Šta je novo?

Zanimljive i smešne slike 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
giphy.gif
 
7291113b1a1f11d15151afdfc47684c3.jpg


Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk
 
Zanimljiva fotka, navodno majstor koji je ugradio elemente se spakovao unutra da bi dokazao njihov kvalitet, nosivost.
 
Dani De Vito u novom filmu,,Sam svoj Majstor,, :p
 
giphy.gif
 
Firmi.jpg

Nike na Srpski nacin. :)
 
:)
 
giphy.gif
 
@ hsv


l0MYDGA3Du1hBR4xG.gif
 
Poslednja izmena:
^^ Donji komentar mi izgleda realan, niti mudrovanje zarad mudrovanja (i samim tim što više pregleda na youtubeu i dolara), niti je marketinška kampanja proizvodjača satova (koji jelte takodje žele da zarade pare).

I really think you missed the mark here Dave, the point was specifically to eliminate a disposable battery. If the product functions exactly as advertised, it's a pretty douche move to 'debunk' it like this. They're not batterizer, gimmick or not, it functions as intended. It's a cool idea of a product. And it helps fund to further the technology to a point where it isn't as gimmicky.
 
kZUDRWh.jpg
 
^^ Donji komentar mi izgleda realan, niti mudrovanje zarad mudrovanja (i samim tim što više pregleda na youtubeu i dolara), niti je marketinška kampanja proizvodjača satova (koji jelte takodje žele da zarade pare).
Meni izgleda kao klasičan middle ground fallacy. :) Poenta je da prezentacija proizvođača sugeriše da spasavaju planetu i čovečanstvo, ne da žele da finansiraju sebe i budući proizvod koji bi to stvarno uradio, što citirani komentar izostavlja. Dave samo skreće pažnju na to šta je proizvod stvarno, da ne rešava, ni najmanje, niti jedan realan problem i potvrđuje to računom i eksperimentom, nikakvo mudrovanje. Definicija gimmicka.

ps. Ne kažem da nije kul, čak ni ne tvrdim da ne postoji baš niko ko čupa kosu što mora jednom mesečno puni svoj smart sat i jedva je čekao ovo da mu svane, ali malo su dojadile ove crowd finansirane kompanije sa spasavanjem sveta glupostima...
 
Poslednja izmena:
A koji to proizvodjač (bilo čega proizvodjač) nije "uvaljivao" ovu ili onu priču?
Dotični satovi su relativna novost pa se marketinškom pričom gadjaju hipsteri i sve druge podkategorije potrošača za koje su procenili da će prvi biti zainteresovani.
Reklamiranje je reklamiranje, od pravila biznisa niko nije poštedjen.

Priča je ta koja prodaje bilo šta.
Dave to takodje zna, zato i skakuće u svom videu jer to prodaje njegov proizvod, to jest video.

Solarni ručni satovi na primer su danas sasvim uobičajeni.
Pametni satovi o kojima je reč će jedne od narednih godina (ili u toku naredne decenije) takodje biti normalna stvar.
Na stranu to što nijednom proizvodjaču nije u interesu da proizvede pametni sat (po definiciji pametnog sata u 2016) koji će deset godina biti korišćen, to je već neka druga priča.

Poenta je da svako lovi svoju šansu za zaradom, normalna stvar.
 
Samo neko priča pošteno, bez palamuđenja, kao Dave, čiji proizvod jeste edukacija i zabava, te skakuće da bi proizveo toplotu, jer je to tačno ono što eksperiment zahteva, a njegovoj publici zabavno da gleda. A neko priča o neefikasnosti elektrana da bi na foru prodao sat.

Jedan edukuje za pare, drugi računaju na nedostatak obrazovanja, emocije i bave se obskurantizmom da bi zaradili. Mislim da je to značajna razlika. I društveni problem, mada iz tvog stava slutim da si u nekom anarhističkom, laissez faire fazonu, tako da društvene probleme ne vredi ni pominjati. :)

I čekaj, kad si rek'o:
Koncept obećava (punjenje na telesnu toplotu).

mislio si da obećava da će da proizvođač da zaradi pare? To je, manje više, rekao i Dave. Ono, radi nešto, novotarija je, nema razloga da se ne proda. Ali nema razloga ni da se ne skrene pažnja na proseravanje proizvođača.
 
Poslednja izmena:
Nema ni razloga da off-topikujemo ovde, ali ipak off-topikujemo...
Što se mog anarhističkog/laissez faire pogleda na svet tiče tu si pogodio u centar, otprilike isto kao kada bi neko drugi iz gornje slike zaključio da sam Zvezdaš (ili da sam pedofil, ljubitelj ili neprijatelj hokeja ili nešto peto) :)
Online sam još minimum pola sata, svrati u inbox ako želiš da divanimo.
 
Nisam zaključio ništa, rek'o sam da slutim. Svako za sebe, juri pare i pazi se prevare...

Setio sam se sad da smo i ranije imali neke razmene na forumu i da nisu imale puno smisla, ni javno ni privatno, a neće ni ova, po svemu sudeći, tako da ok, ne moramo da nastavljamo.
 
14063722_1492743334084910_7508043867571419518_n.jpg
 
Odličan je Dejv, ali malo je naporan kad krene da žvaće neki projekat koji mu se ne sviđa
To jeste vala! :d Al' ovde se baš trudio, grešan, sto puta je ponovio da će da radi. Mada ne znam što smo zapeli oko njega, njegov nastup i motivi su nebitni, samo sadržaj, tj. brojevi su bitni.
 
xT1XGQHjEkRdsggVXi.gif
 
Oplakah...

Zagor.jpg
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno