Šta je novo?

Umrezavanje dva racunara

marko_89bgd

Cenjen
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poena
154
E ovako potrebna mi je pomoc. Zelim da umrezim dva racunara , na 1. imam internet , hocu da omogucim pristup internetu na 2. racunaru. Na prvom imam win 7 , na drugom XP...Ako je moguce neko da mi objasni detaljno kako i sta...namucio sam se nevidjeno i nishta. UNapred zahvalan

Kupi ruter, stavi cd od rutera u jedan komp i prati uputstva. I dodaj share na foldere koje zelis da delis...Imas u control panelu network setup wizard. Srecno!

jel bas moram sa ruterom , zar nije moguce da spojim direktno kompove kablom ... ionako sam modem za kablovski net spojio USB-om

E ovako potrebna mi je pomoc. Zelim da umrezim dva racunara , na 1. imam internet , hocu da omogucim pristup internetu na 2. racunaru. Na prvom imam win 7 , na drugom XP...Ako je moguce neko da mi objasni detaljno kako i sta...namucio sam se nevidjeno i nishta. UNapred zahvalan

ko ti je provajder,koji ruter ili modem imas,jel su oba kompa desktop ili laptop,ili mesano,ako si na Telekomu i imas hg 520 ,ili ovaj novi pirelii,kupis UTP kabal,ubodes u mreznu karticu drugog kompa i to je to,prostije od ovoga ne moze biti.

Imam kablovski net , SBB ...oba su desktop racunara...Modem Scientific Atlanta 2100

A da nabodes utp u jedan a usb u drugi? Jedan ima usb software a jedan pusta preko eth0. Ne razumem sta je problem. Pre mod sve odradi i samo pusta na eth.

A ako imas neki vid postupka "konektovanja", sto bi za mene bila novost, onda stavis konekciju na shared samo pogasis kontrolu i dial cim onaj 2. komp zakuka. Spojis ih utp-om, stavis isti workgroup(desni klik na computer pa vidi koji je gde) i voila.

A ako ne mozes da kacis sa modema do oba ili ako ne mozes da shareujes konekciju onda ne mogu da ti pomognem.

A da nabodes utp u jedan a usb u drugi? Jedan ima usb software a jedan pusta preko eth0. Ne razumem sta je problem. Pre mod sve odradi i samo pusta na eth.

A ako imas neki vid postupka "konektovanja", sto bi za mene bila novost, onda stavis konekciju na shared samo pogasis kontrolu i dial cim onaj 2. komp zakuka. Spojis ih utp-om, stavis isti workgroup(desni klik na computer pa vidi koji je gde) i voila.

A ako ne mozes da kacis sa modema do oba ili ako ne mozes da shareujes konekciju onda ne mogu da ti pomognem.

Pazi to sam probao , i nishta , na oba racunara sam namestio sve na automatic , kako i treba , medjutim , nece net na oba...jel su potrebna josh neka dodatna podesavanja ili..

...

Hub/Switch TP-Link TL-SF1005D 5-Port Desktop Switch 10/100/Mb/s/1Y

Cena: 960 din.

Nazad
Vrh Dno