Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Ima li neko ko poseduje modem HUAWEI HG 655b, da mi pošalje konfiguraciju portova (LAN ulazi), kako je to po difoltu, pošto sam nabavio takav modem ali nije sa telekomove mreže?!!.
 
Ima li neko ko poseduje modem HUAWEI HG 655b, da mi pošalje konfiguraciju portova (LAN ulazi), kako je to po difoltu, pošto sam nabavio takav modem ali nije sa telekomove mreže?!!.

Ja sam ga prikacio i testirao na speed testu i razocaro nije mogo da tera vise od 37 na TS serveru.Ali za 24 h nije napravio nijednu gresku FEC,CRC i HEC,pa sam vratio ZET H168N,koji tera i malo preko 50 na speed testu ali ima poprilicno FEC-GRESAKA,makar znam da su greske do rutera a ne do linije.
 
Poslednja izmena:
Drugari, preko noci mi je pao downstream SNR sa 12.5 na 6.5, i tako stoji vec nekoliko dana. Jel treba ovo da me brine u bilo kom smislu (pricali ste da je ispod 10 lose) i da li treba da prijavim?
 
Treba da te brine. Verovatno negde vlaga, ako ostaje na tim istim vrednostima i posle par restartovanja rutera.
 
Odgovor Telekoma :

Uvidom u našu bazu podataka utvrđeno je da ste korisnik usluge interneta kod drugog ISP provajdera. Predlažemo da kod operatora čije usluge koristite podnesete zahtev za veći internet paket od onog koji trenutno koristite, kako bi se ispitale tehničke mogućnosti za realizaciju većih brzina interneta putem VDSL pristupa.


lol bas ce orion da mi poveca brzinu adsl-a :smash: i nije mi jasno moraju da mi povecaju brzinu da mi ovi iz telekoma mogli da provera da li mogu da imam vdsl , pa sto bi bilo da uopste nemam internet , kako bi onda proverili :smash:
 
Poslednja izmena:
Pa ako nisi kod Telekoma, pogresio si i temu kao i kome da se zalis, stvarno ;) To i mora preko Oriona da ide, u pravu su skroz, ne samo da je legalno tako potrebno.
 
Pustili su mi jutros vdsl 20/2 mb/s, trazio sam 50/2 ali su mi rekli da nema uslova. Imam dva iptv-a. Za sada nema pucanja veze, samo sto su mi pustili mnogo vise od potrebnog, verovatno probaju koliko moze?
DSL synchronization status Up
DSL up time 03:42:36

Line Status
Help
Line standard VDSL2
Channel type
Interleaved
Downstream line rate (kbit/s) 43474
Upstream line rate (kbit/s) 2048
Downstream max rate (kbit/s) 52636
Upstream max rate (kbit/s) 6632
Downstream SNR (dB) 6.4
Upstream SNR (dB) 16.1
Downstream line attenuation (dB) 18.6
Upstream line attenuation (dB) 8.5
Downstream output power (dBmV) 13.5
Upstream output power (dBmV) -1.6
Downstream CRC 27
Upstream CRC 0
Downstream HEC 105
Upstream HEC 0
Downstream FEC 148308
Upstream FEC 277
 
Prilicno gresaka za 3h, 50 stvarno ne bi radio.
A 44mbps su pustili verovatno zbog 2 iptva.
 
Kada idem na speedtest kaze 34000mb/s sa dva ukljucena iptva. Ne zalim se, neka samo tako ostane, mada tesko, ver.probaju:D
 
Ni meni nisu hteli da odobre 50, odnosno nisu mogli u poslovnici uopšte da odaberu tu kampanju. Udaljen sam 259 metara, a fol može do 250, krastavac.

Po parametrima bih rekao da može da gura bez problema.
 

Prilozi

  • Screenshot 2016-05-18 12.41.58.png
    Screenshot 2016-05-18 12.41.58.png
    71 KB · Pregleda: 149
Moze 50, ali ne bi moglo uz 2 IPTV, bez problema.

Doduse, ta parica tesko da je svega 259m udaljena, pre ce biti 1259! Na 300m ja imam bez problema mogucnost za preko 100.
 
Ja sam udaljen oko 460m i do nove kampanje i novih box paketa nisu hteli da mi odobre brzinu od 50Mb a imam i dva STB uredjaja sa HD uslugom i zvao sam ih par dana pre izbacivanja nove kampanje i tkodje su me glat odbili tj rekli da nema uslova , nakon izbacivanja nove kampanje i novih box paketa opet sam zvao i odobrili su mi box paket sa IPTV uslugom , HD uslugom na oba IPTV uredjaja i brzinu od 50Mb za 24h , otisao , potpisao ugovor i sve radi najnormalnije tako da ta prica od 250m je samo bila pokrivalica da bi ljude naterali da predju na nove nepovoljnije box pakete jer sam ja hteo da predjem na super box (3600) a ovako mi je Box3 (tv,net, telefon) 3000 din + HD 400 din plus mobilni . Samnom su rizikovali i isplatilo im se jer da je SBB imao fiber do stana (FTTH) a ne samo do zgrade (FTTB) pa koaksijalcima do stana potpisao bih ugovor sa njima odavno. U svakom slucaju svi vi koji ste do 500m podnesite ponovo zahtev za 50Mb, jako je velika verovatnoca da ce vam biti odobren zahtev.
 
Ja sam bio na 527m i odobrili su mi zahtev vrlo brzo, u roku od 2-3 radna dana.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Na koju adresu da se žalim što neće da me prebace na novi ipan koji se nalazi na 100m od moje kuće..
 
Nema pomoći. Celu moju zgradu neće da prebace na ipan koji se nalazi u zgradi preko puta

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
 
Pa dok ne osete to na svojoj koži tj na svojoj plati ništa se neće promeniti.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
 
Da li bih mogao na VDSL i koliku bih maksimalnu brzinu mogao da ocekujem?
ADSL.png
 
Poslednja izmena:
Kolege,jel moze pomoc ?
Cale bi trebao u toku nedelje da dobije novi ruter iz Telekoma.
Pa...da li neko moze da mi napise kako da otvorim sva 4 lan porta za net ?
 
Razdaljina je OK, mozda i 50 bez problema, ali je pitanje da li si na VDSL centrali, a to vec mi ne znamo.
 
Centrala je preko puta (Sajam NS), ali nisam siguran za razdaljinu... Pre jedno sest meseci mi rekli da je vise od 500m i da ce tesko da ide 50...
 
To pricaju, ali skoro uvek moze 50, daleko preko 500 (do nekih 700, valjda bese?).
Drugo je sto oni i ne zele mozda da svima daju 50/2+, ili sto smatraju da ce imati problema, a mrzi ih da rade. Tehnicki, skoro nikada problem.
 
Mislim da je ovde bitnija informacija hoće li da puste 50 nego da li tehnički može. Čak je i bolje reći ljudima da ne može nego da znaju da može ali telekom ne da :D

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
 
Da, za njih je bolje... mada nekima daju iako im zvanicno ne daju :)
 
Drugo je sto oni i ne zele mozda da svima daju 50/2+, ili sto smatraju da ce imati problema, a mrzi ih da rade. Tehnicki, skoro nikada problem.

Pretpostavljam da ovi u poslovnicama pojma nemaju, call centar takodje... Koga, zapravo, treba zvati da bi oni zaista proverili kolika je realna brzina moguca?
 
Ne možeš ti nikog direktno da zoveš. Jedini način komunikacije je mejl i call centar. Pa oni dalje proslede kome treba...

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
 
Nazad
Vrh Dno