Šta je novo?

Koji DVD-RECORDER?

Maler_BG

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2006
Poena
304
Nova godina se blizi, na sve strane snizenja, a nigdenovih modela ili snizenja vec postojecih dvd-recordera.

Ono sto mi je do sada privuklo paznju to je Shockwave S1 i Vivax DVD R-300, to su jedini recorderi u cenovnom rangu do 300 eura a mozda i visem, koji imaju sve zive ulaze, izlaze, 5.1 izlaze, full divx podrsku za srpske titlove i drugo. Cena im je veoma povoljna ispod 150 eura.

E sad posto ne volim ove noname kung-fu proizvodjace jer su najcesce sumnjivog kvaliteta i obicno ne dozive ni garantni rok, ali je za svaku pohvalu garancija od 24 meseca za Shockwave!

Jel ima jos neki model trenutno koji moze da parira Shockwave-u i Vivaxu a da nije skuplji od 250-300eura i da pritom cita sve zivo, ima analogne 5.1 izlaze i sl?

P.S. Da li postoji kod nas neki DVD-Recorder sa integrisanim FM tjunerom?

Poslednja izmena:
Da li si razmisljao o Pioneeru? Ima moj profa jedan takav u kabinetu, i posle X snimanja sa TV-a, prebacivanja sa kasete na DVD, odlicno radi pos'o. Mozda jedina boljka mu je sto nema podrsku za DivX (ili ima, ali ja nisam probao). Da napomenem, ne znam koja mu je oznaka 😀

taj S1 koliko znam nema hard disk, vec je samo dvd rezac.

Preporuka

Apsolutna preporuka za Shockwave S1, imam ga nekih 7-8 meseci, radi bez ikakvih problema, dosad je prebacio u kombinaciju sa VHS-rekorderom na desetine kaseta na DVD, gledano ko zna koliko dvx i dvd filmova, ima garanciju 2 godine, platio sam ga 195 evra, sada je jos povoljnija cena. Neces pogresiti ako ga kupis, izbor je na tebi. Pozdrav

Apsolutna preporuka za Shockwave S1, imam ga nekih 7-8 meseci, radi bez ikakvih problema, dosad je prebacio u kombinaciju sa VHS-rekorderom na desetine kaseta na DVD, gledano ko zna koliko dvx i dvd filmova, ima garanciju 2 godine, platio sam ga 195 evra, sada je jos povoljnija cena. Neces pogresiti ako ga kupis, izbor je na tebi. Pozdrav

Da znam da je S1 sasvim ok, video sam sta moze, dosta ljudi ga ima. Jedino mi se ne svidja sto indijanski brend, ali opet 2 godine garancije je sasvim ok.

Postavlja se pitanje da li on uopste ima konkurenciju u klasi do 300 eura, bojim se da tesko.
Jedino mozda ovaj Vivax DVD R-300, kosta priblizno isto ali da li je bolji to vec ne znam, ali zeleo bih da znam ako neko ima iskustva sa njim...

I ja preporucujem S1. Imam ga vec godinu dana i veoma sam zadovoljan - snima sa TV-a, snima sa video ulaza... za to ga i koristim. Moze on da pusti i divx sa titlovima, ali mislim da sam do sada samo jednom to pokrenuo 😀 Jednostavno, divx sa titlovima mi nije primarna stvar na rekorderu... cak, rekao bih i da mi je nepotrebno.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ma video sam te indijanske varijante Vivaxa, Shockwave i slicnih, svi imaju ekstra karakteristike ali su vrlo sumnjivog kvaliteta. Sada sto se nekome potrefio dobar primerak Vivaxa ili Shockwave-a pa narezao hiljade diskova i jos uvek radi bez problema to ipak ne uliva poveranje da ga treba pazariti. Konkretno imao sam visoko misljenje o Xwave dvd playerima/recorderima kao nemacki brend kad ono na kraju ispade golo *ovno. Sta reci kada u skoro svakoj radnji gde sam pitao za Xoro recordere rekli su mi da ih bas ne preporucuju, i da su imali problema sa reklamacijama i da je mnogo bolje dodati lovu i uzeti recimo Pioneer ili Philips...

E sad planirao sam u startu da uzmem lepo nekog Pioneera ali sam se smorio kada sam video da nijedan primerak koji sam gledao po gradu nema 5.1 audio izlaze, vec samo stereo, a ista situacija je i sa Philipsom i Samsungom....
I na kraju dolazim do zakljucka da kod nas ipak ne mogu da kupim DVD recorder kakav zelim a to je uredjaj kao dvd player Pioneer 696 koji ima sve te mogucnostti + snima DVD!

Nazad
Vrh Dno