Šta je novo?

Xiaomi 12 / 12X / 12 Pro / 12 Ultra

Na Amoledu uvek imaš burn in. Stvar koju nisu rešili, niti će.
 
Da ali da je bas tako vidljivo, mada ako im je po ceo dan upaljen ekran na maks i stalno stoji ta ista pozadina sa istim tim tekstom.. Ja gledam sad na 9T posle 3 godine, jedva se vidi malo burn-in od navigation dugmica, ali bas jedva.. A ovaj tekst u radnji sam video kao ono za Windows "this windows is not activated...", na svim zivim pozadinama.
 
Ne moze biti savladan na amoledu kada amoled vremenom izgara. Sa staticnom slikom se neravnomjerno pikseli trose.

Moze ti se desiti mozda nakon 5 godina koristrenja da ti se ureze na telefonu jer mobiteli vecinom stoje ugaseni. Dok su promo modeli obrnuto, konstatno su upaljeni. Bilo bi cudo da nema burn-in. Ne brini o tome.
 
Ok reko da nije nesto falicno na ovim ekranima specificno :D Lagano je oko 35.000 razlika u ceni kod njih i kod drugih kanala za nabavku..
 
Ja koristim evo 5 ili 6-ti telefon sa AMOLED-om i nisam ni na jednom imao burn-in. Kako imam dva broja, onda kada uzmem novi telefon, stari prebacim na sekundarni broj tako ga i dalje koristim.

Moze se desiti mozda kroz godinu dana ako si 8-9 sati na drustvenim mrezama ili se toliko isto dopisujes pa se obicno ureze tastatura i notification bar.
 
Xiaomi vec prati nove trendove
 
Zbog video call-a. Pokusao je oppo sa periskop kamerom, assus sa rotirajucom cini mi se, ali opet, ta resenja nisu zazivela.
Kamera ispod display-a je sledeca na redu. Po meni vec dovoljno dobro resenje postoji na nekom Shaomi telefonu, ali kada je trziste retardirano
i kada se svi telefoni mere po kamerama(kakva mu je prednja, kakva zadnja, kakva mu je zoom, kakva mu je makro, kakav mu je portrait mode) i kada je to glavni separator
uredjaja na trzistu, onda smo osudjeni da gledamo ovakve telefone dok samsung ne izbaci kameru ispod ekrana koja je bolja ili makar ista kao selfi kamera na prethodnoj flagship generaciji.
 
Sony ima najbolje resenje ako mora vec napred kamera.
 
Nakon više dana i vec nedelja mogu da kazem da je baterija suuuper. Dnevno vise 7h SOT kao sad i još 21%. Kida!
Standby: 0.7%, Display on: 9%
Screenshot_2022-09-15-20-31-31-050_com.miui.securitycenter.jpgScreenshot_2022-09-15-20-34-51-074-edit_com.paget96.batteryguru.jpg
 
Stara priča...
Sledeća verzija (13 Ultra) ide global!

 
A Xiaomi svake druge godine pusta global verziju. Posto ni mi 10 ultra ni 12s ultra nisu global
 
To je ok skroz, ako kapirate šta rade. Faktički su lokalno beta testeri za global verzije koje idu na zahtevnija tržišta. To će biti ubica aparat.
 
Da li se nekom na 12x tastatura cini malo spora i neprecizna (ume da preskoci "space" ili slovo?)
Da li je to mozda do folije na ekranu?
 
Treba da se navikneš ako si bio na većem ekranu.
 
To ćeš saznati tek kad je skineš, ali pre toga probaj i neku drugu tastaturu...
 
Sutra happy hour akcija, mi 12 8/128 za 69999 u mi shopu...
 
Mnogo je kume. 😁 Baš preteruju sa cenama.
 
Molim te pogledaj apple cene u srbijibu legalnim kanalima😂🤣
 
Ne zanima me iskreno. 😂
Više me zanima zašto pc centar pod Xiaomi imenom prodaje robu koja je 30-60% skuplja od njihove zvanične cene. 😁
Na KP je taj isti 12 trenutno jeftiniji za 13.000 din, a Pro košta kao u pc centru regularna cena 12ice.
 
Ne kupujem svercovane telefone od slučaja pregrevanja procesora na LG G4 - pukao 400e minus neku siću za koju sam ga prodao ovde kolegi sa foruma.
 
Xiaomi se kupuje na akcijama, ako je neki iole malo skuplji uređaj. Vrte bez prestanka akcije, uleteće i telefon koji želiš.
 
Ja deceniju koristim SwiftKey, najbolje mi se pokazala. Posle nje ide Samsung.
 
Nazad
Vrh Dno