Šta je novo?

TV Kartica za HD

kopmania

Cenjen
Učlanjen(a)
25.12.2009
Poruke
561
Poena
170
SBB pocinje sa HD uslugom, a i RTS vec sa avale emituje HD kanal, pa me interesuje da li postoji i koja tv kartica koja bi reprodukovala i snimala ove signale tj. kanale.

Gledao sam digitalne leadtekove tv kartice ali iskreno ne znam sta misle kada kazu da je h.264 kompatibilna.

Da li to znaci da moze da reprodukuje mpeg4 sa avale ?

I kako bi se takva kartica povezala sa SBBovim HD risiverom ?
 
Razlikuj DVB-T (RTS sa Avale) i DVB-C (SBB HD).
Te kartice koje si gledao imaju DVB-T tuner i možeš ih koristiti za gledanje RTS-ovog paketa koji se emituje sa Avale.

Ja imam Leadtek DTV 2000H Plus i radi sa HD-om što bi se reklo out of the box.

Za gledanje SBB HD-a dobijaš receiver od njih za 200 dinara mesečno. Najavili su da će imati i prijemnike sa mogućnošću snimanja programa pa je najbolje da sačekaš malo da vidimo šta će biti od toga.

P.S. Samo da dodam da se ja sada ne bi mnogo trudio oko RTS HD jer tu nemaš ništa zanimljivo. U poslednje vreme emituju samo RTS1 razvučen na HD rezoluciju.
Ovo ti kažem da ne prođeš kao ja koji sam kad sam čuo da će prenositi Srbija - Francuska u HD-u otrčao i dao 6.000 dinara za tu karticu. Sada je bukvalno i ne koristim.
 
Ovo ti kažem da ne prođeš kao ja koji sam kad sam čuo da će prenositi Srbija - Francuska u HD-u otrčao i dao 6.000 dinara za tu karticu. Sada je bukvalno i ne koristim.

Ja se iskreno nadam da ce RTS da nam obezbedi ako ne putem predajnika onda kroz SBB svetsko prventsvo u HD-u.
Sve drugu bi bilo suludo,ako imaju opremu ne vidim zasto ne bi to i uradili. :trust:
 
A jel postoji varijanta da ja snimam HD sadrzaj sa SBB risivera preko neke tv karte ili nekog uredjaja direktno na komp, bez njihovog risiver recordera ?
 
Teško... Ti kanali će biti kodirani tako da to nije baš lak posao, a ni jeftin. Najbolje da sačekaš da neko konačno počne da koristi taj HD, ovako samo možemo da nagađamo.
 
Moguce da njihovi risiveri imaju hdd pa nekako mogu posle da prebace sadrzaj na komp, lan recimo i sl.
 
Pa to sam i ja mislio, bilo bi super kada bi i SBBov HDD risiver imao mogucnost da se sadrzaj prebacuje na komp.

Jel zna neko mozda kada ce SBB ponudit risiver sa HDD i VoD fukcijom ?
 
Ja sam uvek za statelitsku varijantu HD televizije + Card Shar....
 
Samo da dodam, RTS će kada konačno počne zaista da emituje digitalnu TV radiodifuzijom (predviđaju 2012), emitovati DVB-T2 MPEG4 a za to još nema komercijalnih prijemnika. Ovo što sada emituju je DVB-T MPEG2 ali to će biti ukinuto kada krene DVB-T2.

DVB-T ne može da putuje kroz kablove.

SBB će da emituje DVB-C, ali kodiran signal koji će moći da dekodiraju samo njihovi receiveri. Jedan receiver -> jedan TV. Još nije jasno koliko dugo će kroz kablove gurati i standardnu analognu TV.

Ni DVB-Txx ni DVB-Cxx nisu garant HD rezolucije već su samo standard emitovanja digitalnog video/audio signala radio difuzijom (DVB-T) ili kablovima (DVB-C). Ništa operatere ne sprečava da nam kroz DVB-xx isporučuju sliku standardne definicije a HD posebno naplaćuju. SBB će to i da radi. D3 je DVB-C, kodiran da se može gledati samo njihovim receiverom ali je slika standardne definicije (SD). Ako hoćete da vam dekodira još i HD, doplaćuje se posebno. Usluga kreće ovih dana.

Za sada, ja bih batalio kupovanje bilo kakvih digitalnih prijemnika dok se ne razjasni šta će ko da emituje, kome, kako i za kol'ko para.

Jbt. trebaće biti IT stručnjak da se gleda TV. Kako li će jadni penzioneri da se snađu kada RTS prekine da emituje analogno?!? :d :D :d (Takođe 2012...)
 
Nazad
Vrh Dno