Šta je novo?

Wifi ili adsl + iptv

doct.cor

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2007
Poruke
671
Poena
320
Ugasio sam box e sada bih uzeo nesto tipa tv _ internet, nabitnije mi je od svega to da mi net radi kako treba u igricama, imam nekih ponuda za wifi preko Orion i Exe. ili da idem na adsl opet? Nikada nisam koristio wifi pa ne znam dali ce biti problema u igrama...
 
Nece, samo uzmi na 5ghz.Uzmi exe, zaobidji orion.

Sent from my m2 using Tapatalk
 
Trenutno imam box3 kod telekoma i planiram da raskinem saradnju :)

Da li je neko koristio Orion wifi internet u Novom Sadu?

Rekli su mi da ako se odlucim da ce doci da provere signal a da onda imam 14 dana rok da mogu da odustanem ako ne budem zadovoljan. Recimo ako posle 7 dana kazem da mi se ne svidja, placa se nadoknada za tih 7 dana i to je to.

Vidim po forumima uglavnom lose pisu o Orionu. Mi u firmi imamo njihov adsl i on lepo radi godinama.
 
@djns: Moje iskustvo postanara baš u NS (preciznije ugao Futoške i Bulevara Evrope) sa Orion WiFI je bilo horor :D I to je bilo letos (tj april - jul period) po lepom vremenu. Mnogo variraju brzine u toku jednog dana, a ne od dana do dana. I to ne na nivou da plaćaš 20 a imaš 13, nego bude 3-4 Mbps. Ja bih WiFI uvek izbegavao ako ikako mogu. Bolje 13 Mbps kroz žiču 24/7 nego "malo 20 malo 8" kod Orion WiFi.
Ne znam koliko još imaš ugovorene obaveze sa Telekomom ali ja bih se strpio tamo do februara meseca i sačekao da vidim da li će ne daj bože da ponude optiku u tvoj kraju.
 
Hvala. Kod Telekoma imam jos mesec dana obaveze. Internet kod Telekoma lepo radi ali imam problema sa IPTV-em, ne resavaju problem mesecima.

Imao sam nekad i SBB internet dok su brzine bile 128 kbit/s ka internetu i neki veci protok u lokalu ali to je u odnosu na Telekom bio horor, cas je radilo a cas nije radilo.

Prodavac Orion-a je bas nahvalio njihov internet, prvo je proverio lokaciju i rekao da u mojoj zgradi nemaju optiku ali da imam mogucnost povezivanje na 6 stanica, obavezna je provera signala i objasnio je sve prilicno detaljno. Kasnija sam pogledao komentare na forumima i zapitao se kako je moguce da ako niko nije zadovoljan njihovim uslugama da rade i dalje posle toliko godina. :)
 
Pa mora da hvali kad treba da proda. Ja bih lično 3x razmislio da li bih i optiku uzeo od Oriona... iako tu ima malo prostora za probleme i prekide.. kontam prvi problem da se desi da bi bilo muka sa njima to rešiti blagovremeno.

Ako ti ADSL/VDSL radi OK moooožda da probaš ako je moguće bez uzimanja nove UO da se prebaciš po isteku te postojeće UO da pređeš sa Box 3 na Box2 (ili odvojeno fixni odvojeno net)... znači da izbaciš IPTV a uzmeš na testiranje mesec dana na testiranje SBB-ov D3i kao TV uslugu. Pa vidi kako ti radi ta kombinacija. To bi moglo biti ok rešenje ako imaš bar 20 Mbps net kod Telekoma (i idealno samo 1 TV tj risiver). 10 Mbps net + D3i risivera nemoj ni da razmatraš kao mogućnost.

Ja sam godinu dana koristio ADSL 20/1 + D3i, posle prešao na VDSL 50/2 i to koristim zadnjih 2 godine.

Za 2 meseca mi ističe ugovor za VDSL a D3i ugovor tek u oktobru 2018. Pošto je SBB digao cenu pretplate za D3i (meni kao starom korisniku nisu još uvek, ali valjda će od nove godine i meni nova cena) onda ta kombinacija ispada još dodatno skuplja nego Box3 ali krastavac meni je mnogo bolja SBB ponuda kanala, i za razliku od MTS-a ovde je "72h u nazad" (tj sad sa EON je 7 dana u nazad) usluga je uključena u cenu.
 
Koristim sestrin EON nalog na racunaru i uhvatio sam sebe da cesce gledam tv preko EON-a nego preko Telekomovog IPTV-a?
 
Pa tako i moj ćale preko u firmi. Plaća Box 4, odavno istekao ugovor čak su i od jula zveknuli cenu sa 3200 na beše 3600 din mesečno za te stare Box korisnike... i čovek neće da mrdne dupe i ode u poslovnicu da ili uzme novi Box3 + postpaid (pošto sad više ne postoje Box 4) ili da se prebaci na Box 2 (= da "odjavi" IPTV)... Nego gleda D3Go 80% vremena i gunđa kako će on to sve da otkaže i ne treba mu ništa sem interneta :D :D

Da nije tako komplikovan i baksuzan ja bih kupio WiFi opremu i delio mu parče mog 50/2 VDSL-a u kući preko puta asfalta. Znači "umrežio" bih te 2 zgrade, doplatio 290 mesečno za još jedan D3i risiver (da ima zbog keve, ona se ne snalazi sa kompom i D3Go / EON) i završimo celu priču.
 
Ugasio sam box e sada bih uzeo nesto tipa tv _ internet, nabitnije mi je od svega to da mi net radi kako treba u igricama, imam nekih ponuda za wifi preko Orion i Exe. ili da idem na adsl opet? Nikada nisam koristio wifi pa ne znam dali ce biti problema u igrama...

Ako hoces da pocupas kosu s glave uzmi wireless bar neces frizera da placas :)
 
Imam Orion internet i iptv,posle 6 meseci korisscenja sam zadovoljan,retko se dogodi pad brzine a i kada se dogodi kratko traje,mozda dvadesetak sekundi .Pre toga bio na Telekom adsl pa zatim i iptv,njega sam otkazao zbog toga sto su mi prepolovili brzinu interneta kada su pustili iptv.Kod Orina imam brzinu iz ugovora plus iptv na dva tv bez gubitka brzine interneta.
 
Ja nemam opciju za nista drugo osim wifi. Fiksni sam iskljucio a telekomov iptv mi je bio ok dok nisam dobio onaj novi uredjaj koji je po meni krs. Nzm dali da reaktiviram box ili da idem na wifi opciju... Najbitnije mi je da net radi u igrama dobro

Sent from my LG-H870 using Tapatalk
 
Uzmi box.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Uzasno me nervira ovaj novi uredjaj koji su mi dali u telekomu sa onim programima koji ne rade tj rade 15 sekundi. Uredjaj je spor.. Onaj stari je bio ok. Exe net stanica tj njihova antena je na 200 m od moje kuce pa kontam da probam sa njima a ispada mi i dosta jeftinije tj 2000 din za iptv 150nkanala i 8/2 net

Sent from my LG-H870 using Tapatalk
 
Uzmi onda adsl i d3i sbb-ov ili kako se vec sad zove. Koji grad je u pitanju?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Pozzz, imam jedno pitanje a nisam nasao pravu temu, pa se nadam da nije problem da ga postavim ovde.

Imam Sony kdl 48w705c. Nije android tv vec ima neki Sony operativni sistem. Planiram da uzmem IPTV ali je potrebno da se instalira neka aplikacija SIPTV. Ja koliko vidim nema je medju fabrickim aplikacijama pa bih da pitam da li moze da se instalira na ovaj TV i kako to da uradim?

Evo kako ta aplikacija izgleda.
 

Prilozi

  • hqdefault.jpg
    hqdefault.jpg
    10.6 KB · Pregleda: 44
Pozzz, imam jedno pitanje a nisam nasao pravu temu, pa se nadam da nije problem da ga postavim ovde.

Imam Sony kdl 48w705c. Nije android tv vec ima neki Sony operativni sistem. Planiram da uzmem IPTV ali je potrebno da se instalira neka aplikacija SIPTV. Ja koliko vidim nema je medju fabrickim aplikacijama pa bih da pitam da li moze da se instalira na ovaj TV i kako to da uradim?

Evo kako ta aplikacija izgleda.

Trebalo bi da moze ja imam tu aplikaciju na lg.Mislim da ima i android app.Ako se dobro secam 30 dana imas probu aplikacije.
Posle se placa rusu preko donacije paypal oko 5e lifetime.


Odlicna aplikacija brza, za IPTV liste se snalazis sam.IPTV od telekoma i ostalih ti najverovatnije nece raditi na toj aplikaciji.
 
Ne moze na zalost. Proverio sam, podrzava samo lg, samsung i android uredjaje.
Moracu da uzmem tv box, ionako sam planirao da ga kupim.
Ma ja imam SBB duo gold, ali sam naleteo na jednog lika koji se bavi instalacijom satelitskih,dreambox-eva.... Elem, odusevio ssam se jer ima bukvalno sve ex yu kanale, arena sport i to nasu hrvatsku i bosansku, sport klubove, onda bukvalno sve kanale od Triglava do Djevdjelije, Sky sportove, sky bundesliga, onda italijanske kanale, spanske, koliko sam video ima i HBO.
Ovo naplacuje oko 1500 dinara, ja sam se preracunao, ako bih uzeo telekomov net 50 izaslo bi me isto para kao i do sada a imao bih sve zivo od kanala. Problem mi jw sto sbb ne nudi nikakav net van paketa, brzine su smesne ako se samo uzima net, zato bih uzeo telekomov net i ovaj paket iptv. Rekao mi je da telekom umw da zeza ali ako mogu da instaliram ovu aplikaciju nece biti problema ma koji da je net u pitanju. Ali posto imam sony tv moracu da uzmem androoid box kako bih instalirao ovu aplikaciju. Sta mislis, da li je to skupo za ovoliko kanala od koji je doduse dobar deo HD?

Sent from my Cool S1 using Tapatalk
 
Po meni jeste, imas brdo tih prodavaca na ebeyu.Samo pazi ne rejting i na broj prodatih itema i nemas problema.

Da ne gusimo temu vise.
 
Sada sam se malo raspitao, skontao sam da moze na sony preko OTT playera. Provajder je MAXX IPTV. Da li je neko slucajno koristio preko telekomovog ADSL-a ovu listu kanala? Ovaj lik sto mi je preporucio ovu listu, pominjao je da telekomov net ume da zeza?

Sent from my Cool S1 using Tapatalk
 
Svi ti 'provajderi' daju test na dan dva, posalji mu mail i trazi listu, tako ces najbolje videti kako radi.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
 
Dobro to znam, ali sam hteo da budem koliko toliko siguran jer u slucaju da nw radi kako treba, mislio sam da uzmem android tv box, i da probam preko njega. Ima li neko iskustva sa ovim OTT playerom i IPTV-om preko njega?

Sent from my Cool S1 using Tapatalk
 
Ja sam ga koristio na LG smart tv-u, radi sasvim ok. Mozda ima manje opcija nego Smart IPTV i ruzniji je (subjektivno) ali radi posao. I besplatan je.
 
Koji net koristis? Uzimas ove privatne iptv liste ili iptv od nekog operatera?

Sent from my Cool S1 using Tapatalk
 
Nazad
Vrh Dno