Šta je novo?

Virtu MVP

MilosZ

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.10.2011
Poruke
211
Poena
169
Vidim da se na novim Z77 plocama pojavljuje ovaj feature "VIRTU MVP".
Koliko je ovo marketing, a koliko realnost, da kroz ovaj feature, moze da se dobije SLI varijanta izmedju onboard GPU i PCI-E x16 graficke karte ?? Da li je zaista ovo ima osnova ili je najobicniji marketing u pitanju ?
 
Čini mi se da je bolje i interesantnije pitanje da li će se pojaviti podrška za druge čipsetove jer je u pitanju softver od 12Mb koji bi mogao da radi in na Z68, odnosno, na svim čipovima koji koriste iGPU na pločama sa 1155 soketom.
 
Ja imam Virtu na ASRock Z68 Extreme4 GEN3 ali sam ga isključio i integrisani GPU na i5, smeta mi kad klokujem grafičku, a i nisam primetio nikakav benefit, tako da mi je ta cela stvar samo jek marketing, kao, bolje je imati nego ne imati.
 
Virtu je jako koristan kada se radi video encoding preko iGPU-a, jer ga radi najbrze. Za igre... ne bas.
 
Virtu je jako koristan kada se radi video encoding preko iGPU-a, jer ga radi najbrze. Za igre... ne bas.

+1
meni virtu vise smeta nego što koristi.
Doduše, imam i najslabiji hd, ali koliko vidim samo za encoding je i dobar
 
Meni bogami virty u nekim igrama dodaje solidan fps. Nije bog zna sta, ali 6-7-8fps-a i nije malo. :)
 
Mada, bilo je reči ovde na Benchu da se radi na tome da se objedine snage iGPU i grafičke uz pomoć Virtu programa i da se na taj način dobije dodatna snaga jer ovako ako si gejmer i imaš jaču kartu i iGPU, on ti tada ničemu ne služi. E sad, kad će to da zaživi ne zna se.
 
Virtu MVP je očigledno u razvoju, maltene svake nedelje se pojavljuje nova verzija. Ja sam probao i moje iskustvo je da kad radi dobro je, a često se dešava da ne radi.

Ono što je možda interesantno je da sam probao sli 2 x gtx 460 + iGPU i radi i to. Sa i bez virtu-a u 3dmarku je bila razlika 90 u korist virtu-a a još nije bio procesor sa HD 4000 već neki iGPU samo sa oznakom HD (ko zna šta je).

U svakom slučaju, u nekoliko aplikacija i igara mi Virtu uopšte nije radio, ili mi izbacuje artifakte ili mi je ekran čas potpuno crn čas dobijem neku sliku. U svakom slučaju neupotrebljivo.
 
Da li je neko imao problem sa licencom za Virtu MVP? I naravno, još važnije pitanje, da li je neko našao neko rešenje?
 
Poslednja izmena:
MVP mogu da koriste samo oni koji imaju Z77 chipset. Ne postoji resenje za druge, jer je licenca ugradjena u BIOS same ploce.
 
Nazad
Vrh Dno