Šta je novo?

Xiaomi Smart Air Fryer

Могу да те намучим да сликаш четку?
 
Našao sam je u emezeti. Ipak, pogledaj ako kupuješ neku, da je cela iz jednog dela jer ovaj gornji je jednostavno otpao posle nekog vremena svakodnevne upotrebe.

cetka.jpeg
 
Ja ga prvo isperem vrelom vodom da se skine što više masti, a onda mekanim sunđerom bez pritiskanja. Zasad nema ni ogrebotinice. Unutrašnjost uglavnom prebrišem mekanom pamučnom krpom ili papirnim ubrusom, dosad je jedva i bilo masno, uglavnom sve ostane u posudi.
 
Vrela voda i malo ova cetka, odlicna kombinacija, ulazi gde sundjer ne moze.

1710422561960.png
 
Poslednja izmena:
Ja izbegavam cetke i bilo sta abrazivno. Taj teflon je poprilicno dobar i sve lako spada. Kao sto rece @Roy Fokker toplom vodom se spere masnoca, a mekanim delom sundjera ostatak. Za zicanu resetku koristim grubi deo sundjera ako se nesto zalepi.
 
Tako je, rešetka može abrazivom, ona se više i zaprlja.
 
Dimljena ili sirova?
 
Jel neko probao ćevape? Koji setup koristiti za njih?
Jesam ja baš juče, moje iskustvo je - rešetka, 10 minuta dosta, na 200C, ali par minuta više i baš onako porumene. Ukus odličan, sočni, bez mane.
 
Meni je lidlov silver crest odličan. Jedino što je 2 150w i mnogo je jak. Nema zaštitu za grejač i ako se peče na mnogo visokoj t masnoća iz hrane prska na grejač i celu kuću zadimi. Skoro sve pečem na 150c što je kao 200c na onom mi od 3.2l. I mora da se oriba oko grejača kad se to desi. Ali zato može da se smanjuje i povećava t i vreme tokom pečenja i što ne mora da se podešava podsetnik za okretanje hrane.
 
Uf nisam znao to za grijač, ja Xiaomija samo blago prebrišem iznutra, nikad nije moralo više od toga, baš se ne prlja značajno ništa sem posude.
 
Zato što ima rešetku ispod grejača koja i služi da ništa ne prska na grejač. A neki nemaju. Jesu dosta jači ali to mnogo ne vredi ako masnoća prska gore. Ne znam kakvi su ninja i instant pošto i oni imaju otvorene grejače.
 
Jel neko probao ćevape? Koji setup koristiti za njih?
Jesam ja baš juče, moje iskustvo je - rešetka, 10 minuta dosta, na 200C, ali par minuta više i baš onako porumene. Ukus odličan, sočni, bez mane.
Samo da dodam da dosta zavisi i od toga koliko su debeli i masni. Ja sam u početku išao sa 10 minuta na 200 stepeni , u strahu da ne ostanu nepečeni, ali je to bilo previše i gubili su ukus i sočnost. Sad ih spremam 8 minuta na 200 stepeni i mnogo su bolji.
 
U suštini 10 minuta prva tura je najbolje da se testira, onda +/-2 po želji.
 
Da li je neko isprobao Hyundai air fryer HY-415A, ima ga u Maxi-ju za 6K?
 
Pohovana piletina na "suvo", odličan ukus, hrskavo kao bauštelska čarapa.


1000013643.jpg

1000013645.jpg
 
Rešetka nema nožice, a leži na vrhu tray-a, oko 3cm udaljena od dna traya. Nisam još pokuša na pečem ništa u 2 reda. Svakako je poprilično široka fioka.
Meni je to jedina zamerka🙄
Ne vidim razliku ako npr stavim dva reda cevapa jedan na drugi ili taj drugi "odvojim" resetkom.
Inace sam oduševljena...imam ga mesec dana,eksperimentisem ne gasim ga 😁
Da li ima da se kupi resetka sa nozicama za taj xiaomi od 6.5l?
 
Xiaomi Air Fryer Pro 4L je 9000 na Xiaomi Fan Festivalu.
 
Nazad
Vrh Dno