Šta je novo?

Los skor u 3DMarku-05 sa 7600gs agp karticom

marepbc

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2006
Poena
320
Znaci imam jedno pitanje...
Kupio sam Asus 7600gs i kada testiram u 3DMarku05 imam skor oko 2600. Imam procesor AMD2400+ (thorton) i plocu MSI VIA KT4V. Stavio sam zadnje forceware drajvere 93.71 na novu instalaciju windowsa xp pro sp2, kao i nove drajvere za plocu via hyperionpro v510a.
Kod ortaka koji ima procesor 3200+ koji radi na 2.2ghz i ima X1600 AGP, postize skor od 4000. Mislim da bi i ja trebalo da imam priblizan skor.
Da li mi je losa ploca ili procesor, ili moze da bude graficka u kvaru, ili je ovo realna situacija ???
Pomoc!...

Nije bas da ce sve probleme resiti sa nF2 plocom, bice bolje ali opet to nije to. Taj Asus ima DDR1 memoriju koja radi cini mi se na 500Mhz :S: otuda tako mali skor u 3dmarku. ***, nisi trebao nikako da uzimas Asus, bilo je reci o tome ovde na forumu!

Bez obzira sto je DDR1 512mhz memorija na tom Asusu to je jako mali skor.Ipak bi trebala da baci bar 3100 do 3200 u 3DMark-u 05

Mozete li mi reci ima li negde neki graph da pogledam koliko je asus sporiji od ostalih proizvodjaca i da li su me presli pri kupovini, karticu sam platio 115 evra pre deset dana.
Inace imam i slabo napajanje od 300w no name, da li moze to da utice na slabije performanse celog racunara ?
Sta konkretno da radim, promenicu plocu za nf2 ako ce mi to definitivno resiti probleme ili da idem da se bijem :smack: za drugog proizvodjaca??

A koju si rezoluciju koristi pri testiranju u 3dmarku, 1024*768 ili 1280*1024!? Da li si koristio default podesavanja ili ti je mozda bilo ukljuceno AA ili AF!?

E sad, pazi, plocu mozes da promenis ali ne ocekuj cuda, mozda dodatnih 200-300 poena ako i toliko. Ne znam tacno koliko je Asus sporiji od drugih u 3dmarku ali gledaj to ovako, tvoja Asus radi na 400mhz za GPU i 500Mhz za memoriju, dok je standard 400/800 znaci asus je tu kratak 300mhz za memoriju sto je veelika razlika mozda cak i celih 30% u realnom radu. Po meni, jedina stvar koju mozes da pokusas je da odes kod prodavca gde si kupio karticu, i zamolis ga najljubaznije da karticu zamenis za neki MSI ili Gigabyte (ako budes imao srece da imaju u ponudi, i ako budu dovoljno ljubazni da to urade).

Sa tim napajanjem mozes imati problema, ja licno mislim da je preslabo.Ta kartica, sa tom kolicinom memorije je gledna za amperazom na grani od 12v (min 20a-12v).Hajde provrti i 3DMark 03 i06.

Test rezolucija je default 1024*768 bez AA i bez AF. Pustio sam 3DMark-03 i imam skor od 5700 poena. Nabavicu sutra i 3DMark06 pa cu videti i to.
Poslusacu deksija10, zamenicu graficku za MSI ili Gigabyte. Stvarno je ludost prodavati kao i proizvoditi takvu glupost od kartice kao sto je ova Asusova i prodavati po istoj ceni kao konkurencija, ne razumem. Zanima me sta ako nemaju ova dva proizvodjaca, sta bih mogao da uzmem / ne uzmem ?

Na kojim kolkovima ti radi graficka GPU/MEM?Ako je standardnih 400/800 tesko da ces zamenom karte dobiti nesto.Za pocetak reinstaliraj driver za plocu,pa DirectX,pa driver za grafiku da izbacis softwerski deo.7600gs trazi 18a na 12v i bilo bi idealno da grafika ima posebnu granu granu.Ja sam za sebe kupio LCPower 6550G 550w ,on ima dve grane od 18a i 16a, i nije kosta negde oko 50-60e.Taj kinez od 300w je ruski rulet,nikad neznas sta i kad ce da izgori zbog njega.Evo ovde http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp imas sajt pomocu koga mozesh izracunati koliko ti napajanje treba.

Program sa kojim mozesh videti klokove karte je ati tool 0.26,skinesh intalirash i vidish sta pise.
http://www.techpowerup.com/downloads/436

Skinuo sam ATITool i kada udjem u program pise mi sledece:
Current clocks - core: 400MHz i Mem 250MHz. Sada ja sam te klokove podigao na 550/300 i dobio bolji skor u 3DMark05 - 3200 poena.
Znaci za kraj da rezimiramo, moja trenutna kartica je djubre i da se zalim i menjam je ASAP?

Trebalo bi da pishe core:400 mem:400 (ili DDR2 na 800MHZ 2.5 nano sekundi memorija).Kad budesh menjao trazi ovakve min. specifikacije ili bolje.Obrati paznju na nano sekunde to ti je brzina rama.Dosta proizvodjaca proizvodi 7600gs sa sporijim memorijama,jer to je budzet graficka.Pazi imaju modeli sa mem na 400(DDR2@800)koji imaju memoriju od 2.8ns=357mhz(DDR2@714)koji je Overklokovan na 400mhz,e te isto izbegni.
Video sam taj asus memorija je ddr1 koliko mi se cini.Ja sa mojom Club 3d 7600gs agp na core 480 mem 480 imam oko 4600 u 3d marku 2005.

Edit:Nemoj bezveze dizati klokove,moze ti izgoreti karta,idi na find max core,pa find max mem i te vrednosti koristi.

Poslednja izmena:
I Club-3D je u poslednjoj isporuci 7600GS promenio specifikaciju: memorija 667 umesto 800. Ne utiče to nešto mnogo, ali kao što reče to je sad budžetska kartica i svaki dolar u ceni je bitan.

Skinuo sam ATITool i kada udjem u program pise mi sledece:
Current clocks - core: 400MHz i Mem 250MHz. Sada ja sam te klokove podigao na 550/300 i dobio bolji skor u 3DMark05 - 3200 poena.
Znaci za kraj da rezimiramo, moja trenutna kartica je djubre i da se zalim i menjam je ASAP?

Malo je tih 250 memorije,ja sam na mojoj bivsoj 9550GE imaom toliko,tu treba da bude minimum duplo vise.....
Zali se i menjaj to.....

Moja MSI Nx7600GS radi na 600/940MHz (uz voltmod i rebraste hladnjake na memorijskim chipovima) ;-)))

3D Mark03 (default): 10160 poena
3D Mark05 (default): 5090 poena
3D Mark06 (default): nemam ;-(((

Procesor AthlonXP 3200+, Memorija 1GB, Ploca Epox 8RDA+ Pro (dobio u zamenu za crknutu 8RDA+), dva HDDa, dva opticka uredjaja, AUDIGY 2, TV card, WiFi card i jos 6 USB uredjaja na CODEGEN 400W napajanju i sve radi kao sat ;-) a uplasio sam se da napajanje nece izdrzati.

Pozdrav.

Spora je memorija na toj asus kartici, to zna jako da oskrnavi rezultate u 3dmarku.... za svakih 100Mhz overkloka dobijes 200 poena vishe u 3dmark05 :)

Sto se tiche napajanja .... znaces kad te izda :)

Malo je tih 250 memorije,ja sam na mojoj bivsoj 9550GE imaom toliko,tu treba da bude minimum duplo vise.....
Zali se i menjaj to.....

Kako da se žali?
Da li je karta neispravna? Nije.
Što nije gledao šta je kupovao?
Može samo da zamoli za zamenu.

Kako da se žali?
Da li je karta neispravna? Nije.
Što nije gledao šta je kupovao?
Može samo da zamoli za zamenu.

U pravu su,ipak zasto nisi detaljno pogledao specifikaciju,mada u vecini prodavnica uopste nemaju spexcifikaciju brzine,nego samo tip i kolicina memorije,ako nema specifikacije ti probaj da se zalis i da trazis zamenu....

mada u vecini prodavnica uopste nemaju spexcifikaciju brzine,nego samo tip i kolicina memorije,ako nema specifikacije ti probaj da se zalis i da trazis zamenu....

Naravno da ni u jednoj prodavnici nece da navedu brzine, niti ce te prodavac obavestiti da je to sporija memorija na njoj, jer kad bi tako radili kada bi rasprodali svoju robu! Kupac je taj koji je u ovom slucaju duzan da se unapred informise o robi, zasta inace ovi forumi sluze ovde, ljudi se polomise pisajuci i sve sto treba jeste da to neko pretrazi i procita pre kupovine, da se malo informise. Nazalost, sada samo moze da zamoli prodavca za zamenu, i da se nada da je ovaj dovoljno ljubazan da mu ucini tu uslugu.

Vrh Dno