Šta je novo?

TOSHIBA C660-11D, HP 620, LENOVO G565

uskok

Cenjen
Učlanjen(a)
24.02.2011
Poruke
104
Poena
169
Pozdav svima,

Imam jednu trilemu, pa se nadam da se ovde naci neko od iskusnih korisnika ko bi mi bar malo mogao pomoci. Naime, dvoumim se izmedju tri laptopa navedena u naslovu posta, pa me interesuje da li neko mozda vec ima iskutva sa istim ili slicnim. Samo da napomenem da kompjuter ne uzimam sebi, vec majci, kojoj hardver apsolutno nije bitan, ono sto nju interesuje je internet, multimedija i slicno. Mnogo je bitnija pouzdanost samih masina, izrada, kvalitetna podrska od strane servisa, garancija. Pretpostavljam, posto se radi o respektabilnim prozivodjacima, da ovo ipak ne mogu biti bas losi modeli, iako sam svestan da je to prakticno entery level u svetu laptopova. U svakom slucaju, mala pomoc oko izbora bi mi svakako dobrodosla, a cenicu i svako misljenje i savet koji imate da mi uputite. Cena sva tri modela je otprilike ista, a ostavljam i linkove ka kompletnim konfiguracijama zarad lakseg uporedjivanja.

http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/toshiba_satellite_c660-11d-6540
http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/hp_620_-_celeron_dual_core_t3000_-_wt162ea-7129
http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/lenovo_g565_athlon_ii_dual-core_p340_-_59053287-226

Unapred se zahvaljujem na svim savetima. Pozz
 
Pre 2-3 dana sam baš sređivao jednu takvu Toshibu, i to baš kupljenu na tom mestu. Šta znam, OK je, mada nema tu šta da se posebno očekuje. Kvalitet izrade je tu baš kod svih modela najniži - npr. Toshibe koje koštaju oko 45.000 su dosta kvalitetnije odrađene (mislim na plastiku, kvalitet tastera, ugibanje i sl).

Ja preporučujem ljudima koji traže ovako nešto da uzmu ovo:
http://www.gigatronshop.com/laptop_...-core_t4500_-_crni_-_di5030hmei23m35zbc6b-336

Jeste 3000 skuplje, ali ima 3 razloga zašto ga uzeti:
1. Garancija 3 godine
2. Nije mrtvi Celeron, već Pentium CPU
3. Malo veći HDD
 
Tesko je traziti kvalitet druze a davati 35 000 din za laptop.U tom cenovnom rangu pre par meseci nisi mogao da kupis nista.Sad posle nove godine cene lapova su drasticno pale pa sad ima MSI laptop za 30 000.Podrzavam kolegu koji je napisao post iznad mene.Definitivno ako kupujes za te pare laptop ja bi isto uzeo tog dell-a.Ima godinu dana vise garancije i bolji CPU sto je dovoljan razlog dati 3000 din.

Sto se tice ta 3 modela koja si napisao ja bi najpre uzeo toshibu pre nego tog HP i lenovo.Ja sam imao prilike da koristim taj dell i sta ja znam.Licno mi se ne svidja.Mozda iz razloga sto imam XPS model koji je 1000 puta lepsi.Mislim sam rad u win-u je sve OK medjutim ne svidja mi se generalno izgled.Ali ko nije neki da gleda izgled sasvim je OK masina.7-ca ok sljaka.Sto rece jedan clan na drugoj temi kod lapa je vazan kvalitet samo :) Treba gledati model da bude OK da nije felerican , i da ima dobar servis i bateriju.Ne znam za toshibu kakav ima servis ali za dell sam cuo da su OK.

Znam samo da MSI ne valja nista jer sam licno iskusio plus ima more ljudi na ovom forumu koji dele moj stav.Za toshibu sam cuo sa jedne strane losa a sa druge strane dobra iskustva.Mada po meni toshiba je toshiba.Znaci najbolje da dodas jos 3 soma i uzmes tog dell-a a ako bas oces za tih 35 000 din onda po meni uzmi toshibu ili mozes i lenovo.HP ti jeftini mi ne uliva bas puno poverenja.
 
+1 za Dell N5030, već sam 2 instalirao u zadnjih nedelju dana, odlično su se pokazali.
Best buy za te pare ;)
 
Hvala na odgovorima, vec uveliko razmisljam da uzmem taj Dell. Zaista 3000 i nije neka para, a ja ne bih ni pimetio mnogo tu razliku u specifikacijama, pogotovo po pitanju procesora, njihove oznake su me uvek bunile :) Mada, meni ta godina vise garancije mozda i najvise znaci. Hvala jos jednom.
 
Nazad
Vrh Dno