pise da salju worldwide ja nisam imao problema mada sam tek pocetnik u koriscenju, ali pitao sam neke gde nisam kupovao nakon sto su mi rekli cenu postarine ali svejedno su hteli da posalju u srbiju

pishe international, ali confirmed paypal, a ja sam pitao da li hoce da poshalje na moju ebay adresu i dobio odgovor

"Hello, sorry, I will not ship to Yugoslavia"

Trazi da imas potvrdjenu PayPal adresu (ne izvodljivo kod nas). Neki prodavci salju dakle sirom sveta ali im je preduslov confirmed PayPal address.
Sva sreca pa takvih nema mnogo.

Prema tome prvo gledas da li salje worldwide ili Europe a zatim da li eventualno ima nekih drugih zahteva, tipa confirmed PP address ili recimo neki traze da imas minimum 10 feedbeck-ova itd.

Poslednja izmena:
Sve zavisi na koga naletis!

Neko hoce da salje u Srbiju iako pise "US only".
Neko nece iako pise "worldwide".

Meni je tip razmontirao kompound luk (onaj sa tockovima) i poslao ga u dva paketa sa razmakom od nedelju dana.
Platio sam ukupno 500 din za otvaranje paketa, a vrednost je bila skoro $500.
Sada sam u pregovorima sa drugim tipom, isto u vezi luka, i on 'ladno pristaje da ga salje u dva paketa. Rastavljanje takvog luka nije bas naivno, ali hoce ljudi da ucine.

Znaci - ljudi su ti chudo jedno, naletis na budalu, ali i na cool tipa.

Ali - uvek prvo pitaj !

Poslednja izmena:
Pa dobro, nisi imao srece, ides dalje, u principu svi koji imaju "worldwide" salju.

cini mi se da je bolja opcija za search advanced pa available to all countries nego jednostavno show worldwide.

hvala na savetima u svakom slucaju

..ili available to yugoslavia :)

Nazad
Vrh Dno