Šta je novo?

Telenor Prepaid: Veliko poskupljenje SMS-a i ukidanje 4 paketa

mp3mp3

Slavan
Učlanjen(a)
10.03.2008
Poruke
550
Poena
320
Telenor će pojednostaviti svoje pripejd tarifne pakete i omogućiti svojim korisnicima da lakše izaberu paket koji najviše odgovara njihovim potrebama i navikama. Tako, kompanija ukida četiri postojeća pripejd paketa, a korisnici koji ih trenutno koriste dobiće mogućnost da razgovaraju po nižim cenama. Korisnici paketa Jedna Cena, Više priče i Porodični prelaze na paket Tako lako, dok će korisnici paketa Moje vreme preći na paket Posle 4.


Korisnici će biti prebačeni na nove tarifne pakete 18. decembra 2010. Ukoliko žele korisnici mogu u svakom trenutku da se prebace na neki drugi tarifni paket, odlaskom u neku odTelenorovih prodavnica ili pozivanjem Kontakt centra na broj 063 9000. Promena tarifnog paketa se ne naplaćuje.

U tabeli se nalazi uporedni prikaz tarifnih paketa koji se ukidaju sa onima na koji korisnici prelaze - Tako lako i Posle 4.
novosti18112010.png



Sve cene su prikazane bez PDV-a i PUMT-a.

Pored ovoga, korigovaće se neke cene u pripejd tarifama prema podacima prikazanim u tabeli dole. Ova promena biće na snazi takođe od 18. decembra. Svi korisnici i dalje mogu da koriste Telenorove usluge po najpovoljnijim cenama aktiviranjem ponuda na besplatnom servisu Moj meni (*111#) ili kupovinom nekog od tarifnih dodataka, koji obezbeđuju dodatne uštede.
novosti181120102.png



Sve cene su prikazane bez PDV-a i PUMT-a.

Razgovori se tarifiraju na 60 sekundi.


http://www.telenor.rs/sr/O-Telenoru...e-ponude-tarifnih-paketa-i-promena-cena/?pn=1
 
ne brini se, svi ce ostali da prekopiraju fazon... ;)
slobodno trziste, ovo - ono...
 
Koga briga koliko kosta SMS u Telenoru kada su uvek aktivne atraktivne ponude...

Ja sa 200 din. dobijem 600 SMS-a. :)
 
Na svim Telenor tarifama SMS je 4,35 din sa porezima. Jedino je jeftiniji na tarifama poruke gde je 2,42 din. Što su katastrofalna poskupljenja. Poskupeli su i razgovori na skoro svim paketima.
 
Pripejd je gluposti, prenesi paketi su odlicna izmisljotina i jako korisna i prilicno povoljna. Cak na Telenor sajtu mozete da odradite kalkulaciju koji vam prenesi paket odgovara.
 
Prepaid je bio odličan zbog SMS-a. Posebno mts i Telenor.
I dalje ima promocija i tarifnih dodataka pa prepaid korisnici mogu i dalje da prođu povoljnije ako su ljubitelji SMS-a. Na postpaidu i nema baš nešto povoljnih kombinacija za one koji žele SMS samo.
 
U VIPu je 5,9 din minut ka svim mrezama i 5,9 din naknada za zapoceti razgovor sto je ista cena kao i u MTS-u. Ista cena je i u Telenoru u Tako Lako paketu gde je cena ka svim mrezama 5,9 din i 5,9 dinara naknada za zapoceti razgovor, ali telenor ima prednost obzirom da u paketu Prica minut je samo 2,9 dinara a naknada za započeti razgovor 4,9 dinara, sto je ipak najpovoljnija cena prvog minuta
 
Sta ce se desiti sa tarifnim dodatkom DODAJ SMS kada on vazi samo za stare pakete, a automatski ce sistem sve prebaciti na nove, na koje ga je nemoguce aktivirati?
Ako tako bude bilo, to znaci da ce ga ukinuti na mala vrata.
 
Za 690 dinara+porezi imas 200 minuta (3h i 20 minuta) razgovora i 200 poruka (oko 6 SMS dnevno) sto je vise nego dovoljno za prosecnog korisnika. Sve sto ne potrosis ide u sledeci mesec. Ako odes na more, kao ja sto sam bio u septembru, onda ti u oktobru na racunu bude oko 250 poruka i slicno minuta, a u novembru jos vise, jer sa prosecnom potrosnjom to ne mozes da potrosis.
E sad, koliko ko trosi mesecno, to je individualno, zato je onaj kalkulator odlicna stvar.
Tek kad sam presao na postpejd shvatio sam sta je opusteno telefoniranje i slanje poruka. Mesecno potrosim skoro duplo vise nego sto platim (obracunaju mi koliko vrede moji minuti i poruke, pa mi zaracunaju samo pretplatu i na osnovu toga ja sam u plusu izmedju 40 i 50% svakog meseca)..
 
Nazalost izjednacavanje ponude sa konkurencijom. Ovo sve je vip uveo pre nekog vremena (preskup sms i nenormalnu uspostavu veze).
Ne odobravam uopste, oligopol na delu.
 
Sta ce se desiti sa tarifnim dodatkom DODAJ SMS kada on vazi samo za stare pakete, a automatski ce sistem sve prebaciti na nove, na koje ga je nemoguce aktivirati?
Ako tako bude bilo, to znaci da ce ga ukinuti na mala vrata.

Da kažu da može da se koristi a svaki paket za koji može da se koristi je ukinut.
Predpostavljam da će važiti i za novije pakete sa obzirom da su na njima cene visoke.
 
Da kažu da može da se koristi a svaki paket za koji može da se koristi je ukinut.
Predpostavljam da će važiti i za novije pakete sa obzirom da su na njima cene visoke.

Mozda, a i ako bude bilo i cene ce biti korigovane.
 
Može li neko da mi potvrdi informaciju koju sam u jednom razgovoru čuo, a glasi da se uspostava veze naplaćuje jedino kod nas u celoj Evropi?
 
Znam da ima uspostava u Hrvatskoj ali je oko 2dinara ili 3. Ima u Crnoj Gori a verovatno jos, negde. Mislim da ima i MK. Sve EX YU imaju cini mi se, nije to slucajno...
 
Pretpostavljam da je ovo posledica odluke Ratel-a da se odlozi Portabilnost brojeva planirana za pocetak sledece godine.
Sto da se kolju medjusobno, kad ne moraju jos uvek. Ipak je kartel najisplativiji oblik grupnog seksa.
 
I sta cemo sada mi koji malo trosimo? Prepaid se sa ovim dibidus ne isplati, a ne trosim dovoljno za postpaid i, sto je jos bitnije, nemam neku kontinualnu potrosnju tokom meseci... Do sada sam bio na Porukama zbog jeftnog SMS-a, koji najvise koristim a oni vise nisu tako jeftini.
 
Ono sto mene cudi je da se nisu na ovaj korak odlucili ranije. Presao sam sa postpaida na prepaid u julu zbog odredjenih razloga nakon 6 godina postpaida, i malo da nisam pao u nesvest od cena za tih par dana koriscenja. Sad sam se normalno vratio na prenesi 200 gde su isto podigli cene na indirektan nacin (povecavanjem obracunskog intervala na 60 sec, pre je bilo na 1 sec). Ovo je uzas, ja stvarno ne znam kako se bilo kome isplati da koristi pripaid ko iole koristi telefon, a ne samo za primanje SMS i poziva. Inace, u Americi se na primer naplacuju i dolazni pozivi (ne znam za SMS), ovde uspostava veze...
 
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Usluge/Tarifni-Dodaci/

Samo da obavestim prepaid korisnike da stranica na kojoj su tarifni dodaci je izmenjena i kako pise vazi za sve korisnike.
Ako je tako, Telenor ima najpovoljnije resenje za SMS (na prepaidu)sa dodatkom Dodaj SMS i traje mesec dana.


Za postpaid dodaj SMS traje mesec dana a kosta 190din a njime moze da se salje SMS bez ogranicenja.
 
Pa ovo je ekstra ekstra stvar .... samo još da proverim da li važi i uz biznis prenesi pakete .....
 
Fenomenalne stvari i za prepaid a ovo za postpaid posebno.
 
Vrh Dno