Šta je novo?

Ajde opet da vidimo: koji firewall?

E pa to se i ja pitam ... nisam radio nista specijalno u odnosu na to dok nisam imao kerio ... da li je to splet okolnosti ili sam mozda nesto lose permit-ovao u keriu (vrlo moguce)

Ovaj comodo nista ne pita, al zato i kad mu namestis da nesto treba da propusti, nece !!!
secam se da emule nisam mogao namestiti, pa sam reinst comodo pa je 'proradio' ...

AV inace ne koristim ... u ad-aware sam se razocarao posle zadnjih dogadjaja, pri cemu sam tada stavio avg i comodo i nema problema vec 15 dana

Net Limiter 2
Dugo sam trazio nesto sto ce samo da me obavesti ako neka instalirana aplikacija pokusava da se konektuje, odnosno 'jednosmerni' firewall. Sa svim ostalim 'dvosmernim' sam imao problema u vezi usporavanja racunara i p2p.Uostalom kome je uopste neko hack-ovao privatan komp? Plus ogranicenje brzine... idealno za p2p

@ ZoNi
da, sad nadjoh ovo

While you are formally correct that this is the last free version under the name of "Tiny", the story is that the original developers of Tiny Personal Firewall splitted from TinySoftware, and opened a new company named Kerio. The rights of the source code of Tiny Personal Firewall 2, remained with them, and the continued to develop it, but under the name "Kerio Personal Firewall 2", rather than "Tiny personal Firewall 2". Thus you may see that Kerio 2, is really the same as Tiny 2, and is still free for home on-commercial use (just as Tiny 2 was). It has a different icon, and they added an internal help, but the interface and features are the same, and so is the engine.
Kerio 2 can still be downloaded from Kerio's site. Last free version is 2.1.5 (they no longer develop version 2, version 3, has not publically released, and version 4, is written from the scratch.

ma da, ja ovaj "Tiny" koristim vec skoro 5 godina. pravi firewall. ovo ostalo je toliko "bloated" da mi se ucini da kompjuter hoce da eksplodira.
i ZA, do recimo v2.1 nije bio hrdjav firewall ...

@ bit

"кликнеш два пута на штит, појави се прозор, кликнеш на network security .......

ovaj prozor se otvori kad kliknes na stit keria 2.1.5

kpfuw4.png

gde da se klikne na "network security"?

Ovaj Kerio 2.15 je odlican. Medjutim juce .........

.......
користим керио тренутно верзију 4.xx коју сам "платио ......

?????

da li procitas post na koji odgovaras ili samo letimicno bacis pogled?

Poslednja izmena:
ma da, ja ovaj "Tiny" koristim vec skoro 5 godina. pravi firewall. ovo ostalo je toliko "bloated" da mi se ucini da kompjuter hoce da eksplodira.
i ZA, do recimo v2.1 nije bio hrdjav firewall ...
I ja sam voleo te stare ZA... Kerio 2.x sam koristio godinama (pre njega i ZA, AtGuard), a sad više nemam živaca ni da eksperimentišem, ni da podešavam. ZA 6 mi dobro radi. Probao sam Jetico i evo kako je ispalo:

http://benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=819561&postcount=39

da li procitas post na koji odgovaras ili samo letimicno bacis pogled?
mrle nemoj da sitničariš, da da sam pročitao, koristio sam verzije i 2, i 3 i 4 dalje nisam. Opcije u V3 su iste kao kod V4, pa zaključih da je i kod V2 davno sam je koristio.

Prilozi

• kerio.jpg
    kerio.jpg
    107.9 KB · Pregleda: 71
hm... zar je Kerio 3.xx uopste bio izdat???

Не знам да ли је био издат, али сам га имао на компу под том ознаком (пира*ски линкови) и радио што нешто значи, тачну ознаку сада не знам, скинуо сам га са компа негде у марту и обрисао, једино није имао ваљан кр*к.
на инсталационом .еxe је мислим писало 3.xx тако сам га и упамтио.
тренутно на овом пише 4.2.2
ако грешим грешим није зла намера.
поз

Грешка је свакако моја, радило се о верзији 4.1.3 :)

Kerio je bushan.Ali je free pa je OK.:D.Zona smara i to stoji.Outpost je TATA.
Onaj ko ne voli podesavanja u Outpostu neka instalira Look'n'stop koji nema ni 1 mgb a jednak je na rang listi sa Oupost i ZA.

a sta fali Look n Stopu ?:) Koliko se secam pre jedno par meseci su ga bas hvalili

A koliko je bezbedan Win SP2 firewall? Ja imam njega ukljucenog pored KAV 6 i za sada nisam imao bezbedonosnih problema,ali mozda nisam ni svestan da imam nezvane goste na racunaru?

Vecinu radnog dana sam na internetu,pa me zato i zanima malo vishe ova tema...

ЈА сам дуго времена користио Zone alarm и само ми је кидао живце јер је често блокирао неке значајне програме без икаквих обавјештења, спречавао покретање, приступ неких игара нету, па проблеми са downloadom и тако редом. Поготово нервира што не може да се исључи у потпуности јер му engin увијек ради у позадини. Ево баш гледам који "зид" да узмем јер горе поменути нећу никада више инсталирати јер више штети него што користи.

И да додам један симпатичан али крајње иритирајући проблем везан за zone alarm, a а то је што ми се дешавало да блокира програме који су на дозвољеној листи ако је искључен, а да би ти програми радили нпр. hamachi неопходно је да укључите дати firewall и онда покренете програм.

Мало је застарела табела на сајту, посебно за "Comodo" који је сад више него одличан и сâм сам тестирао и не пролазе га ови тестови откако је верзија 2.ххх у оптицају.
После Look'n'Stop могу рећи да је ово други програм којим сам у потпуности задовољан, нарочито што је бесплатан а и много ми је да купујем поново Look'n'Stop за други рачунар.

Vidim dosta vas prica o Zone Alarmu... A ja sam imao tj moji prijatelji veoma losa iskustva sa njim. Trosio je i po par stotina MB memorije.. Ja prosto ne mogu da verujem da to moze da radi jedan program takvog "renomea". Kod jednog od njih je bio problem malo drugaciji.. Jednostavno je pisalo da je stalno Virtual memory premala [sam ZA nije trosio mnogo MB] i racunar je radio katastrofa sporo. Sve je reseno posle uninstall-a ZA.
Tako da me zanima koliko vam trosi sam ZA a koliko ceo sistem?

Poslednja izmena:
Vidim dosta vas prica o Zone Alarmu... A ja sam imao tj moji prijatelji veoma losa iskustva sa njim. Trosio je i po par stotina MB memorije.. Ja prosto ne mogu da verujem da to moze da radi jedan program takvog "renomea". Kod jednog od njih je bio problem malo drugaciji.. Jednostavno je pisalo da je stalno Virtual memory premala [sam ZA nije trosio mnogo MB] i racunar je radio katastrofa sporo. Sve je reseno posle uninstall-a ZA.
Tako da me zanima koliko vam trosi sam ZA a koliko ceo sistem?

Eво ја сам избрисао Zone alarm што ми је ослободило више од 40 мб рама (толико је трошио када је био искључен). Ма тај програм ми је само правио невоље, а никада ништа корисно осим оног интернет locka који понекада може бити врло користан.

ZA mi trenutno trosi citavih 11mb ,) a ceo sistem 322mb (od toga samo Opera 60mb)

Хајде га избриши у потпуности и провјери колико ћеш добити рама, јер оно што ти наводиш је оно што користи један од 3 процеса ZA, а укупно сви троше читавих 40мб. Пробај па се увјери.

Хајде га избриши у потпуности и провјери колико ћеш добити рама, јер оно што ти наводиш је оно што користи један од 3 процеса ZA, а укупно сви троше читавих 40мб. Пробај па се увјери.

Heh malo sam drugacije merio....prvo sam pogledao koliko mi memorije zauzima ceo sistem sa ukljucenim ZA, a onda sam ga ugasio i bilo je 11mb manje zauzece...veruj mi imam dial up i uopste mi ne gusi niti komp niti vezu, verzija je 5.5

Ja sam imao problema tipa da je bilo zauzece 870 MB a sa uninstall-iranim ZA 160 MB..
Evo i slike, sad sam se iskopao sa threada kada mi se pojavio problem. Slika je pre uninstall-a

edit: pregledao sam stari thread i promenio vrednosti

Prilozi

• 1230mf.jpg
    1230mf.jpg
    76.5 KB · Pregleda: 102
Poslednja izmena:
jel ima neko probleme sa Comodom, da mu se iz cista mira veza zakuca, i jedino sto pomaze je restart ?

Ja nemam, sem kad pukne ptt adsl ...koristim comodo 1.2 i sem sto mi ne dozvoljava neke trece stvari, stvarno ne pusta nista harmfull sa net-a :)

Postoje ... i ovaj radi sasvim pristojno .... kad kazem trece stvari, mislim na nemogucnost da drugi racunar pustim preko ovog na net ... tu se doduse ne mogu pozvati samo na firewall, jer nesto dublje ne valja ... znam samo da sam jedno vece definisao trusted zonu u comodo-u, sestri je proradio net (prethodno sam primenjivao proceduru sa comodo foruma na 5 strana, i nije bilo rezultata, ali je bio stari OS)

znaci, to vece je imala net, sutradan upali masinu (a naravno da nista u medjuvremenu nisam ni pipnuo) i ladno ga nema ...

Ne znam koliko prethodno uninstalirani firewall-ovi imaju uticaja, ili mozda to sto su na oba racunara sp1 .... u svakom slucaju, stagod drugo da sam drzao od firewall-ova, uletali su mi temp.exe i slicni slatkisi kao od sale

Nakon probe mnogo firewall-ova digao sam ruke od svih i upalio windowsov i udri...smaraju puno neki da bi se podesili treba da procitas 10 strana, drugi i kad se podese pitaju gluposti i ne propustaju p2p itd. Ovako mi bar sve radi kako treba pa i ako mi nesto slesi win za 20 min ga opet odghostujem i cao zdravo...

Heh malo sam drugacije merio....prvo sam pogledao koliko mi memorije zauzima ceo sistem sa ukljucenim ZA, a onda sam ga ugasio i bilo je 11mb manje zauzece...veruj mi imam dial up i uopste mi ne gusi niti komp niti vezu, verzija je 5.5

A де га сада избриши и онда провјери колико си добио. ;)

Nazad
Vrh Dno