Šta je novo?

Uzmi račun i pobedi, nagradna igra - skeniranje QR koda

Samo na jednom, pošto sam telefon taj vratio na fabrička
 
Pa ova pekarka što je dobila stan, garant je slala po 100 računa dnevno.

Od kada je ovo počelo, u pekarama (a i u drugim manjim radnjama) dobijem jedan račun u 10 dana. Niko više ne daje račune. Odštampa se i ostane na kasi kao slučajno Niko se ne hvata za račun da bi ti ga dao, prave se naivni i čekaju da odeš.
 
Jel pokusao neko skoro da instalira aplikaciju za skeniranje QR kodova sa play stora Taxcore Invoice Verifikator?
Kod mene istalira app i kod pokretanja vrti u nedogled poruku "Please vait while downloading license..."
 
Red je bio.

Inace hint, gledajte da vam racun bude sto ravniji, postojeci QR skener je toliko los da mu i najmanja neravnina predstavlja problem.
 

Objavljena nova verzija mobilne aplikacije "Uzmi račun i pobedi"​

Poreska uprava saopštila je danas da je za sve dosadašnje i buduće učesnike nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" objavljena nova verzija mobilne aplikacije "Uzmi račun i pobedi".
U okviru nove mobilne aplikacije unapređena je funkcionalnost skeniranja QR koda fiskalnog računa.
Nova verzija mobilne aplikacije "Uzmi račun i pobedi" dostupna je u Google Play i Apple prodavnicama.
Kako je ranije najavljeno, drugo kolo nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" počeće na jesen ove godine, a nagradni fond će biti 10 stanova u Beogradu, koliko je dodeljeno i u okviru prvog kola.

 
Zapravo, još pre dve nedelje je stiglo ažuriranje i QR skener sada bolje radi, tj. računi mogu da se skeniraju sa zakrivljenjem ili koji su bili prethodno zgužvani. Novina je i broj ukupno poslatih računa, kao i prediktabilnost drugog polja prilikom ručnog unosa da je isto kao prvo tj. broj bezbednosnog elementa je možda ujedno i potpisnik.
 
Neće da mi ucita profil. Kada probam ponovo da ga dodam takodje ne radi. Popunim sve i kliknem registracija i ništa, samo stoji tako. IP 13 je u pitanju. Do juce je radila normalno app, ne vidim da ima ikakav update pušten. Ima li još neko sličnih problema?
 
Vrvtno server problme.
Sad otvorim app koja je jutros normalno radila, i samo stoji logo i vrt tockic... nikako da ucita app podatke.
 
Kod mene proradila, poslao sam sve račune uredno.
 
Trebalo bi polovinom oktobra.

 
Nova verzija aplikacije mnogo bolje skenira qr kod, nego pre. Doduše opet dosta računa mi ne prolazi, ali to je krivica štampača u pojedinim objektima. Da ih kucam manuelno, ne pada mi na pamet, ionako su šanse za dobitak male kad već ima preko 200 miliona prijavljenih računa.
 
Meni ne prolazi par računa...i onda ne budem lenj pa otkucam pošto i to sad ide brže ali onda onaj natpis tipa da nije otišlo u poresku upravu i još nešto. Šta se tu uopšte dešava ? Račun prokucan pred mojim očima, nemoguće da ceo da ne može da ''stigne'' u poresku upravu ili tome slično. Možda se i pisalo ovde baš o tome ali ne mogu da se setim.
 
Meni ne prolazi par računa... otkucam i onda onaj natpis da nije otišlo u poresku upravu. Šta se tu uopšte dešava? Račun prokucan pred mojim očima, nemoguće da ne može da ''stigne'' u poresku upravu ili tome slično.
Problem je što neke kase ne šalju račune odmah u poresku, već na svakih pet minuta ili čak pola sata. Ako se duži zastoj od nedelju dana desi, to najverovatnije znači da trgovac nije platio obnovu licence za LPFR i tome ova nagradna igra zapravo služi. Za takve račune, QR kod ćeš dobiti ručnim unosom ili njegovim očitavanjem pa će ga sistem poreske uprave videti kao nedospelog, ali tek nakon toga (ručnog unosa ili klasičnog QR očitavanja) moći ćeš da ga prijaviš za nagradnu igru.
 
Da pitam jos nije objavljena nagradna igra uzmi racun i pobedi, pa me zanima da li ce priznati racune koji su ranije skenirani.
Ako je tako neko moze cele godine da skenira racune da li se to vazi?
 
Problem je što neke kase ne šalju račune odmah u poresku, već na svakih pet minuta ili čak pola sata. Ako se duži zastoj od nedelju dana desi, to najverovatnije znači da trgovac nije platio obnovu licence za LPFR i tome ova nagradna igra zapravo služi. Za takve račune, QR kod ćeš dobiti ručnim unosom ili njegovim očitavanjem pa će ga sistem poreske uprave videti kao nedospelog, ali tek nakon toga (ručnog unosa ili klasičnog QR očitavanja) moći ćeš da ga prijaviš za nagradnu igru.
Hvala na objašnjenju i ja sam se pitao zašto se ovo dešava. Imao sam više takvih slučajeva u poslednje vreme.
 
  • Like
Reagovanja: uji
Jel ima neko problema da ne može da uđe u aplikaciju? Majka mi probija od glavu jutros kako joj ne radi aplikacija i stvarno ne radi.
Samo vrti onaj logo na početnom ekranu
 
Kolika je verovatnoća namestiti dobitnika kada imaš njegov broj L.K. u bazi?
Pitam za prijatelja.

*pitao sam i Poverenika, zašto Ministarstvo treba taj podatak. Odgovor je bio u stilu - Može im se.
 
Pa imaju i broj telefona. Ako nameštaju ima načina kolko hoćeš.
 
Nekako delovalo postenije ono sa slanjem koverata. Mislim da ovo koriste da isfiltriraju mesta koja daju fake racune.
 
Nazad
Vrh Dno