Šta je novo?

Da li postoje SATA II kablovi ?

• Začetnik teme Začetnik teme Hornet
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Hornet

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Da li se kablovi za SATA II diskove razlikuju od SATA I ? Da li su kvalitetniji (sirmovani) zato sto su predvidjeni za vece brzine, ili su mozda kablovi isti ?

Da li bi SATA II disk, na SATA II kontroleru radio samo kao SATA I, ako bi se povezao SATA I kablom ?

isti su kablovi

Ne

Da li se kablovi za SATA II diskove razlikuju od SATA I ? Da li su kvalitetniji (sirmovani) zato sto su predvidjeni za vece brzine, ili su mozda kablovi isti ?

Da li bi SATA II disk, na SATA II kontroleru radio samo kao SATA I, ako bi se povezao SATA I kablom ?

Ne postoji barem zasada!

Nikada nece ni postojati SATA ll kablovi sato sto su isti kablovi!!! :wall:

Kablovi su isti samo je razlika u kontorlerima koji se nalaze na disku.

Sata kablovi su narandžasti a SataII su crveni ili ljubičasti 🙂
Protok je isti, navodno su ovi crveni rađeni od kvalitetnijeg materijala.

ja imam zute ... sata III ? 😀

ma to nema veze, kvalitet i boja zavisi od proizvodjaca.
ja imam narandzaste (od gigabyte ploce) i izuzetnog su kvaliteta- imaju i kvacice. ,)

Pa ja sam srecan covek i ja imam indenticne kablove 😀 😀

Sata kablovi su narandžasti a SataII su crveni ili ljubičasti 🙂
Protok je isti, navodno su ovi crveni rađeni od kvalitetnijeg materijala.

Zahvaljujem na strucnom odgovoru, samo se nadam da vam je cilj bio da nasmejete ljude ovde na forumu! :smackbum::whip:

Poslednja izmena:
sala-mala nece da skodi ,)

mozemo da pustimo oglas u hot sobi :d

Zahvaljujem na strucnom odgovoru, samo se nadam da vam je cilj bio da nasmejete ljude ovde na forumu! :smackbum::whip:
Sa nekog stranog foruma:
I read a review somewhere comparing the 2 cables, sata & sata II, and the conclusion was both cables performed the same. However the sata II cable was better made, higher quality, better shielding, but performance wise, there was no gain.

a nekog stranog foruma:
Citat:
I read a review somewhere comparing the 2 cables, sata & sata II, and the conclusion was both cables performed the same. However the sata II cable was better made, higher quality, better shielding, but performance wise, there was no gain.

pa? ne kapiram? mora da sam ovih dana izvanredno glup..

a nekog stranog foruma:
Citat:

pa? ne kapiram? mora da sam ovih dana izvanredno glup..
Pa jednostavno SATA II kabl je bio bolje izraden, ali na istom disku (SATA II pretpostavljam) nije bilo razliku u performanse bez razliku dali je disk bio prikljucen sa SATA ili SATA II kabl.

UH
koliko je odgovora bilo na ovaj tred bio sam siguran da tu ima nesto, sata II kabl hm

Nazad
Vrh Dno