Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Imam INTERNET 50 paket potpisan u oktobru 2023 i gde sam dobio modem 4g za dinar .. imam i fiskalni racun ... vidim da paket poskupljuje za 200 din tj. sa 1049 na 1249 ( sa eracunom na 1149).
Da li prilikom raskida usled povecanje cena MORAM DA VRATIM MODEM ?
 
Moze li moj broj moze, a koristim fizicku sim karticu u telefonu, da bude i na esim koju bi koristio sat?
 
Не може, наши оператери не дозвољавају клонирање картица.
 
… kao što je neko rekao, uvek se prvo potroši najstariji, preneti net… i naravno da kod kuće i poslu ne koristim 4G, tj. nema potrebe… ne da vodim računa o tome, nego je normalno da sam na wifiu u zoni pokrivenosti… poenta je da sam sa 1300dinara i 1GB Morave, progledao na paketu od oko 900 dinara i neta više nego mi treba… a, ne razmišljam kad i koliko trošim… GO data je većini korisnika savršen paket… plus, Yettel petak… nikad nisam dobio ništa materijalno, ali 1GB - 10GB isto utiče na ukupnu mesečnu potrošnju..
 
Juče ujutru je izvršen prenos iz A1 postpaid u Yettel prepaid.
Kada mogu da očekujem ponudu za 50% u aplikaciji?
Hvala
 
i naravno da kod kuće i poslu ne koristim 4G, tj. nema potrebe… ne da vodim računa o tome, nego je normalno da sam na wifiu u zoni pokrivenosti…
Zasto je normalno biti na Wi Fi u zoni pokrivenosti ako bi svakog meseca ulazio sa 100-150gb neta, i stavis mobilni internet i svakog momenta imas brzi internen.Bukvalno ne pamtim kad sam koristio wi fi osim za konekciju You Tuba na tel sa TVom..
 
… od kad postoji wifi, ja zaista o tome ne razmišljam… :) ako iz nekog razloga wifi nije dostupan, prekid neta ili sl, tada se prebacim… čak sam i EON box gledao preko 4g kad je moralo… i bilo je doboljno neta na kraju meseca… u mom slučaju, previše… na mojoj lokaciji 4G Yettela ide na 100Mbps, a optika koju koristim i brže…
 
Poslednja izmena:
Zasto je normalno biti na Wi Fi u zoni pokrivenosti ako bi svakog meseca ulazio sa 100-150gb neta, i stavis mobilni internet i svakog momenta imas brzi internen.Bukvalno ne pamtim kad sam koristio wi fi osim za konekciju You Tuba na tel sa TVom..
Gde god imam wifi, imam drastično bolje brzine nego na 4g (400-800mbps), i baterija se manje troši na wifi nego na 4g. Za mene je poenta u komforu, uvek uključen 4g, wifi, bluetooth itd. Kad se zakači na wifi, zakačio se, kad nema wifi, 4g radi kako radi. Ne uključujem/isključujem ništa, ne razmišljam.
 
I ja sam tako ranije pa sam u zadnje vreme počeo da razmišljam i da gasim wifi kad izlazim napolje (kad se setim).
Dešavalo mi se da se nakači na neki open wifi recimo kad prolazim pored kladionice, a taj wifi signal je jako loš/spor, odjednom vidim ne mogu ništa da otvorim i jako loše radi net, onda ukapiram da sam na wifi i da je signal ono pola crtice🤣
Kum mi je u Americi i često pričamo Viberom dok šetam, isto tako mi se mob kačio na razne mreže usput i gubila se veza dok nisam počeo da isključujem wifi.
 
Meni se telefon ne kači na nepoznate mreže nikad, ne znam da li je tako kod svih? Inače imam zapamćene mreže ali se nikada i ne kačim na otvorene mreže, kačim se kod kuće, na poslu, kod prijatelja/rodbine/kumova, tamo gde znam da je net ok. Ako se nekad zakačim pa vidim da ne valja, zaboravim tu mrežu i više se ne kačim na njih.
 
Kada je wi-fi uključen telefon uvek ima tendenciju da se spoji na neku već poznatu mrežu na kojoj je bio ranije zakačen i zapamtio je ili na neku otvorenu mrežu bez šifre koja je u blizini, bar je tako kod mene.
 
Pa upravo to, pozaboravljaj te loše mreže i nemaš problema. Ostaviš ih 5-10 za koje znaš da su ok, i nikad ne gasiš wifi i sve radi kako treba.
 
Imam INTERNET 50 paket potpisan u oktobru 2023 i gde sam dobio modem 4g za dinar .. imam i fiskalni racun ... vidim da paket poskupljuje za 200 din tj. sa 1049 na 1249 ( sa eracunom na 1149).
Da li prilikom raskida usled povecanje cena MORAM DA VRATIM MODEM ?
Ne moras da vratis modem, modem je placen.
 
Захтев се подноси у пословници...
Hvala! Resio sam sinoc zahtev i danas su me zvali za 50% promociju uz potvrdu preko SMS. Total 20 mi je skroz OK jer trosim oko 10-12 GB mesecno sto mi je i operater potvrdio kad je nudio Total 20 tarifu.
 
Dobio od tela za vansudsko danas dopis sledece sadrzine iz priloga.
 

Prilozi

  • Screenshot_20240220-184540~2.png
    Screenshot_20240220-184540~2.png
    92.2 KB · Pregleda: 127
Meni danas nudili Total Data za 1800 SMSom... Frka izgleda.
 
Toliko placam zadnjih godinu ipo, sa dve gige roaminga.
 
Ja sam tek potpisao Total 10 za 1200, sve preko toga mi je totalno suvišno. I ovo ne potrošim.
 
Roming je odlican za te pare. Gigabajt je 900 din, a ovako za jos 600 imas 2
 
Meni danas nudili Total Data za 1800 SMSom... Frka izgleda.
Opa! Pošto mi na četiri različita upita kroz razne kanale komunikacije nisu dozvolili da nastavim sa 50% za Total, odlučio sam da ih uskoro napustim. Kad bude usledio taj poslednji "samo reci šta hoćeš" poziv da ih oduvam, da kažem hoću 70% popusta, jer najmanje 20% za moje angažovanje i potrošeno vreme da mi odobrite popust. Sad vidim možda i prihvate... :ROFLMAO:
 
Yettel post paid Go Data po 950 din, da li je bolje ili losije resenje od A1 Mocni plan od 900 din? Da li postoji neka skrivena stvar koja bi mogla da bude bitna za odlucivanje?
 
Trenutno plaćaš 50% cene za Total Data+ (UO bez telefona): 4.549 - 50% - 50 dinarčića za e-račun = 2.224,5. Nova cena za taj paket će biti 4.999, pošto *Promocije i popusti na aktivnim ugovorima ostaju da važe, tvoj novi račun biti: 4.999 - 50% - 100 din. za e-račun = 2.399,5.


Zbunjen sam, ako može pomoć. Sinoć sam preko telefona u razgovoru sa operateom (jer sam hteo da napustim yettel) izabrao Go data sa 50% popusta na mesečni račun, i da mi račun stiže preko smsa, ne poštom. Operaterka kaže da je to 950 dinara mesečno.
Ok, na ugovoru piše da je mesečna pretplata na Go Data 1849 dinara. 50% od 1849 je 925, jel? :D
A onda mi drugi operater preko telefona i fejsbuka kaže da će moj mesečni račun od marta iznositi 875 dinara, ne 950. Ništa ne razumem.

Odem na yettel aplkaciju, kliknem na trenutno stanje i u objašnjenju trenutnog iznosa, pošto smo još u februaru, stoji ''Mesečna pretplata za tarifni paket 1.141 rsd''. What?
Jeste li imali kakvih neprijatnih iznenađenja sa tim Go Data 50% popustom? Vidim da Yettel masovno gubi korisnike.
Zaboravio sam da dodam, da li u Yettel aplikaciji od marta da očekujem negde tu cifru sniženog računa (950 ili koliko iznosi) ili ne? Tamo gde je stavka trenutnog stanja? Sve se tripujem da će mi iskočiti pun iznos. :D
 
Poslednja izmena:
Yettel post paid Go Data po 950 din, da li je bolje ili losije resenje od A1 Mocni plan od 900 din? Da li postoji neka skrivena stvar koja bi mogla da bude bitna za odlucivanje?
Moćni planGo Data
Ugovorna obaveza✔️
Internet za aplikacije za društvene mreže✔️
Minuti u paketu😊 (500 minuta)😭 (300 minuta)
Internet u paketu😭 (9 GB)😊 (15 GB)
Nepotrošeni saobraćaj se prenosi u naredni mesec😭 (NE)😊 (tri meseca unazad)
Internet za Zapadni Balkan😭 (uz tarfini dodatak)😊 (6.5 GB u paketu)

Ja bih izabrao Go Data pošto društvene mreže slabo koristim, i internet i minuti se prenose tri meseca unazad pa se to lepo nagomila.

@Neosus Ne bih se brinuo oko toga. To ti je naizgled nasumična cifra samo prvi mesec, jer nisi od početka meseca krenuo da koristiš taj paket. U februaru je zvanična cena 875 dinara (jer je popust 50 dinara uz aktivan e-račun). Počev od 1. marta plaćaćeš 950 dinara mesečno (jer je popust 100 dinara uz aktivan e-račun), svaki mesec. Meni obično u aplikaciji stoji iznos računa bez primenjenog umanjenja za e-račun, ali se ono vidi kad se ispostavi račun.
 
E, hvala ti! Tako je, u aplikaciji mi je trenutni račun drugačiji jer sam pri kraju meseca promenio paket, ali verujem da će kao i ranije tu da stoji tih 950 dinara.
Neprijatno sam se iznenadio koliko ima nekih skrivenih stavki i informacija, čovek se lako zbuni sa Yettel i A1. A mnogo toga na sajtu nije transparentno da bih sam proverio i shvatio.
 
Hvala @Alleksa. To osnovno znam. Za prenosenje saobracaja je korisna informacija koju si podelio. Vise sam brinuo o nekim troskovima uspostave poziva, nacinu tarifiranja minuta tj zaokruzivanju, i slicno. Meni A1 ponuda deluje bolje ali eto imam jos dan da odustanem od prelaska ako bih saznao nesto bitno.
 
Nazad
Vrh Dno