Šta je novo?

TP-Link 5210G Konfigurisanje ?

daja

Slavan
Učlanjen(a)
14.11.2005
Poruke
104
Poena
319
Juce sam izgubio 7 sata podesavajuci ovaj Access Point, i nije mi poslo za rukom. Neko podesavanje mi izmice iz vidnog polja.
Imam Telekomov adsl/ruter na prizemlju koji mi daje bezicni signal. Ja taj signal hvatam ali ne u svim delovima kuce. Zato sam uzeo ovaj AP da bih pojacao taj signal i mogao da ga koristim komotno u svim delovima kuce i dvoristu.

Kako da podesim svoj laptop i desktop na potkrovlju i AP da bih mogao da primam isti ovaj signal sa Telekom HG520c. Koji Operating mode ili Wireless mode da koristim? Koje IP adrese da zadam? Koji Gateway, koji DNS server (i ima li potrebe)? Kako da podesim network parametre u 5210G podesavanjima? Da li da 5210G radi kao AP, AP client ruter ili AP ruter?

Pozdrav
 
Mnogo pitanja a da malo iščitaš upustva pa da konkretizuješ šta potom nebude jasno?
 
Hvala na linkovima Soboslikar. Danas, eventualno sutra cu isprobati ripiter mod,pa cu vam napisati kako je sve proslo.
 
Potpuno sam razočaran. Za model AP koji košta ovoliko a nema opciju WPA/WPA2 nivoa zaštite u repeater modu, ovo je veliki minus za TP Link. Tek sam google-ajući shvatio ovu činjenicu. (i naravno bezuspešnim pokušajima da se zakačim na takvu mrežu).
Nema šanse da snižavam svoj nivo zaštite bežične mreže na WEP. Kako po ovom pitanju stoji 7510n ?
Opet pitam, kako da postojeći internet wireless signal sa wpa2/tkip zaštitom/enkripcijom pojačam sa 5210G i prosledim dalje svojim računarima?
Šta je bridge mod ?
 
Ne znam samo koji to AP podrzava WPA/WPA2 uz repeater mode. Repeater funckija je sama po sebi ogranicena na WEP tako da...
 
Pa pazi, znam da je bilo moguce izvesti WPA zastitu izmedju uredjaja slicnih karakteristika i istog proizvodjaca. Ali da ti repeater mode radi sa nekim drugim uredjajem, tipa tp link na taj HG520 sa WPA ili WPA2 onda tesko, to mislim da neces nigde izvesti, ni sa jednim AP-om.
 
Mislim da nije samo to u pitanju.
Ruteri N klase ne poseduju mogucnost WEP enkripcije u ripiter modu ?! (tako pročitah na TP-Link sajtu), Zbog, pretpostavljam, bezobrazno slabog nivoa zaštite.
S druge strane 5210G je uređaj G klase, koji traži WEP enkriciju u ripiter modu koju N ruteri nemaju.
Tako da se slažem da ne postoji ni teoretska šansa da se ostvari komunikacija tipa koja je meni neophodna, sa ovom opremom.
Prema tome, uređaj sam spakovao i vraćam ga u radnju.
Pozdrav.
 
Moja preporuka je da dovedes kabl od telekomovog rutera na sprat i ostavis taj 5210G da radi kao klasican AP. Meni tako radi vec godinama na kuci kod komsije i stvarno nijednom nisam morao da se penjem na kucu ponovo radi servisa, niti da ga ikada restartujem. Trenutno ih imam 4 kom, a kao provajder kod klijenata ima preko 100kom i svi savrseno rade. Ono sto sam sa njima pravio je Bridge + AP i to radi savrseno ako se ne veze vise od 2 uredjaja u bridge ka glavnom ptmp ap-u.
 
Ja sam na HG-520S kacio NetGear 3500L ruter koji takodje nema podrsku za WPA2 enkripciju u repeater modu. Resenje sam nasao u Tomato firmware-u u kome WPA2 radi besprekorno tako da je svakako moguce.
 
Previse je to komplikacije za svakoga a mnogo je lakse kupiti 15m kabla i sve namestiti da radi kako treba.
 
Vrh Dno