Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Pretpostavio sam,nikao da pohvatam te oznake. Nista sad ce malo istrazimo pa da roknem neki normalni rom ;)

Послато са Redmi Note 4X
 
Јесте све конфузно и набацано...Хаос...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
 
573b9f164336ad3b140c8562d7facc94.jpg

3ef5c461c82ee4c35afe1cee3be0e643.jpg

5e26edc943acfe29ed76a76650a42039.jpg

Trajanje baterije posle prvog punjenja. Danas sam ga bas maltretirao na poslu,u vecini slucaj je bio na 3g,ono malo vremena na wifi primetio sam da bolje hvata signal nego prethodni LeEco x620. Primetio sam takodje i da je 3g signal mnogo bolji,imao sam problem da dosta varira i na RN3 i na LeEco e sad da li je to do mtk ne znam,ovo mi je prvi sa Sd soc-om. Takodje i mnogo fluidnije radi,pogotovo sto je jos ovaj neki vendor rom. Jedina mana za sad mi je malo slabiji zvucnik,pojacam ga na najjace ali opet nije to to,za razliku od zvuka u slusalici koji je po meni sasvim zadovoljvajuci i nema nikakvog suma ili krcanja. I dt2w radi extra,dva klika i pali ekran bez problema,to mi je bas trebalo da ne moram stalno da ga uzimam ako hocu nesto da pogledam. Sto se tice ekrana i izrade to vec znate,stvarno je vrh.To je to na prvu loptu,nisam bas neki strucnjak za pisanje ovih izvestaja... Sad ide ubacivanje nekog krstenog roma,mada i ovaj lepo i fluidno radi.

Послато са Redmi Note 4X
 
Impresivan sot, s obzirom na to da je bio na 3g sve vreme i pod heavy usage. Stv extra fon, pogotovo sad kad je izasla global verzija.

Sent from my m2 note using Tapatalk
 
Jel postoji neka aplikacija za Snapdragon kao sto je mtk engineering za mtk,da nesto proverim?

Послато са Redmi Note 4X
 
Ne..

Možeš li da instaliraš csr 2 i da odvozas koju trku ? Na x20 je neigrivo zbog mali t880 optimizacije koja je užas

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
 
@machak99

Probaj sa * # * # 6484 # * # * , mozda tu nadjes to sto ti treba :)

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
 
Hvala Kide,probacu kad dodjem kuci takodje i probacu tu igricu @fkloznica...

Послато са Redmi Note 4X
 
@fkloznica
Nisam neki expert za igrice,igram samo Candy maniu,instalirao sam csr2 i odvozao jedno pola sata i mogu ti reci da nisam primetio neki lag ili trzavice,sasvim lepo se ponasa.
@Kidence nisam uspeo preko ovog koda da pronadjem to sto trazim,a to su podrzane frekvencije,na kutiji ne pise,video sam preko neta koje su ali sam hteo da proverim zvanicno jer definitivno je do SD-a,na brdu iznad mog grada nisam imao 3g na mtk verzijama (rn3 i LeEco) a na ovom imam...
P.S. mnogo mi se svidja ova kombinacija fp i dt2w,extra stvar ;)

Послато са Redmi Note 4X
 
Ako je slabiji signal, onda je do telefona. Svaki od tih radi na 900 i 2100MHz.
 
Hvala. Na sintetckim testovima t880 gpu je satro bolji od tog adreno 506 ali u praksi je lesh :)
Nista cekam ili taj note 4 sa lte800 da se pojavi ovde ili note 5 sa s652 ili s660 :)
 
Poslednja izmena:
Vidim da baratate sa tim lte oznakama, Note 4 (i ovaj 4x) hvataju naš 4g normalno? Konkretno na Vip mislim.
 
Mts da ,telenor uglavnom ne ,a vip oko 70% da.
Za sada niko nema model redmi Note4/4x koji podrzava lte800 ,ni kod ruja nije jos dosao ,dreami sa alija ih tek shipovao.. Videcemo
 
A koji softver ide na taj RN4X sa band 20? Modem od obicnog ne odgovara...Zanimljivo da sam nasao i Redmi 4x sa 435 kod kineza, a zvanicno ni rec o njemu... Nisam bas uveren u to sto pisu zutaci...

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
 
Pa koji ide u redmi note 3 SE ?
Ne znam videcemo kada ga ruje dobiju.

Taj sa s435 je fazon predstavljen istog dana kada i 5c :)
Xiaomi..
 
Pa imas drugi rom na MIUI sajtu za Special edition, nije isti rom kao za obican RN3 pro...
Tesko ce to doci do nas, znas kako je tesko to nabaviti...jos pogotovo u nekoj normalnoj boji...

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
 
Kao što rekoh nekoliko puta, Telenor 4G u gradovima uglavnom šljaka savršeno na Note-ovima bez LTE800. Baš sam bio u BG juče i koristio normalno, isto tako u NS skoro svuda po gradu, tako da "Telenor uglavnom ne" ne pije vodu, bar u većini situacija u kojima sam se našao.
 
Мтс нема проблема ради екстра, наравно где има сигнала...
 
Zato što mts koristi samo LTE 1800 :)

@vladof
Daj neki mini review :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Stvrano daj neki review @vladof, nekako najvise volim procitati od tebe i @opusteno i tako neka uporedjivanja i to. :)
 
Нешто не волим да паметујем али ево...
Дефинитивно нисам веровао у телефон од 180 еура, кад се само сетим да сам давао по 500 е за телефон смучи ми се...
Немој да жалите за снапдрагонима, ови МТК раде брутално брзо, игре не играм па немам појма како се ту понаша...
Телефон је екстра брз, кад кажем брз мислим на нексус брз. Са миуијем ради као ванила на 5х рецимо, замисли неки аосп на овом хардверу...
Екран одличан, боје освежавајуће и мало напуцане, нема жутила бело је бело, пријатан екран, дијагонала таман ни мање ни више.Мало је лењ амбиент сензор ...
Батерија...хахаха...'ладно 7-8 сот-а, без проблема не носим пуњаче и каблове по џеповима, 5х максимално 3 сата са све говернорима кернелима ромовима и слично .
МТК цурка по мало али није ни битно јер има батерију па може и да цурка, 5х је цуркао а батерија никаква, још и СД процес...
Телефон је направљен као ТЕНК ко год да узме да погледа телефон пита јел ово нека Нокија
 
Jedinu zamerku koju sam ja imao je ta da je baterija curila ko blesava i to sa fixom..Mtk verzija..Osvetljenje na displeju je sa donje strane probijalo malo mada sam ja mozda usamljen slucaj?Svakako za te pare je brutalan..


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Снрдљиви тапаталк...обрисао ми још пола "ријвуа"...ЈАО, НАЈГОРА АПЛИКАЦИЈА ПОСЛЕ ФЕЈЗБУКА!!!
ништа не шкрипи, крцка,улиба, прегиба једино се чује камерица да звецка али то је ок и на некс 5 је звецкала, кад сам код камере иста је лоша, после камере на некс 5х очајна је, оптика тј. сензор је квалитетан, јако брз (бурст мод направи 20 слика за 3-4 секунде), прави га сони (мада су и они постали ђубре од компаније) али изгледа да је драјвер лош, боје су испране, зрнасте (на лошијем светлу очајне) по дану аутдор и личе на нешто, пренаглашено је изоштравање и пеглање (аксиом за кинеске произвођаче) фотографије изгледају као да су сликане на телефонима од пре 4-5 година, такав је и видео...Ко жели да се слика у полумраку :p за ову или ону намену нека заборави или да изађе на терасу да се услика...Фотографије некада буду екстра квалитетне и лепе/допадљиве, а некада као да су сликане кроз најлон кесу (није ми МАСАН сензор).
Пријем сигнала је одличан, вифи чак и бољи од нексуса 5х (хвата више мрежа) да ли нексус показује мреже које имају смисла и чија је јачина довољна за конекцију немам појма али шоми "вата" врх, ЛТЕ ради као лутка на лелекому (некада се исплати бити застарео :) ), ГПС одличан не толико брз "лок" као на нексусу 5х (3-4 секунде дуже) не губи сигнал (сигик) и прецизан је (добијао сам грешку мању од 2м што је феноменално)
Звук у слушалици је онако...мало пластичан и пискав, али гласан и разумљив (утишајте звук у слушалици), звучњак је гласан и разумљив ко хоће дискотеку од телефона нек купи БТ звучник, или нека пита оне роме што купе картон они стално иду улицом и слушају музику са телефона "до даске" шта да купе..
Софтвер ме највише бринуо искрено, на ванили сам одавно од самсунг нексуса (!) иако сам МИЈУИ користио на С2 (брутална махина) тада је то била права кинештина збрка и миш-маш свега и свачега, тоне буг-ова...МИУИ 8 изгледа одлично иако сам гадљив на ајфонлике скинове овде уз НОВА ланчер све изгледа много боље (ја сам онај тип што уђе у апп дравер и изађе :smash:) ниво кустомизације је брука, тако да се елиминише потреба да на чисту и брзу ванилу морам да радим рут и трпам 20 апликација да би било онако како ја хоћу! Никакви кспозед модули ово оно ми нису потребни БУКВАЛНО, једино што нема неки ад блокатор и што ми нису дозволили да бришем/дисејблујем гугл апликације (сад су ми привалили још и ДУО :vomit:) али постоји начин и без рут-а , та два разлога су ми највећа, због чега и радим рут, иначе.
МТК верзија никако ако хоћете да флешујете и буџите, јер нема НИШТА пар ромова (модификовани фабрички), ја сам се лично сморио од флеша...Е да СЛОТ ЗА СД КАРТИЦУ замислите мене са 16 ГБ цео живот на 90ГБ моментално (64+32) имам све у телефону :type: , клауд је још увек у ПРЕ АЛФА стању у Сербији јер немамо мреже, немамо ФЛЕТ пакете, немамо поверења...Доста простора је МАСТХЕВ!
Ето...од ћирилице ће да Вас боли мозак али ако мало гимнастике :d
 
Poslednja izmena:
Lepo lepo :) nešto slično bih i ja napisao da me nije mrzelo :)

Veliki smor što većina Google apk ne može da se disejbluje ,fazon Google mape su mi ubijale bateriju u pozadini ,jedva ih nekako smiri.

Rekli su šatro da će na 8.2 to moći da se briše a ako ne bude moglo čim dođe miui 8.2 pada root I brisanje svih đubre apk :)
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Koliko drzi baterija kada se tel malo koristi? Moze li 2 dana da izdrzi?
Kakva je reprodukcija full hd videa, pretpostavljam da tu nema problema?
 
Ubacite dev rom i nema curenja bat... :)

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
 
Цурење батерије није драстично...за ноћ падне неких 7-8%, то је ок....
 
Koliko ja sam ja video, na GS curi dosta preko dana...Dok na Dev se mnogo bolje ponasa.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno