Šta je novo?

Xiaomi Redmi 3

Hvala puno. Probacu nesto od ovih varijanti sigurno, cim dobijem malo vremena.
Ako negde zakocim javljam se. :)
 
Masamunea kakva je kamera u odnosu na miui i jel ima nekih bagova velikih da si primetio?

M2 Note

Stavio i ja CM. Utisci su da tel malo brze radi i evo sada dok listam forum osetim da se malo vise greje nego na MIUI. Kamera je po meni losija kada je osvetljenje slabije. Eo jos jedna meni rekordna slicica sa MIUI. Screenshot_2016-07-10-23-53-34_com.miui.securitycenter.png
Videcemo SOT sa CM za koji dan.
 
Bice manji, miui ima agresivniji cpu throttling i ubija vecinu stvari u pozadini, na cm se u pozadini vrti ono sto ti namestis. Al generalno po meni puno bolji rom.
 
U svakom slucaju ja sam izvukao ceo dan na bat bez punjenja i lepo radi tel. Ima da se podesi battery saver,Balanced i performance pa videcemo sta kako za sada je na performance.
 
Ja stalno drzim na balanced, za nijansu je hladniji nego na performance.
 
Da li iko zna odgovor na pitanje, da li sve ovde napisano važi i za pro verziju? Mislim i na linkove, procedure i romove? Na linku koji stalno dajete za download dev roma npr., nema ni pomena o r3 pro. Ovi kinezi bre, sve nesto nedoreceno. Na korak sam od odustajanja od kupovine krastavac....
Edit: Sad sam na xda iskopao da je za pro verziju totalno druga priča, ali i dalje je sve to tako ofrlje napisano i neprovereno. Ispada da je bolja opcija običan r3, zarad spasa živaca.
Usput, je l' sumnjiva ova cena u oglasima na mob. svetu, 135€?
 
Poslednja izmena:
Redmi 3 pro ima isto kodno ime kao i redmi 3, al kao sto si i sam video u praksi to sve ne funkcioniše kako bi trebalo. 135e je bas jeftino, jedino da licno preuzmes i dobro proveris uredjaj.
 
Heh, još kad bih znao šta treba da se proveri[emoji1]
 
Jel to nov uredjaj ili polovan? Ako je polovan vidis dal sve radi, a ako je nov nemas sta da proveravas. Eventualno vidis dal je kopija (ubacis aida64 i vidis specifikaciju) ako ti izrada deluje losije.
 
Da li je ovo OK postupak azuriranja softvera na Redmi 3? I da li je odgovarajuci softver koji sam downloadovao ovom koji imam u telefonu?

Moja trenutna verzija je:


Otvorim Updater, pa idem na Choose update package, navedem na folder sa zip fajlom xiaomi.eu_multi_ido_V7.3.1.0.LHPCNDD_v7-5.1.zip koji sam predhodno skinuo sa donjeg linka.

https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=54760
 
Ti na telefonu imas zvanican(official) software, a hoces da ubacis custom ROM Xiaomi.eu...(preradjeni rom). Ne moze to tako, moras da otkljucas bootloader, ubacis twrp(custom recovery)i onda tek ubacis taj Xiaomi.eu rom preko twrp...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
 
Malo je ovo sumnjivo, nista nije instalirano, nema putanje do njih i sve ih je pronasao clean master. Kod mene na mi4c se nikad ovako nesto nije desavalo, a na njemu je vec 8-9 meseci uvek zadnji dev miui. Takodje ni na redmi 3 dok sam koristio miui nikad nista sam nije skinuo. Instaliraj sd maid pa uradi sken.
 
Imas na kp neke providne za 400dinara, medjutim bolje je da uzmes nillkin sa alia. 6.5 evra, daleko kvalitetnije.
 
Koja je njihova vidljiva prednost u odnosu na ove jeftine? Jesu li isto tanke transparentne ili su drugačije?
 
Bolja zavrsna obrada, bolje naleze, kvalitetniji materijal. Nema bojazni da ce promeniti boju, pozuteti ili izgrebati telefon. Za debljinu ne znam, verovatno je malo deblja.

Ta od 400 sa kp je na aliu ispod 1.5dolara.
 
Znam za Ali cenu, nego ovu budjavu bih koristio dok čekam isporuku sa istog.
Treba sutra da uzmem najverovatnije redmi 3s, pa me intetesuje sledeće... da li je za celu ovu gimnastiku (bootloader unlock, twrp itd.) neophodna 64 bit mašina? Da li je nekome sve prošlo bezbolno na 32 bit?
 
Za redmi 3 i r3 pro treba 64bit win, navodno problem pravi nesto oko adresiranja na 32bit winu, miflash zabide na pola i imas ciglu. Tako da verovatno treba i za r3s.
 
Poslednja izmena:
Malo je ovo sumnjivo, nista nije instalirano, nema putanje do njih i sve ih je pronasao clean master. Kod mene na mi4c se nikad ovako nesto nije desavalo, a na njemu je vec 8-9 meseci uvek zadnji dev miui. Takodje ni na redmi 3 dok sam koristio miui nikad nista sam nije skinuo. Instaliraj sd maid pa uradi sken.
Izbacivao mi je pitanje da li želim da ih instaliram, ali sam mislio da su to reklame iz aplikacija pošto još uvek nisam rutovao i instalirao adblock
 
Uzeh ovaj telefon ali ne za mene..Naime carina ga procenila na 120$ iako je plaćen 110 a Kinez napisao 90$ .. def se više ne isplati uzimati preko neta nego samo preko dilera iz Vojvodine.:/

Imam jedno pitanje ,iako sam kinezu 7 puta izričito rekao da ostavi kineski sw i da ništa ne dira naravno ludak je ubacio neko svoje kuvano s#anje.
Sada imam problema da stavim kineski dev rom i da unlokujem BL ,koji je najlakši tutorijal za tako nešto ,probao sam preko updater app ali neće da prođe.. moram srediti mob što pre jer nije za mene :(

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
 
Pa moras prvo da napravis mi acc i da trazis ulock za taj mi acc i tek onda mozes offical unlock, imas i ove na divlje, ali ako nije za tebe bolje nemoj tako da otkljucavas...

ovde trazis unlock http://en.miui.com/unlock/
 
Znam bre ali pazi šta te pitam.. :) kako da unlokujem BL kada ne mogu da stavim oficijelni rom ?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
 
Dobio si how to :D
 
Znam bre ali pazi šta te pitam.. :) kako da unlokujem BL kada ne mogu da stavim oficijelni rom ?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Uvek možeš da vratiš oficijalni rom. Da bi otključao telefon, pogledaj odgovor od Kidence. Za otključavanje čeka se do 10 dana.
Onda moraš da staviš oficijalni devel rom da bih mogao da otključas telefon.
Imaš uputstvo ovde:
http://en.miui.com/a-234.html
 
Vrh Dno