Šta je novo?

Win 7 crn ekran .

bakee

Čuven
Učlanjen(a)
11.11.2002
Poruke
88
Poena
609
Imam problem sa win7 na asus x54 laptopu(iz vipa) ,naime bio je na servisu pre nego sto je istekla garancija u januaru zbog tastature,i stavljen je novi op sistem u ovlascenom servisu. I sad mi se pojavio sledeci problem,kad se upali komp pojavi se plavi ekran gde se bira korisnik,ima samo jedan izaberem. I posle toga mi se pojavi potpuno crn ekran samo sa pointerom od misa,nema nicega drugog. Kad stisnem ctrl+alt+del ulazim u task manager i preko njega pokrecem programe i rade normalno. Probao sam system restore ali ne mogu,valjda je bio iskljucen. A u safe modu radi ok sve ikonice i desktop i start meni je u redu. Probao sam da skeniram iz safe moda sa anti-malwareom i nista nije naso,a uz win sam dobio i 1god besplatnu licencu za neki antivirus i sa njim sam skenirao i nista nije naso.
Da je neko imao slican problem,i kako najbezbolnije resiti?

Hvala
 
Taj problem sam imao, ali se rešavao sam, odnosno učita se posle nekog vremena. Uradi update sistema ako nisi. Koliko se sećam to je bug još od Viste.
 
Probao sam i da deinstaliram stari drajver za graficku pa restart,i opet isto samo je kad se ulazi u win gde se moze izabrati korisnik je mala rezolucija.
Pa sam skinuo novi i instalirao,ali opet sve po starom samo crn ekran.
A kad upalin win update on ponudi dva updatea za office koji imam instaliran i za win samo za dotnetfx451 ili tako nesto,ali dolazi do greske i nece da se updajtuje..
 
Skini ih ručno sa sajta Microsoft. Odnosno .NET.
 
A ako iz task managera pokrenes explorer.exe oce li se vratiti desktop?
 
Sa explorer.exe ulazi u desktop ,ali kako vratiti da se stalno pali ?
 
Ubacio,ali nista od toga jel ni ne dolazi do startup foldera.. Neka druga ideja?
 
Imaš li mogućnost reinstalacije sistema? Ima lmaš li disk ili recovery particiju?
 
Ne nažalost,to je fabrički op.sistem win7 starter , bilo je neka vrsta preinstalacije pa kad se prvi put palio laptop,da se izabere korisnik i jezici...
Jedino negde da se skine ,nisam imao dodira dosad sa legalnim winom, da li moze da se skida sa microsoftovog sajta ili pak torrent ?
 
Nazad
Vrh Dno