BTW: Zabagovao sam se ja, setih se tek kasnije da sam gledao i neke Foxconn 945G ploce (za OS X) sa C2D podrskom za 50-tak evritja
Pa dobro, kako se budu omasivljivali ti jeftini C2D procesori, cena cele platforme ce ici jos dole...
Jel zna sta je HOT... CPU+Ploca do 200eura, koji se overklokom podizu do najbrzih stock varijanti od 1000eura ili u prevodu san prosecnog Balkanca.Meni je mnogo interesantniji model E6320, jer od E4300 ima duplo vecu kes memoriju i brzu za 266Mhz magistralu i neznatno brzi radni takt, a prema najavama bice u Q2 2007. dostupan za nesto malo vise od 163$, a u Q2 ce kostati isto kao i E6300. Evo pregleda karakteristika i najavljenih cena Intel Core 2 Duo do Q2 2007. Pocetkom februara/krajem januara ce definitivno E4200 biti best buy, a ASUS P5PL2/C je sada best buy ploca i postace jos popularnija pojavom E4300, "suska" se da ce Asus napraviti skok proizvodje od oko 15% za ploce sa C2D podrskom samo zbog najavljenih modela, a verovatno nece ni ostali proizvodjaci MB-ova za C2D da sede ugasenih masina. Tako da ce se aktulizaciom i pojavom E4300 moci nabaviti i bolja ploca od ASUS P5PL2/C reda velicina koja sada kosta 90-120$ za sadasnju cenu P5PL2/C modela. Extra hot E4300
ostali deo teksta mi je jasan nego šta znači to allendale u PC terminologiji, koja je to osobina ili mana procesora.Zar nisu oni trebali da budu allendale?
Zato što to jeste Conroe kome je isključeno pola L2 cache-a, pravi ''Allendale'' će fizički imati ''samo'' 2MB tako da će procesori koji imaju toliko L2 cache-a biti jeftiniji za proizvodnju nego sadaA zasto na ovom njihovom riview-u pise za E6300 da ima Conroe jezgro ?
Intel vec neko vreme pravi "native" 2 MB Allandele i svi se proizvode u identicnom 65nm procesu. Nema tu jeftiniji ili skuplkji proces, pogotovo ne u Intelovoj "Exact Copy" filozofiji proizvodnje.
A zasto na ovom njihovom riview-u pise za E6300 da ima Conroe jezgro ?
I znaci od aprila 2007. ce E4300 i E4400 biti 38e odnosno 23e jeftiniji od E6300 samo zbog podrske za virtualizaciju i sporijeg fsb-a za 266mhz ???
Valjda zato sto sustemi bazirani na njima na defaultu ce imati losije performanse od onih sa E6300/E6400, pa u skladu s tim niza cena. Verovao ili ne, velika vecina Core2 (a i svih ostalih) procesora rade na defaultu, posto se prodaju u brand name masinama (Dell, HP, Gateway, itd.). Nisu svi entuzijasti da sami sebi sklapaju racunare i klokuju ih... Nas kao ima puno, ali nije tako... samo smo aktivniji na forumima pa izgleda da nas ima mnogo. U odnosu na ukupan broj vlasnika racunara mi kap u moru...
ajde od aprila, nego jel ima neko realnu procenu kolko ce to od januara da kosta kod nas u maloprodaji? +/- 10%?
Naravno, ali ovaj forum i posecuju entuzijasti, pa je i prica u tom kontextu... Who cares sta Dell stavlja u Optiplex, kada ga niko ovde i ne kupuje niti se zanima za njega...
taman u drugom kvartalu eto ga kod nas.Prvo ce se pojaviti verovatno u etailu, pa kasnije i u retailu, a dok dodje kod nas proci ce neko vreme.
Pa pazite i to je malo diskutabilno, na default taktovima je E6300 brzi za samo 60MHz od E4300 a od E4400 je cak sporiji za 140MHz a opet je skuplji tako da ne znam bas da li je to uzrok razlike u ceni
pa malo li je 3.4ghz?
razlika izmedju tvojih 1.6V i njihovih 1.2V je drasticna! I ja sam uvek za 3.4 GHz na 1.2V, nego za 3.9 na 1.6VMeni jeste, na 1.6v moj proc radi na 3.9 prime stabilno.
Meni jeste, na 1.6v moj proc radi na 3.9 prime stabilno.
razlika izmedju tvojih 1.6V i njihovih 1.2V je drasticna! I ja sam uvek za 3.4 GHz na 1.2V, nego za 3.9 na 1.6V
brrr, 1.6V za C2D uh! cime ga hladis?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari