Šta je novo?

Xiaomi Smart Air Fryer

@milos88nbg Ja recimo ne tučem čekićem, pečem 24 minuta, s dva okretanja, na 190 stepeni. Super se ispeče i bude hrskava kožica.

@lurkerr Pošto smo u iznajmljenom stanu s jeftinom kuhinjom, ja stavim keramičku pločicu ispod 3.5L, i napravim razmak okolo. Ostala mi je neka stvar od plastike jednom iza, i bila se usijala, skoro da krene da se topi. Realno treba paziti, nije bez veze preporuka 30cm, posebno ako se duže sprema (više tura po 20+ minuta).
 
Ja pileće meso raskostim, uvaljam u začine: so, biber, mlevena crvena paprika, beli luk u prahu ili svež... Preko maslinovo ulje i limunov sok. Prenoći u frižideru i spremam par dana po potrebi. Pošto je začinjena i ima limuna može da stoji u frižideru. 170c 16 min. Ali s obzirom da je ova friteza iz lidla mnogo jača od mi friteze od 3,5l verovatno da se temperatura za mi air fryer može povećati i produžiti vreme pečenja. Drugi Recep je da iseckam pileće belo na kockice, posolim, isto 16min na 170c s tim što posle 5-6 minuta dodam slaninu a 5 minuta pred kraj iseckan hleb na kockice koji prethodno isprskam maslinovim uljem i belim likom u prahu. To izručim na zelenu salatu i prelijem dressing za cezar salatu odozgo. To su mi neki iskombinovani recepti po mojoj želji koji su ispali odlični. Hleb sa belim lukom u prahu i maslinovim uljem toliko ispadne dobar da može sam da se jede. Liči na brusketi grickalice. P.S Ne tučem ništa od piletine čekićem jer mi se tanki delovi sasuše i budu tvrdi dok debeli ispadnu super sočni.
 


Nova zvezda našeg neba
All in one
 
Uzeo i ja neki air fryer od 5.5l ali sam malo razocaran, da li i vi sve ato spremate stavljate samo u jednom redu? Konkretno sam spremao krompir (domaci) i stavio oko 0.5kg, krompir koji ne bio na vrhu se ispekao, krompir ispod nista, ziv totalno, morao sam da mesam 5 puta da bih sve ispekao i krompir je na kraju bio suv. Spremao piletinu, tacnije belo meso i ispalo je dobro ali samo dok spremam samo u jednom sloju. Onda se pitam koja poenta 5.5l ako mora sve jednoslojno da se redja da bi se ispeklo. Je l i vi morate tako ili je moj airfryer krs?
U pitanju je ovaj model
 
Možeš do pola da napakujes krompir ali moraš da drmaš i mešaš više puta da se sve lepo ispeče. Isto i za meso treba da ga okreneš na pola pečenja.. Jedino u cosori dual blaze fritezi navodno se ne okreće jer ima grejač i gore i dole.
 
Pa koja je onda poenta zapremine od 5l kad ne mozes da napunis. Krompir je jako tesko izmesati a da se ne raspadne i ne izlomi
 
Da li opcija air fry u rerni funkcionise po istom principu kao i air fryeri, odnosno da li ce hrana ispasti ista?
 
Slično je ali je drugačije strujanje vazduha i veća zapremina. Trebalo bi da ne najveća razlika neuporedivo manja potrošnja energije i brže vrijeme spremanja.
 
Pa koja je onda poenta zapremine od 5l kad ne mozes da napunis. Krompir je jako tesko izmesati a da se ne raspadne i ne izlomi
I u 3,5l stane duplo manje nego u 5l zato je po meni 5l za dvoje. Ne može se napuniti hranom cela korpa kao u reklami. Samo drmaj krompir dobro a pred kraj, kad je već porumeneo i postao hrskav, možeš malo Izmešati ako eventualno vidiš da je negde ostao živkast, da te komade ostaviš otvorene da ih sredi grejač odozgo. Ma može sve samo treba da uđeš u štos. Ali ne možeš da ga ostaviš sam da radi sve. To možda može ovaj sa 2 grejača ali je pitanje kako bi i on sredio npr punu korpu pomfrita da se ne protrese uopšte. Čini mi se da tefal ili Philips imaju air fryer koji sam meša.
 
Ja sam danas u 3.5L ispekao pola kila Frikomovog smrznutog pomfrita, oko 20 minuta na 200, dvaput sam malo istumbao, odlično se ispržio. Ništa posebno nisam radio, samo posolio na kraju.
 
Da li je neko imao priliku da koristi i model 3.5L i model pro 4L da moze da uporedi? Najvise me interesuje posuda jer kod manjeg modela ima vertikalne proreze a kod veceg nema. Ne znam da li to utice na cirkulaciju vazduha, mada ne bi smelo da na pro modelu ona bude losija.
 
Nakon par dana korišćenja sam prilagodio debljinu pilećeg mesa i pomfrita i primenio što je i napisano u temi i prezadovoljan sam sa Mi Smart Air fryer 3.5l. I ukus i mekoća hrane, hrskavost spolja. Vredi. Da sam bio upućen pre kupovine, gledao bih modele koji sami mešaju ili imaju više grejača da ne otvaram i ne tresem povrće ili prevrćem meso na svakih desetak minuta.
 
Sve je stvar toga šta je dostupno kod nas i koliko si spreman da izdvojiš para. Za 50tak evra za koliko se može uzeti 3.5L stvarno nema konkurenciju.
 
Odlicna masinica je xioami meni ne smeta ni to sto treba da ga okrecem nije da je neka muka vise mi smeta nesto manji kapacitet nego sto mi realno treba ali boze moj stto rece kolega za te pare, vrhunska kupovina! :)
 
Ja sam iskoristio vaučer od 2000 na ovu cijenu s popustom na Ananasu.
 
Pitah nedavno ovde gore da li ima neko Medion fritezu od 5L. Prodaje je Ananas izmedju ostalog.
Uzeh je na kraju. Prva friteza tako da nemam iskustva. Za sad pecena ala KFC piletina (korn fleks umesto brasna) i pomfrit.
Piletina je ispala extra. Pomfrit malo suv, tj. isti kao i pomfrit iz obicne rerne.
Pomfrit prefabrikovani direkt iz zamrzivaca. Default program 20min 200c.
Mozda bi moglo i malo krace.


Sama friteza nista narucito. Ima 6-7 programa i rucni mod. Ima puzu.
Prilicno velika. Ono sto su se zalili na netu dosta njih mogu i ja da potvrdim. Dosta bangljavo resnje ubacivanja i izbacivanja posude iz friteze. Od samog starta zapinje plastika na dnu.
Mogao bi resim verovatno malo smirglanjem ivica.

U sutini posto je kupljena sa kuponom mogu da kazem da sam zadovoljan :)
Poručio sam je juče, čekam da stigne.
Nadam se da si zadovoljan?
 
Zapinje i meni plastika na Xiaomi 3.5L, izgleda da je svima boljka.
 
Meni nista ne zapinje
 
Zapinje i meni plastika na Xiaomi 3.5L, izgleda da je svima boljka.
Meni je dok je bila nova, sada ne toliko ili uopste. Sta je stvar, mislim da tu ne zapinje plastika i da to nije greskom, vec tako treba. To je tip secure sistema zatvaranja, bez potrebe za nekim komplikovanim sklopovima i pomerajucim delovima.
Mozda se malo razradila od koriscenja, ali stvar koja je bitnija je da udjes u fazon s tim, malo se naviknes, malo bolje fixiras fritezu, pa se cini da i zatvaranje ide lakse i kako treba...
Kombinacija te tri stvari mislim da je glavni razlog,
 
Koji tool koristite za vađenje metalne police sa rešetkama? Opekao sam se do sada 15 puta.
 
Je li probao neko da pravi ćevape ili možda pljeskavice u ovom čudu?
Rado bih probao a ne bih baš da eksperimentišem na slepo.
 
Pepco, 150 dinara.
 
6.5L na popustu za 13,990 u četvrtak, na Mi Srbija.
 
Uzeo sam 4L model i imam dva pitanja.

Gde mogu uzeti perforirane posudice od pek papira?
Kod Kineza imaju iste one kao na Aliju, samo što su kod nas 400 dinara 50 komada.

Jel prodaju posudu zasebno tj. jel se može zameniti ako se oguli teflon od korišćenja.

Posudice koristim da ne bi morao često da čistim, ali je problematično jer ne struji vazduh odozdo.

Iz mog iskustva piletinu sprema odlično, povrće ne baš.
 
Nazad
Vrh Dno