Šta je novo?

Vox televizori, iskustva

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

oblakoder22

Poštovan
Učlanjen(a)
12.06.2016
Poruke
41
Poena
54
Dobio sam finu ponudu za kupovinu Vox televizora od 40" FullHD bez Smart opcije pa me zanima čiji su to televizori, čije panele koriste i kako su se pokazali po pitanju kvaliteta komponenti (dugotrajnosti) ?

Da li je opravdana razlika od gotovo 10.000din za Samsung, LG ili Sony ili je to sve isti đavo ?
 
Ne znam baš za Vox, ali sam u zadnjih pola godine uzeo jedan Fox 32" i jedan Elin 32" (za ćaleta i taštu) dok ja imam u spavaćoj sobi LG 32" (imam i 47" u dnevnoj ali nije za poređenje ipak je to viša klasa). Razlika u kvalitetu je taman tolika kolika i u ceni. Tačno se vidi iskustvo neke marke na tržištu. LG ima odličan user interface, logičan i lak za korišćenje. Kod gore pomenutih se namučim za najmanju sitnicu dok naštelujem. Banalan primer su titlovi koji kod Elina izgledaju užas (sitni i font bez veze) a na LG-u ubijaju. Plus prikazivanje naših slova. Na LG bez problema. Elin neke kvačice. To se obično rešava firmwareom koji za koji će LG izdati novi a za Elin čisto sumnjam. Podrška media formata gde mi LG guta sve dok Elin zna da ne prepozna format. Itd.Fox nisam čačkao po navedenim pitanjima ali kontam da je isto ****** kao i Elin. Dodatna zamerka ide na automatsku pretragu digitalnih kanala gde LG (i Samsung koji sam imao pre) poređaju kako treba kanale a Fox i Elin su ih poređali sačuvaj bože. LG i Samsung su mi poređali kanale kao i digitalni risiver od provajdera (Kopernikus) a ova dva raštrkali kanale.
 
Mene manje brine ta podrška formata i titlova jer ću naknadno uzeti Android TV Box pa je to sasvim druga priča.

Najbitniji mi je kvalitet slike. Koja je razlika između slike kod LG-a i Samsunga i Vox-a ? Jel nebo i zemlja ili je prihvatljivo.

Moram da odem do neke radnje da pogledam kako to uživo izgleda jer sam ubeđenja da Samsung i ostali više prodaju brend za tu razliku nego što je kvalitet. Ispravite me ako grešim.
 
Izgleda da su sad zbog evropskog prvenstva opet neke akcije, bilo koji 32 za 17K i 3 godine garancije, to nikada nije bilo...
 
Upravo se vratio iz Tehnomanije i mogu reći da sam poprilično razočaran Vox televizorima. Aj što su 50Hz, to mi nije toliko bitno ali što je slika na Full HD-u kao da sam pustio AVI od pre deset godina. Istu flešku bocnem u Sony takođe od 40" Full HD, 200Hz kad ono raj, slika je nebo i zemlja.

Definitivno odustajem od Vox-a i skupljam lovu za Sony.

LG ima vrhunsku sliku na kojem god da sam probao ali je mana što nisam našao ni jedan model od 40", isključivo su od 32" i 43".
 
A sta fali 43" :)

I ja da dodam onu cuvenu koliko para toliko muzike :)
 
Imaj na umu da sony i samsung koriste va panele dok lg obicno ips. Oba imaju prednosti i mane ali ono sto sigurno mogu da ti kazem je da ako vec gledas sliku po podravnicama obavezno ponesi svoj usb sa nekim klipom/serijom/filmom. Razlika izmedju njega i videa koji im se vrti je ogromna. Takodje ukoliko imas polozaj da gledas tv u centru tj da ga gledas direktno i bez uglova onda idi na samsung i sony, ukoliko volis da lezis ii gledas tv iz uglova onda idi na lg.

Sto se tice njihovog poredjenja sa vox televizorima ima tu i prodaje brenda, garancija i podrska, a ima i kvalitet panela, izrada kucista, input lag i ostalo. Slika sd sadrzaja i nasih kanala je sasvim pristojna na vox-u bar ove sto sam ja imao prilike da pogledam, uz vece ili manje odstupanje boja. Za kvalitetniju sliku potreban je i "kvalitetniji" brend :)
 
Imaj u vidu da samsung i lg imaju problema jos od doba plazme da ako dugo stoji staticka slika ostanu obrisi slike .. Dok ja elitu, vivaxu, nema tih problema iako je cenovno niza klasa mada najveci je problem u brzini, da prelistate 50-ak analognih kanala to traje poprilicno na lcd seriji dok na led radi malo brze. Softver je potpuno isti na : elit, vivax, fox, vox i slicnim kinezima :)
 
Imaj u vidu da samsung i lg imaju problema jos od doba plazme da ako dugo stoji staticka slika ostanu obrisi slike .. :)
To se odnosi samo na plazmu i bio je problem kod svih plazmi bez obzira na marku televizora. Sa ovom temom i LCD televizorima to nema nikakve veze. Može da stoji logo pet dana.
 
tacno tako....a neki tv imaju i screensaver
 
Elin u odnosu na LG LCD iz spavaće i na moj stari Crown LCD 32" (koji je Elin i zamenio) ima sliku užas. Sve kockasto a tek gledanje sporta da te uhvati muka.

Mene uhvatio trip da zamenim sve televizore sa energetski efikasnim (pre toga zamenio sve sijalice). Tako je Samsung Plasma 51" iz dnevne zamenjena 47" LG LED-om (sa 200+ watti na 67 watti), Crown LCD 32" sa Elin LED 32" (sa 120 watti na 32 watti). LG LCD (100watti) iz spavaće tek treba da zamenim LG LED-om (do 40 watti). Mora da pazim za ovaj zadnji da zamenim sa ledom koji daje bolju sliku jer sam u slučaju prelaska sa Crowna na Elin sišao sa konja na magarca, a nikako da prežalim i Plazmu iz dnevne sobe. Jeste ovaj LG 47" vrh, ali slika na Plasmi je za 2 koplja bolja. Nervirala me je jedino jer je leti bila vrela ko peć, a i problem sa refleksijom (ko se razume zna o čemu pričam) su presudili da je zamenim. U svakom slučaju, postigao sam cilj - prepolovio sam račune za struju, jer sa 3 deteta u stanu nama su non stop upaljena sva 3 TV-a, plus svih 10 sijalica.

Elem, ja bih pazario neki kvalitetni brand a Vox bi zaobišao. Sad ću se otarasiti i ovog Elina i zameniću ga sa nekim LG-om.
 
Ljudi, da li je moguće da za par minuta guglanja saznam više nego vi svi za godine raspravljanja o Voxu?
Vox je isto što i Vestel.
https://en.wikipedia.org/wiki/Vestel

Uđite na tursku stranicu, Voxovi televizori su preslikani Vestelovi.
Što znači kupili Vox, kupili Telefunken, isto je.

Ako ne verujete, idite na Finlux i uporedite.
Dakle, kada tražite recenzije za Vox, ukucajte Finlux review. Potpuno je isto (ako, opet, ne verujete, pogledajte slike Finluxa i Voxa sa svih strana, ima gde 'oćete)
 
Kao da je bitno, sve te marke su za zaobilaženje, ako je ikako moguće. Kao što neko već reče, koliko para...
 
Sve je to u redu, no ovde se dosta piše napamet.
Vestel je jedan od najvećih proizvođača televizora i ima mali milion kompanija u Evropi koji prodaju njihove uređaje pod drugim imenima. Čak i Philips i Sharp ne prave svoje TV, nego ih pravi za njih Beko (takođe Turci).

A od proverenih (tu se misli na Sony, Panasonic, LG i Šljamsung), kvalitetni su premium modeli, ne i budžet modeli. Tu, možda, LG najviše daje od uloženog i dobijenog.

Poenta je da Vox nisu Kinezi i da Telefunken nije kvalitetniji od Voxa, no je isti.
 
Istina je da se mesaju babe i zabe, i da Vox i Fox ni po cemu nisu isto, a takodje treba znati da je Elin verovatno najgori moguci brend koji je ikada dosao na srpsko trziste (ne govorim samo o televizorima).
 
Sve je to u redu, no ovde se dosta piše napamet.
Vestel je jedan od najvećih proizvođača televizora i ima mali milion kompanija u Evropi koji prodaju njihove uređaje pod drugim imenima. Čak i Philips i Sharp ne prave svoje TV, nego ih pravi za njih Beko (takođe Turci).

A od proverenih (tu se misli na Sony, Panasonic, LG i Šljamsung), kvalitetni su premium modeli, ne i budžet modeli. Tu, možda, LG najviše daje od uloženog i dobijenog.

Poenta je da Vox nisu Kinezi i da Telefunken nije kvalitetniji od Voxa, no je isti.
Upravo ciljam Sony 40" FullHD 200Hz, cena mu se kreće oko 47k.

Šta se smatra pod premium klasom i ima li takvih od 40" i od koliko im se kreću cene ?
 
Za svaki model koji te zanima otkucaj naziv i review. Za poznate marke ima sijaset recenzija modela (makar i na amazonu od kupaca).

Generalno sam mišljenja da ljudi mnogo očekuju od poznatih marki. Prvo se gleda dijagonala i tehnologija, a tek onda marka.
Low budget serije poznatih marki lako mogu da trokiraju u garantnom periodu.

Inače, mislim da ti je kupovina Sony sada dobra stvar. Daju 5 godina garancije do kraja EP.
 
pod premium klasom se smatraju tv-i koji nisu iz nize klase :) znaci imaju kvalitetniji panel, okvir, softwer, hardware... obicno na svakom brendu je od serije 7
 
opet za neke korisnike i neperfekcioniste koji samo gledaju cenu je i to "djubre" dobro :) babi, dedi, tetki, poklonu od kuma... :D nista ne smetaju

vezano za ei, poznajem jednog inzinjera (stariji covek) koji je radio u ei nis, radio je na proizvodnji televizora i ostalih elektro proizvoda, stampanih ploca... nebitno covek vise odavno ne radi tamo, pravi neke svoje stampane ploce i programe i gura preko neta i nasim firmama. Poenta moje price je da kad bi on uzeo dobar panel i odlucio da napravi tv ne bih razmisljao ni o jednoj drugoj marki :) pa makar pisalo vox, fox, molder ili sta god ;) Nije bas nesto vezano za temu ali cisto da napomenem, vecinom se spomenute marke samo prepakivaju u drugo kuciste i prodaju pod drugim imenom pa cak i "domaci" fox :)
 
Srbija je postala djubriste "brendova" poput fox,vox,denver,adler,elite...
Vidim pojavio se i "crnogorski" Lobod.
http://www.lobod.me/televizori/

Je li to znači da je i Nemačka postala đubrište sa Grundigom i Telefunkenom? Danska s tim Denverom? Finska sa Finluxom? Holandija s Filipsom?

Tačno je da postoje budibogsnama televizori na našem tržištu i da se malo-malo pojavljuje neki novi (ko onaj Neptun s Fuegom, što je bila živa prevara), ali opet treba praviti neku granicu i među tim jeftinima i ne stavljati ih sve u isti koš.
 
Je li to znači da je i Nemačka postala đubrište sa Grundigom i Telefunkenom? Danska s tim Denverom? Finska sa Finluxom? Holandija s Filipsom?

Tačno je da postoje budibogsnama televizori na našem tržištu i da se malo-malo pojavljuje neki novi (ko onaj Neptun s Fuegom, što je bila živa prevara), ali opet treba praviti neku granicu i među tim jeftinima i ne stavljati ih sve u isti koš.

Grundig je sasvim oK tv kao i kineski Philips koji je sve jaci ali za ovaj Denver prvi put cujem.
 
Ima nekih Vivaxa 32" HDReady sa DVBT2, novih, za oko 100e. Ima li smisla uzimati babama?
 
Vivax ima baš česte reklamacije. Čini mi se da nije neki izbor u toj no name kategoriji.
 
Kupljen Televizor TV 32" LED VOX 32YD200 koji ima Digitalni tjuner DVB-T2/C
Kad se instaliraju kanali ima 23 kanala arene, pink... ali sam primetio da nema rts, b92 ... i ima 5 radio programa
Ali slike nema a na ekranu piše ; nema SI modula
U čemu li je problem ???
 
Prvo ti kazi kako dopremas tv signal do tv-a. Kablovska, iptv, zemaljska dvbt-2 ili nesto trece?
 
Prebacio si sigurno na kodirane zemaljske kanale i za njih ti treba CI modul.
Zato ti to pise.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno